Съпруги, чиито мъже пътуват 13

• 33 333
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
  • Varna
Аз си изпрасках сега едно страОтно капучинУ newsm47 с многУУУ захар и канелаааа
Ей, такова сЮФсем същУтУУУ

# 166
    на всички пожелавам подобно уютно кътче newsm10

# 167
Добър ден на всички, изчетох ви най накрая и сега да попиша малко...
darito_71 твоя щастлив момент трябва вече да е настъпил. Поздравления Simple Smile Уау Дари ти ме изненада,браво за свалените килограми, голяма воля се иска затова!
Благодаря момичета за подкрепата и куража, който ми давате. Аз не се оплаквам от голям диоптър, на дясното съм 0, а на лявото около 1, проблемът ми идва от операция на лявото око преди 20 години, това е единственото, което би могло да повлияе, но си мисля че това все пак са си 20 години изминали, мисля че имам огромен шанс да не се окаже проблем, но това ще го видим по нататък. Сега се наслаждавам на всеки момент, опитвам се да се наспивам едно хубавичко докато все още мога, да обикалям магизините за детски му ти работи и да се радвам на това което ми предстои Simple Smile
desdemona точно така се прави с леки ограничения и да сваляш в нормните по 2 до 2,5 кг на месец, така е най ефикасно и се задържат свалените килограми, това смятам аз за нормално! Аз се надявам от самосебе си да ми паднат кг като родя, макар че вече съм 9 отгоре, пък да ви призная някак не ги откривам къде са толкова много.. той корема ми не е голям, пък не ги виждам всички да са по мен.. ама знам ли, аз отдавна не съм си обличала старите дрехи сигурно ще се изплаша ако се пробвам Grinning МОМЧЕ Е! поне двама лекари така се изказаха Wink
DELTA_DELTA като ти чета главните букви в изреченията направо се заливам от смях  moresmile
Lykrecia вземам си с малко закъснение от твоята торта изглежда превъзходно и честит РД на патерици, всичко най най хубаво! Оф и на именниците честито пак със закъснение, то взе да ми става навик Grinning
_KIARA_  важното е ти какво искаш и ти какво ще решиш, така че сама прецени всички + и – тегли чертата и... Късмет от мен независимо дали ще почнеш или не! Решението е изцяло твое Wink Аз много се колебаех да уча ли първия семестър или не, подготвях се за изпити и всички ме съжалявах, по едно време се отказах, че много път, лошо време, трябва да съм там с преспиване че нямам удобен провоз, мъжът ми тъкмо бе заминал, беше ми страшно мъчно и т.н... и прекратих подготвянето, тогава пък едва ли не почнаха да ме обвиняват.. не можах да им угодя, накрая си дадох сметка че не трябва и да го правя, аз решавам кое е добро за мен, така че прецених + и - и за себе си съм убедена че е правилното решение! Допитай се до себе си Wink
shanika добре дошла и лека бременност! helinci - привет и на теб!
Илиева чудиш се какво да ги правиш тези пари че чак в пералнята ли ги трупаш Grinning
охааааа trinidat, честно казано чак дотам не си разпростирам фантазиите, ама айде от мен да мине ще пия едно кафенце на дивана Grinning

Мили дами и момче, имам нужда от малко помощ и се надявам ако има някой по наясно да ме светне и мен...
Въпросът ми е следният: моят мъж пътува със Зодиак, миналия път му внасяхме здравните осигуровки, но този път решихме да не го правим и декември януари и сега февруари не съм ги внасяла, но нали има промени в здравно осиг. интересува ме, ако има запознати трябва ли да подавам декларация номер 7 за него, подлежа ли на глоба ако станат 3 пълни неплатени месеци за осигуровки? И ако има някой запознат с тази фирма, трябва ли въобще ние да плащаме ЗО, не се ли плащат от фирмата и той като е повече от 6 мес. в чужбина поне по закон доколкото знам не трябва да плаща ЗО  newsm78 ще ми се ако е така да си ни върнат парите, които внесохме миналата година за 7 месеца... Моля ако някой може да помогне да пише, ще съм изключително благодарна!

