За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 698
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Да,да знам,че са за нослето и че се впръскват...Съжелявам,че не се изразих правилно! Rolling EyesБлагодаря много! Simple Smile

# 586
  • София
Не се пръскат, капят се.
Според мен е по-удачно преди ядене. Angel_Dust е написала - "но ако му отпушиш носа преди ядене, може да му помогне да си хапне по-добре."

# 587
  • Mediterraneo
  Ами май разчитат ако има някакво проявление до утре - обрив ,кашлица и тн. Пак вдигнахме Т и пак панадол....страх ме е да не го повредя нещо,с тоя панадол.   Sad

Ти с панадола няма да го повредиш, но Т може да има сериозни последици, ако не се открие причината за нея.

# 588
  • Шумен
Мамчета да ви питам, по колко пъти хранихте малките на 7 месеца, скоро ще ги направим. Бабите тук се опитват да ме убедят че последното хранене трябва да им отпадне, за последно пият мляко към 22.30-23.00. А то им е петото хранене за денонощие. Като децата в 90% от случаите сами се будят, дори когато някой мине в коридора. Като преди това пият мляко в 18.30 а сутрин се храним в 8.00. Нормално ли е толкова часове да не ядат?

# 589
  • София
аз съм се водила винаги по детето и съм го хранела на поискване...а на 7 месеца, ядеше...безброй пъти в денонощието...на 5 хранения мина на...година и 4 месеца да е бил, а на 4 хранения на година и 10 когато сам отказа  млякото за лека нощ...

от 18,30 до 8 сутринтта е безумно много време толкова малко дете да не яде, особено щом се буди само и иска.

# 590
  • Mediterraneo
Децата са още малки принудително да им спираш млякото.

# 591
  • Шумен
Това са съвети от времето на татко им и братовчеда му, с педиатъра не съм го обсъждала. Те ме почнаха още от 5-тия месец ама взех вече да се замислям дали не са прави а аз да греша. Явно правилно се ориентирам по малките Simple Smile Благодаря ви за бързите отговори   bouquet

# 592

от 18,30 до 8 сутринтта е безумно много време толкова малко дете да не яде, особено щом се буди само и иска.

Подкрепям.

# 593

Подкрепям.

Аз също подкрепям. на седем месеца може да е отпаднало само нощното хранене, т.е. между 23.00 и 8.00 часа.
Според нашта докторка на тази възраст (при проблеми с кърменето) може вече да има само две млечни хранения - сутрин и вечер, а ако бебето се буди и през нощта и тогава се храни.
не се притеснявай! децата сами си казват!
успех с двете красавици!

# 594
Когато беше на 7 месеца, последното му хранене беше към 21.30 и после в 7-8ч. сутринта.

# 595
  • София
Води се по детето. Моят син от малък се отказа от нощното хранене. Последното му хранене винаги е било към 22:30 - 11. Сутрин ставаше малко по-рано за 1вото хранене. Постепенно увеличи сънят.

# 596
Ако децата си търсят млякото не им го спирайте. Те най-добре знаят кога и от колко мляко имат нужда. Моето дете се хранеше в 20 часа и сутрин в 6 на тази възраст, но тя дори и в редките случаи, когато се е будила нощем е отказвала храна. Аз не бих спряла млякото шом го искат.

# 597
  • София
Да питам тук,че вече нямам никаква идея  Rolling Eyes Малкият беше на АБ 8 дни заради кожна инфекция и на 5-6 ден от приема започна да му тече носът.Хремата продължи близо седмица,сега понамалява вече,но от три дни е със спаднал глас и се чува някакво хриптене като диша или говори.Водихме го на преглед-чисти гърди,бледо гърло само с леко зачервени дъги  newsm78 Няма температура,не е отпаднал,яде,играе...Хриптенето е от гърлото и ларингса,все едно е събрал секрет или храчка и не може да го изкара.Не кашля изобщо.Не съм пускала секрет,но преди няколко дни приключихме с АБ и би трябвало да е чист.
Като лежахме в болница преди 3 месеца заради бронхиолит ми казаха,че не е хубаво да събира секрети и да не ги изкашля,защото се трупат в дробовете и така е възможно да започне инфекция.Давах сиропи-Проспан(предписан от педиатърката),Вентолин,правех инхалации с тенджера(нямам инхалатор) и по никакъв начин не мога да предизвикам закашляне и отхрачване.Дори не знам дали е добре да му давам сироп или не,дали да диша пара или хладен въздух,да пие ли топъл чай или не е добре топло  ooooh! Въобще нямам никаква представа  Tired Педиатърката казва да му давам Проспан и капки в носа и ако вдигне температура да го водя пак.Не ми се иска да чакам да се стигне дотам,а по-добре да взимам някакви мерки навреме.

# 598
  • София
Вентолин??? Заради зачервени дъги...
Хриптенето ако не идва от дробовете и проспан не бих давала - бих пръскала лично аз с тантум верде и бих правила чай от подбел Wink (който е по-добър от сиропите за отхрачване, а и успокоява гърлото).
Такова хриптене моят е имал и от стичащи се сополи, доста се бях шашнала но док като го преслуша, каза, че няма проблем в гърдите...след като има и хрема може да е от нея, като се сгъсти накрая секрета обикновенно най-зле става...
Какви капки ти изписаха за хремата?

# 599
На мен ми прилича на ларингит. Състоянието не е за подценяване и колкото по-бързо се установи, толкова по-добре.

Вентолин??? Заради зачервени дъги...
Хриптенето ако не идва от дробовете и проспан не бих давала...
Такова хриптене моят е имал и от стичащи се сополи..

Гласът е паднал, а това може да е симптом на ларингита. За всеки случай посетете педиатър пак.

Общи условия

Активация на акаунт