Съпруги, чиито мъже пътуват 13

• 33 334
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
  • Varna
E, Киарче
Аз нямам мезонет, но блока ни е на един баир и съм със чудесна гледка към морето. Даже много пъти като се е връщал моя от рейс и то със кораба си, съм виждала как влиза във пристанището. Звънка ми по телефона да изляза да посрещам кораба на балкона. Ние сме 15 мин пеш от морето и 10 мин от пристанището Wink Така, че мезонет Ич не ми и требЕ smile3503

# 181
благодаря ви момичета за помощта, ще платя осигуровките и ще се опитам да подам декл. ама сега нали ме стресираха че трябвало лично да се подаде, та не знам какво ще стане с нея... А социалното осигуряване задължително ли е? Много се извинявам за некомпетентността ми и че ви притеснявам с куп въпроси... За реванш ви сервирам десерта, който преди малко ядохме двамата с моя баща, лично производство Wink

# 182
  • София
Flower84, за осигуровките не мога да ти помогна, но ти желая лека бременност и успешно раждане. Дано се оправиш с всички административни плетеници в родната ни държава
Delta направо ме заинтригува де ли ще е това височко място дето се види толкоз надалеко-отбирам малко от Варна та сега си представям, единственото дето измислих обаче е покрай големия стадион някъде, че е близко до морето и има едни високи блокове, на баир, от които се вижда надалеко, ама от пристанището май е далечко...

Последна редакция: нд, 21 фев 2010, 22:13 от shanika

# 183
 flower84  Hug , можеш да пуснеш декларация за съпруга си, няма да имаш проблем; социални осигуровки не можеш да му внасяш, защото не е със свободна професия и договорът му е с английски работодател, т.е той би трябвало да го осигурява или да се спази ставката, която е в англия, и това е така за да се избегне двойно облагане!
kelson  Hug

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 11:02 от _KIARA_

# 184
flower84 ,пусни декларацията по пощата с обратна разписка и няма да  чакаш опашки, ако ли не- на гърба на декларацията си попълваш твоите данни и я подаваш ти и пак ще ти я приемат. Но първо наистина се обади в Зодиак да провериш да неби те да са предприеи нещо.  Работя като счетоводител и за подаването на декларациите съм наясно. Просто не знам в Зодиак какви договори сключват, но щом kelson казва, че на бащ а й си  внасят и социални осигуровките явно там е по- различно от повечето агенции за морски специалисти. Ние нямаме законова възможност  да се възползваме от това за жалост и на мъжа ми не му тече трудов стаж.
Страхотен десерт - дай рецептата Simple Smile.

# 185
flower84 няма проблем ти да подадеш декларацията на гърба попълваш твоите данни ,аз носих пълномощно ,но дори ни го погледнаха .ЗО аз плащам на тримесечие и няма проблем. В НАП ми обясниха ,че от тази година морските лица се осигуряват за своя сметка .Пътуващите под чужд флаг ще си внасят и осигуровки за пенсия като има гратисен период за тези извън страната до 31.05 без на числена лихва. ДДС няма да плащат тези чиито работодател е от страна в ЕС защото с тях имаме СИДДО/спогодба за избягване на двойно данъчно облагане/.Ако не се лъжа фирма ''ЛИНК'' има офис на шишковата градинка.Забравих да ти кажа , че най важното в декларация.7 е датата от която възниква задължението да се осигурява сам . _d как стои въпроса с .образец.1 за само осигуряващи там ми е пална мъгла.Доколкото разбрах от тази година фирмите посредници са длъжни да осигуряват моряците ,но нашите се опъват нещо а глобите са солени .Ще сам благодарна за информацията, че от всякъде различни неща чувам. А десерта изглежда страхотно .

# 186
значи мога и аз да подам, това добре, ами тази дата, от кога трябва да я пиша?  ooooh! иде ми да се  #2gunfire

ПП http://vicktory.wordpress.com/2009/02/24/%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B … 1%80%D1%82%D0%B0/ - наистина е много вкусна!

# 187
Здравейте моми4ета!Отдавна ви следя,но все не ми оставаше време да се регистрирам.Ще ми е много приятно да ме приемете при вас.Аз съм от Русе,но съпругът ми пътува в БМФ.Вие ще сте единственият ми изто4ник на информация за новините за корабите на море.. Много съм подробна,но искам да знаете ,4е ще се радвам да съм 4аст от вас.

# 188
# 189
GALI-GALI добре дошла!
Желая приятни сънища на всички, лека нощ!

# 190
В нашия случай датата е напускането на бмф , от този момент нататък мъжо сам се осигурява ,по точно аз му ги внасям .Докато беше в зодиак ги плащах на фирма ''ЛИНК'' , но сегашния посредник не се занимава с това и аз се лутам в родната бюрокрация . #2gunfire gali-gali добре дошла и от мен.Лека нощ морячки .

# 191
Доста до късно сте писали снощи. flower84 , дай рецепта за този сладкиш-изглежда много вкусно!!! GALI-GALI добре дошла! Мисля, че тук ще ти бъде забавно. newsm53

# 192
  • София
Добро утро, рецептата я има по-горе.

# 193
  • на морето
Добро утро!
Приготвила съм кафенце за отскок и ви пожелавам хубава и успешна седмичка!

Kiara, моят е на Morning calm.

GALI-GALI, добре дошла в нашите редици, мила!

# 194
  • на морето

Общи условия

Активация на акаунт