# 168
Нямам представа за здравните осигуровки. Моя мъж е към БМФ и разбрах че и там има някакви промени в осигуряването, но какви ще разбере той като се върне

# 169
  • на морето
DELTA_DELTA, trinidat, МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ПРЕДЛОЖЕНАТА ПОМОЩ! ЗЛАТНИ СТЕ, ДУМИ НЯМАМ!  Hug  bouquet
Не съм във Варна, милички, а в Бургас. Не се притеснявайте за мен, ще се оправя някак си. Както предният път. Братчето ще помага, татко, ако се е върнал от път, този път ще видя приятелите на мъжът ми до колко са му приятели де........ НЕ обичам да се моля на никого. Споменавам веднъж и толкова. Евентуално от отсрещната страна ако има ЧОВЕК, решил да помогне-помага. А тези, които само за масата са готови ги знам.

flower84, надявам се при теб нещата да вървят добре и тази операция да не повлияе на решението да родиш по естествен път. Ала лекарите ще преценят най-добре. Значи ще си мама на юначе, което може и да нее е моряче.....поне то ще си прецени някой ден......Simple Smile

Относно здравните осигуровки за пътуващите в Зодиак - най-добре му внеси трите здравни вноски, а тази декларация по чл. 7 ми казаха, че от фирмата ЛИНК,  чрез която се внасят Социалните осигуровки, ще я попълнят и изпратят. Но ако не  са ти се обадили оттам-можеш ти да попълниш ш подадеш декларацията до края на месеца в НОИ. От тази година размерът на здр осигуровки за самоосигуряващи е 16,80 лв. Ако имаш някакви въпроси-пиши. Ще се опитам да ти помогна. Баща ми е в Зодиак, а мъжът ми  - в Стамко. Но и там той си плаща здравните осигуровки. До колкото знам, ако е с нередовно здравно осигуряване, няма да може да му издадат здравна карта, без която няма да може пък да излезе извън страната. Надявам се да съм ти помогнала с тази информация.

# 170
  • Varna
ТРИНИДАД Hug
То ЮбЪФФ мИзУнет ама със тия плочки ако знаЙш как ще ти настинат подробностите. Питай кака си ДелтЪ. Сега и във коридорите  и във кухнята ми е паркет. Като посъбраФмИ парички и си викамИ, сега кО шЪ строи Илия  newsm78 ХубУ мИзонет модерно, ново. ОбачИИИ кака ви ДелтЪ нали все си е броила стотинките и си вика- то мИзонета иска много топлина а от там и повече парички. После кака ви Делта остарява, стигат и 4 тренировки във седмицата, нИще да тренира и по стъпалата на мИзонетЪ. И така се отказах от мезонет аз Grinning
Но който много иска и може да пъддържа такъв стандарт, че да не го е страх да плаща ток по отопление и по охлаждане-щото и лято имаме де Wink Е тогава да строи мезонет да му се радва и да мЪ пУкани и аз да се радвам, че аз наистина се радвам от сърце на хорското щастие!!!
flower-че Hug
Виж там питай и очен лекар за твоя проблем. Те със сигурност знаят по добре дали ще има проблем при раждането заради операцията.
За здравните осигуровки тъкмо говоря със съпругът ми. Та за тия 6 месеца когато ги няма просто забрави. Все още не е влязъл такъв закон за нашите мъже. Трябва да се плащат целогодишно. А ако не плащаш здравни осигуровки, след третия месец ти спират здравно осигурителните права. За декларация номер 7 нищо немога да ти кажа, защото не знам съпругът ти какъв статут се води- например да кажем- безработен- въпреки, че си работи. Ако се води безработен вече Трябва да се подаде тази декларация номер 7!!! Става много бързо. От нашите момичета има които мисля се занимават точно със тия въпроси и ще ти кажат допълнително. Hug

# 171
Всички лица, които имат задължение сами да внасят здравноосигурителни вноски от 01 януари 2010 г. подават нова декларация - образец 7. Тя се подава в териториалните структури на Националната агенция по приходите (НАП) по постоянен адрес. Това в масовия случай са трайно безработни, които не получават обезщетения от бюрата по труда и не са осигурени здравно от държавата.  Задължението за подаване на декларация образец 7 не се отнася за лицата, регистрирани като самоосигуряващи се (едноличните търговци, собствениците или съдружниците в търговски дружества, регистрирани като упражняващи свободна професия или занаятчийска дейност, земеделските и тютюнопроизводителите), уточняват от НАП.

