Още мами АВГУСТинки се нареждат в бременлийските дружинки!

• 27 125
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Тиги надявам се скоро и ние да сме във вашия район  Wink Младосткия де  Wink
Не ща да следя темата за ДГ в Нашите деца  Crossing Arms, съвсем ще се отчаям  Tired Пуснах някакви "предварителни кандидатури" за ДГ, ама най близкото до нас в което е в списъка на чакащите е 70 ОДЗ, което все пак си е ОДЗ би трябвало там да си върви по списъците и като обявят местата за есента и да се пренесе при чакащите  за детска градина, нали  newsm78 newsm78 newsm78

охх, тука малко на чат го ударих, да ме извините Embarassed

# 76
Добро утро!
Снощи говорих по телефона и с шефа, който впрочем ми обясни, че днес трябва да отида, да ме види и да прецени какво е състоянието ми и дали ще ми даде да си пусна отпуск. Shocked
Най-безумното изречение му беше: ИМАШ ЛИ ДОКУМЕНТ УДОСТОВЕРЯВАШ СЪСТОЯНИЕТО ТИ!!! hahaha hahaha hahaha ooooh! Tired Shocked
Явно болничните с ЛКК и термин 28 април, голям корем, снимки и клип от 4Д ехо и последна ехо снимка от 5.02, не са достатъчно основание за него.... Whistling
Така ме напуши смях по телефона, че му викам:
Ако искаш ще ме снимаш, за да сложиш в архива доказателство, че съм бременна.....
Все съм срещала -мъже "кухи лейки", ама тоя ми скри шапката, заклевам се..... Joy Joy Joy
И като ме пита: ама сигурна ли си, че си бременна......, че декември като съм ходила не съм била!!! Crazy Rolling Eyes
Е това, че нямах корем преди 2 месеца, не е гаранция, че не съм бременна....
Та днес ще участвам в новия  епизод на "пълна лудница".....не ми е скучно де.....поне това е ясно.....

# 77
Добро утро!  Simple Smile

Хихи, Тиги голяма си сладурана. Джордж Клуни пише, че и на български, нали  Wink Ние нали сме комшии, та съм си го цопнала на аватара  Whistling Не че си пием кафето, ама ако се прави нещо заедно предпочитам друго да е  Joy

При нас след 20-ти има записване за ДГ, да видим какво ще стане, уж ще тръгваме семптември.

# 78
Добро утро!!!

Тиги Joy Joy JoyНяма път в който да не ме умориш от смях Laughing

Или,и ние сме с макс. 8 т.В калсиранията за ОДЗ сме около 70 място ooooh!
Не мога да се ядпсвам и за това.Ако не я вземат в Държавна ДГ,ще я пусна на частна за 6 м,останалото време ще си ходим на Сандански.За ДГ ми изкат "Дарение" 2000 лв,че то по-добре да и плащам 6 м ЧДГ.Поне знам,че ще е обслужена отвсякъде.
Найстина ли вече е задължителна предучилищната от 5 год newsm78