Декларация образец 7 се подава в срок до края на месеца, следващ месеца, в който е възникнало обстоятелството за внасянето на здравноосигурителните вноски от лицата, които не са осигурени на друго основание. Тоест ако от 1 януари сте в това качество и трябва сами да внасяте здравноосигурителни вноски, то до края на месец февруари трябва да подадете декларация образец 7. Всички, които не подадат декларацията, но са били задължени да го направят, ще бъдат глобени от 500 до 1000 лева.

Декларация образец 7 може да се изпрати и по пощата с обратна разписка. Образецът на декларацията може да се изтегли и от интернет страницата на НАП - www.nap.bg.

От 2010 г. влиза в сила още една промяна, която засяга българските граждани, припомнят от НАП. От началото на годината здравноосигурителните права на лицата, които се осигуряват за своя сметка, се прекъсват ако не са внесени повече от три дължими месечни вноски за период от 36 месеца. Периодът се брои до началото на месеца,  предхождащ месеца, в който лицето потърси здравна помощ, платена от Националната здравноосигурителна каса. Правата се възстановяват от датата на заплащане на всички дължими вноски.

От тази година лицата, които сами внасят здравноосигурителните си вноски и не са регистрирани като самоосигуряващити се (трайно безработни и не получават обезщетение от Бюрата по труда, не се осигуряват от държавата и др.), дължат месечно 16,80 лева за здравни вноски. Те се внасят до 10-то число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят.

# 172
Това намерих за ЗО.  За мезонета - само си мечтая (за това пари не се иска) ПЪК ЗНАЕ ЛИ ЧОВЕК КОГА ЩЕ ГО СПОХОДИ КЪСМЕТА newsm68

# 173
  • Varna
ТРИНИДАД Hug
Пожелавам ти един такъв уютен дом, при който да се връщаш винаги със голямо желание thumbsup
И Дай Боже, мечтата ти да се сбъдне скоро newsm10 Че аз вече като имах дом, не можех да се зарадвам, не ми се вярваше, че го имам.
Но пък си се връщам у дома със голям кеф, много ми е УбавичкУ на душата, чувствам се страхотно у дома. newsm47
Отивам да гладя сега, че освен дрехи ме чакат и чаршафиииии rotfImao

# 174
Хоп и аз тук Simple Smile
flower84 , trinidat много точно е обяснила въпроса свързан със здравните осигуровки, но има промяна и в осигуряването на морските лица тази година, така че по-добре първо звънни в Зодиак, за да разбереш те предприели ли са нещо, ако не - тогава му подай Декларация 7 и гледай да не изпуснеш срока до края на месеца, че глоби са много солени. И наистинадо миналия месец ставаше много бързо в НАП, но сега е лудница - много хора и дори и от там съветват декларацията да се подава по пощата с обратна разписка, за да се избегнат опашките.

# 175
kelson много ти благодаря за информацията обаче аз малко не разбрах.. Аз съм решила идната седмица докато не е изтекъл месец февруари, да отида ида му внеса осиг.
Обаче не разбрах коя е тази фирма ЛИНК?
Искаш да ми кажеш че е задължително за него да попълня тази декларация?
Ами ако се получи така че и аз поддам декларацията и същевременно и фирмата го направи.. това възможно ли е?
Ми като не знам какъв се води май безработен, а пък в Зодиак го водят на работа... ама май не се води в БГ ами в Англия...
А баща ти щом пътува към зодиак, зодиак нали е лондонска фирма, там не им ли плащат здравни осигуровки, не може ли да ни дадът някаква бележка или нещо с което да деклрираме че е извън страната и да не му плащаме тук в Б-я здравните? Мъжът ми и той ми се обади сега притеснен че явно и той е подразбрал че не са ли му платени ЗО другия път няма да може да излезе извън страната.. И ми каза че в новия закон имало специална глава за морски лица, което аз така и не мога да открия... Но от друга гл.т. защо в закона е опоменато че щом си 6 мес навън може да не ги внасяш?!? И защо да не се отнася и до нашите моряци... уф...
Аз така или иначе съм решила като се върне този път и го изстрелвам във Варна да ходи да пита, да проверява, че 16,80 по 6-7 месеца са си пари за нас в момента.. и тези от миналия курс ако можем да ни ги възстанови държавата никак няма да ни дойдат зле..
Извинявай, ако те затрупах с въпроси.. Твоя баща плаща ли си ЗО?
Май беше по-добре да ти пиша лично съобщение, ама после си казах че може да има и други така неориентирани и незапознати като мен...
trinidat това дето го цитираш съм го чела чела че чак го рецитирам и на мъжа ми го пратих и да ти кажа нищо не разбирам, бяс ме хваща даже..
Та смятам утре или във вторник пътеката и в НАП и плащам декември, януари и февруари и подавам тая прослувата номер 7, трябва или не, поне на мен да ми е спокойно че няма да ни глобяват още пари на вятъра...
kelson с удоволствие бих ти помогнала с преместването, тъй като сме съгражданки, обаче с тоз корем освен да ти пляскам друго не се сещам с какво бих могла да бъда полезна  Joy

# 176
mim_d изобщо не се бях замислила че мога да звънна да питам във фирмата поне за Декларацията, хич ме няма вече.. Утре ще звъня да видим ще ми обърнат ли внимание... че миналия път като звънях къде на мъжа ми кораба избухна се правиха на ни лук яли ни лук мирисали и бях вдигнала ръце да получавам актуална информация от тях и си разчитах само на моя си мъж, та оттогава като ги отписах и сега не съм си и помисляла за тях... Утре ще ги попритесня!

# 177
сега пък подразбрах че след като е на рейс в момента се води все едно е с договор и специално за деклрация номер 7 трябвало да се подаде след като се върне в страната в срок от един месец...??!?!? Че на всичкото отгоре и разбрах че само лично се подавали тези декларации, не знам дали ще мога да подам на друго лице... Едно момиче ми го казва сега то е говорило с човек от нап специално за моряците, всеки четвъртък  Бургас имало методисти в НАП които могат да ти отговорят на въпросите...
 newsm78

# 178
Привет мацки Hug Hug Hug
flower84, аз я пуснах още в началото на месеца тая декларация; като гледам закона при всички положения трябва да се внесе, защото от една страна работещите в чужбина и пребиваващи там повече от 183дни не са задължени да се осигуряват в бг, но пък от друга страна като се върнат трябва да си платят здравните осигуровки накуп, за да им се  издаде европейска здравна карта, без която не могат да напуснат страната! newsm78
kelson, и моят мъж е в стамко, там сега кара стажантския си курс Crazy
DELTA_DELTA,trinidat , да знаете само как си мечтая за един мезонет в Бургас или Созопол с изглед към морето... Heart Eyes

# 179
  • на морето
flower84, здравните осигуровки важат за територията на България. Знам, че на нашите мъже им се падат понякога да отсъстват от България повече от 183 дни, но такива са правилата в държавицата ни и най-добре да му внесеш паричките и да подадеш декларацията, за да не ви създадат някакви проблеми след време, недай си БОЖЕ. А от Лондон им правят вноски за пенсионно осигуряване и след определена възраст и стаж във фирмата, получават пенсия.
Баща ми си плаща редовно ЗО, освен това си плаща и Социални осигуровки, които ги внася на база две минимални работни заплати, което е минимумът. Тези социални осигуровки ги внасят чрез фирма ЛИНК ООД, но може и директно да си ги внасяш. В Зодиак ще ти обяснят всичко това. Декларацията по образец 7 също така си му я подай, защото се отнася точно за хора, които се самоосигуряват.
Около мен доста хора пътуват и все различни фирми, и до сега никой не се е отказал от внасянето на ЗО, СО. Дори всички вече са си подали Декл по чл. 7. Не знам какви са тези методисти и какво обясняват, но моят съвет е - плати си вноските и подай декларацията до края на месеца.
Надявам се горе-долу да са ти се изяснили нещата.

Благодаря ти за предложената помощ за преместването! Ти сега се гледай с бебчо да сте добре и да растете, пък мен не ме мислете, с тази морална подкрепа от вас, местенето ще ми е песен!!!!!

_KIARA_, на кой кораб е мъжът ти? Да не са заедно с моят?!?!:lol:
Пожелавам ти от все сърце скоро да си купите домът на вашите мечти!!!!! Пък може и комшии да бъдем Wink

Общи условия

Активация на акаунт