Гале,нямаш равна,да знаеш Laughing

# 79
  • София
Здравейте  Hug.
Тиги, да, нямаме право на още 6 месеца неплатен отпуск по майчинство, но по принцип имаме право на неплатен отпуск толкова колкото работодателя ни разреши. Ако е готин може и 1 година да ни даде Laughing. Обаче ако излезем в такъв неплатен отпуск работодателя ни не ни осугурява, а трябва ние да го правим.
Ади, и аз съм много доволна, че Ани е на 5 - то място и има реални шансове за прием. Иначе точките са й така: И аз и татко й работим, това означава 2 т, градината е на първо място - 3 т, живеем на територията на Люлин - 3 т и другите 0,2 т идват от това, че има брат, които учи в същата градина и разликата им е по - малка от 24 месеца. Един път и аз да намажа Mr. Green.
Или, за въпросните 6 месеца и аз не знаех, но една мама тук от форума ме светна и аз ходих до НОИ и там ми казаха същото. Голямо безумие е ние да можем да им прехвърляме майчинството, пък те на нас не, освен в случаите, в които писах в предния постинг. Относно кандидатурите в градините.Подреди си кандидатурите така както искаш, сега всички деца родени 2007 системата ги изпраща в яслени групи а на 1.03. се обявяват свободните места за уч. година 2010/11. Между 1.03 и 24.04 няма да има текущи класирания, а на 24.04 е първото класиране и ако приемат Яни го записваш в рамките на 2 седмици, но той няма да тръгне на ясла след като го запишеш, а направо септември в 1 - ва група. Така, че не се притеснявай, че сега Яни е в яслените списъци (всички хлапета са там), това са предварителни кандидатури за да може от Общината да видят горе долу реалния брой на кандидатстващите.
Сладкишче, думите на работодателя ти ме убиха  #Crazy:. То по голямо удостоверение от големият ти корем не знам да има. Леле, то бива идиотщини, но това изказване просто ме довърши ooooh!.
Тиги, много се смях с Джордж Клуни hahaha. Аз лично нямам нищо против и той да е част от нас Joy.
Ади, от новата учебна година е задължителна предучилищната от 5 години, но предучилищната ще бъде вече 2 години, т.е. на 5 и 6 год. А тази сума дето ти е искат просто е безумна ooooh!. Това е меко казано обирджийство. Не може ли някъде да се оплачеш, например в Столичния инспекторат newsm78.
Малии, днес се улях ooooh!. Спирам, че ще излизаме навън с диването.

# 80
Ееее, Марти голямо черпене имаш от мен- никой до сега не можа да ми го обясни така точно, ясно и стегнато!  Hug  bouquet Мерси много че ме светна, поне да съм наясно каква е процедурата, пък сега остава да се надяваме да ни приемат  Praynig Ще се обадя и аз на работодателя да видим какво може да се измисли Rolling Eyes
Ади Shocked ти сериозно ли бееее  newsm78 два бона са ти поискали  Shocked А уж направиха тая система точно за да се избегнат  купувания на места с такива "дарения"  Tired Ееехх, Българиоооо, Българиооооо  ooooh! Да сме живи и здрави, другото ще го наредим  Wink
Сонитка като сте съседи, не можеш ли да го шпионираш Клуни през прозореца  Crazy

# 81
Хайде едно поздравче за почитателките на Клуни  Wink
http://www.youtube.com/watch?v=DfyeXrdZZ1o&feature=player_embedded

# 82
  • София
Да,бе дарение 2000 лв Simple Smile тея са луди!
Вярно и ние не сме влезли без пари ама не във вид на дарение и много по малка сума!

Аз ходих да ми вземат кръв и да занеса урина... изцедиха ми 6 епруветки ooooh! лошо ми стана! Confused
Цитонамазката и микробиологията са ми готови  PartyВсичко е ок на цито-1 гр  Crazy Party
Утре ще са готови и тези изследвания от днес,а в петък съм на консултация сутринта да чуем сърчице  Heart Eyes

# 83
  • В светлината на слънцето
Сладкишче, ама тоя твой шеф си е вярно мнооого луд.  #Crazy То да се смееш ли, да плачеш ли.  Crazy
Тиги, разби ме с Джордж Клуни направо.  hahaha
Ади, к'ви 2000 лева искат тия бе.  Shocked Нямам думи. Че то в частна ще ви излезе по-евтино. Ама и наглост. Twisted Evil
Стискам палци на всички да успеят да влязат в градина.  Praynig Предучилищната е наистина задължителна - 2 години се кара по избор: в градината, в която е детето, или в някакво училище, което има такива групи. Аз лично вчера подадох докумунтите на Теди, но за градина. Да не съм луда да я пускам отсега в някакво училище, където да не смее да си поиграе, а само да стои на чин неясно защо, да ползва мръсните тоалетни и да се чуди как да избяга от гамените. Не! Naughty Предучилищната ще си я кара в градината. Naughty 

# 84
  • София
Охх... ние поне се уредихме и за септември няма да го мисля и да се притеснявам! ooooh!

Не знам обаче кога да го пусна Thinking
Лятото когато са сборни не искам!
Сега аз нямам сили да мръдна пък и няма да издяна някак на неговото неспокойствие и ревове докато свикне,а септември се чудя дали пък бебо като се появи октомври да не помисли,че сме го оставили там заради него............. и едни такива мисли побъркващи ме! Crazy ще помисля още малко и ще реша Rolling Eyes
Директорката ми каза,че края на май ще ги местят в 1 група вече градина тъй като тях ги поемат госпожите които водят сега 4 гр. с децата които отиват в предучилищна!  Crazy

# 85
  • София
Лу, а имаш ли право да избираш къде детето да посещава предучилищната? Питам, защото на една моя приятелка детето й тази година става на 6 и от градината са им казали, че 6 годишните ще са в училище, за да може да се освободят места за по - малките хлапета.
Димяни, колкото по - рано го пуснеш, толкова по - рано ще свикне и когато се появи бебето със сигурност няма да се чувства пренебрегнат и изоставен. Изчакай и другия месец да се по стопли, на теб да ти преминат неразположенията и след това го давай. А той докато ходеше въобще ли не свикна?

Уф, моето диване днес ми скъса нервите. Нямаше нещо за което да не се е драла или пищяла ooooh!. Малко ми остана да я нашамаря. Добре, че поне бързо заспа и сега ще си отпочина от нея 2 часа Whistling.

# 86
  • София
Марти, той ходи много малко защото все беше болен и да ти кажа то това най-ме притеснява не реването! Като помисля обаче и септември ще има болести та май по добре сега Thinking
Пък и пролетта няма толкова болести и на мен ще ми е по леко! Rolling Eyes

# 87
Димяни, браво за изследванията. Peace
Преди малко се върнах и да се похваля, че си уредих нещата... Mr. Green
Ако искате вярвайте, но наистина в министерството имаше заповед, в която пишеше, че жени, подлежащи на закрила от уволнение демек бременни и с деца до 3 год.възраст, трябва да представят документ....
Е шефа ме видя и вика: носиш ли документ... ooooh!
И аз нахилена му давам последният болничен и той го гледа, чете и вика: ама това не е документ от който да се разбира, че си бременна.... ooooh!
И аз посочвам, къде точно пише бременност л.м 7 и пише  големи букви:термин бременност 28.04.2010....
Абе то ще му изкара очите, ама той пак не гледаше дето трябва..... hahaha hahaha hahaha
Но на дебилите им е простено, няма сега да го коря.....
А каките от личен състав след като получиха бонбонки Фереро,  съкратиха 10 дневният срок .... Whistling Whistling Whistling
Лулу до китек не се стигна.....

# 88
  • В светлината на слънцето
Сладкиш, браво че са се уредили нещата. Хайде, сега и на теб да ти е по-спокойно.  Hug
Марти, не съм чула да такова нещо - да насочват към училище детето, когато навърши 6 години. В групата й вече имаше няколко рожденика и са си все още в градината. Теди става на 6 след един месец, не са казали нищо за училище. Да не би това да е някакво вътрешно решение на градината, в която ходи детето на приятелката ти. newsm78 Ако е така - няма какво да направи.

# 89
Днес си накупих  много мартенички, че едва ли ще ми се отдаде възможност да отида пак сама до центъра.
Дребното си е поръчало мартенка (така им вика) с принцеса и една с  рошава вещица със зелена коса....е купих русалка..... hahaha hahaha hahaha
На мъжо взех мартенка с морков.....много веселяшка.....
Мацката дето ги продаваше ми вика:
-Вземете си за вас с щъркел, за да ви навести, а и  е актуална за състоянието ви....
И аз в същият майтапчийски дух и казвам:
-А мен отдавна ме е навестил, ама и мъжа ми има вина за да съм в това състояние....
Какво ми е заобвинявала горкият щъркел.....ама аз вярно 1 ден преди да си направя теста за бременност(бяхме в Плевен, август месец) и пътувахме за един градец за да посетим родата на мъжо и на едно поле бяха накацали 5-6 щъркела....
И аз много се зарадвах и викам: ей вижте щъркели, цяло ято....
А свеки с бабините съвети:
- А който види пръв щъркел е на бебе....
Ама позна де..... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
 hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт