Още мами АВГУСТинки се нареждат в бременлийските дружинки!

• 27 129
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Марти виж какво намерих. Това е от Наредбата за работното време, почивките и отпуските:

Чл. 49. (Нов - ДВ, бр. 72 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) (1) Отпускът за отглеждане на дете до 8-годишна възраст по чл. 167а, ал. 1 КТ се ползва въз основа на писмено заявление за всеки отделен случай, подадено от майката или бащата (осиновителката или осиновителя) най-малко 10 работни дни преди датата, от която желае да ползва отпуска, в което се декларира, че детето не е настанено в заведение на пълна държавна издръжка. Работодателят е длъжен да осигури отпуска от деня, посочен в заявлението. Ако лицето няма право на този отпуск, работодателят незабавно го уведомява писмено за това.
(2) Отпускът по ал. 1 се заявява и ползва в календарни дни.
(3) Когато отпускът за отглеждане на детето по чл. 167а КТ се ползва за първи път, в заявлението се декларира, че такъв отпуск не е ползван от никое от лицата, които имат право на него.
(4) Когато един от родителите (осиновителите) желае да ползва изцяло отпуска за отглеждане на дете до 8-годишна възраст по чл. 167а, ал. 1 КТ в размер 12 месеца, към заявлението по ал. 1 се прилага писменото съгласие на другия родител.
(5) В случаите по ал. 3 работодателят въз основа на представено копие от акта за раждане на детето издава удостоверение съгласно приложение № 4.
(6) Документите, необходими за разрешаване на отпуска, се съхраняват в личното досие на работника или на служителя.
(7) Използваният отпуск по чл. 167а КТ се отчита в специална книга при работодателя.

Не би трябвало да има проблем да си продължиш отпуска още 6 месеца.  Peace

# 91
  • София
Димяни, да, през пролетта болестите са много по - малко, а и дори да се разболее ще си кара сам болестта и малко от малко ще изгради някакъв имунитет и през есента и зимата може и по - малко да боледува. А ако тръгне септември и започнат болестите покрай него може и бебето да се зарази и от опит ти казвам малко бебе трудно пие сиропи и лекарства Tired. Ани беше на 4 месеца, когато Дани донесе някакъв вирус и се наложи и двамата да пият сироп. Беше голяма мъка  ooooh!. Разбира се, както вие си прецените и сметнете, че ще бъде най - добре за всички, така направете Hug.
Е, Сладкишче, най - сетне успя. Браво  Peace.
Не, не Лу, става въпрос, че предучилищните занимания на 6 годишните ще се провеждат в училище, за да може да се освободят стаи за по - малките дечица, а не че като навършат 6 год. ще ги изпращат в училище.
Или, а тази Наредба дали е още в сила, защото от НОИ ми казаха, че закона е променен през 2007 година newsm78? Иначе звучи много добре и ако е още в сила, направо утре да ходя и да си взимам полагаемото.
Да взема да свършвам за днес, че всеки втори постинг е мой ooooh!. Личи си, че съм много болна Mr. Green.

# 92
Е, Сладкиш, за да не ти се чудят хората, кажи им, че работиш в МИнистерство. Веднага ще разберат ситуацията с нагледността и удостоверяването. Не знам защо просто не слязат да питат на портала - там клюката трябва да знае, че ще раждаш пак Grinning

Смеете се за Клуни, но Сонитка ще го приласкае с някоя вкусотия, както и е съсед и скоро ще четете - Hehehe, mamini bulgarini Simple Smile в нашия форум.

Димяни, аз ще пусна Явор в ясли, защото в първа група в ДГ наистина искам да е малко по-подготвен за такъв тип общуване, защото в детската градина няма кой да ги обслужва постоянно и се започват уроци, рисуване, приказки, танци. Искам да не губим нерви в рев тогава. Така мисля, защото наблюдавам положението в първа група в детската градина - децата са 30, учителката една, леля има само до обяд и плачат всички (поне месец). Но ще видим. Стискайте ми палци да не боледува много, че Шумен е далеч Praynig. Ако сега не го приемат в Държаван ДГ, го пускам на частна от септември и сменям работата.

Марти, благодаря. Това за допълнителният неплатен не го знаех. Хубавото е, че е важно към момента на записване на градина майката да работи. После, ако не се справям и го приемат мога да напусна. Да не те тревожа, но ми се струва, че опашките ще се редят наново през април. И нашите предни номера отиват. Но пък имате батко като предимство.

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 15:18 от Тиги-Мигъл

# 93
  • София
Марти,имаш опит ти да и смятам,че ще е по добре да го пусна от март някъде към края! Grinning

# 94
Тиги-Мигъл ама те са ме забравили....аз съм сменила цвета на косата, качила съм кила....не ме различават..... hahaha hahaha hahaha
Но клюките там се разпространяват мълниеносно.... ooooh!ама шефа не е по тях явно.....
Или, на мен ми казаха, че ме може да си ползвам 12 месеца неплатен отпуск, най-много 6.
днес специално питах.....т.е не може да се прехвърлят 6-те месеца с писмено съгласие от таткото на майката....а мъжа ми не  работи на Тр.договор и аз губя тези 6 месеца.....много тъпо са го направили....а и ми кажи кой татко ще си остане 6 месеца в къщи?

# 95
И в счетоводния питах и май наистина няма да стане  Tired

# 96
И в счетоводния питах и май наистина няма да стане  Tired
Абе гадове.....все нещо ще измислят, че да ти създадат спънки....

# 97
Е, да де - и без това сега сме 6 месеца без пари какво ни струва още 6 да сме без пари и да си внасяме и осигуровките. Защо обаче е разпространено мнението, че в БГ сме с 3г. майчинство (никога не съм си мислела, че толкова години ще съм у дома, но - вот меня)

# 98
  • В светлината на слънцето
Марти, при нас предучилищната си е в градината и почти всички деца ще си я карат в градината.

# 99
  • Germany
Много сте писали бе девойки, едва ви открих...  Laughing Laughing

Честито на новите коремчета   bouquet Валерия, трето или четвърто ще имаш?  Embarassed Embarassed Сори, за въпроса, но съм малко нередовен читател и съм позабравила  Embarassed Embarassed И аз искам три - ама това е само мечта  Wink искам да съм се наработила, да си имам собст. бизнес и тогава ще искам и трето - и да имам няколко гледачки в нас да се бият да ми гледат децата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Мечтиииии  Mr. Green Mr. Green

Аз оня ден подадох на Симон за цял ден - евентуално след август 2011, но много малко вероятно - всичко е запълнено - тук е много трудна работа да се докопаш до място в детска градина и майките още като разберат, че са бременни и започват да подават документи  Whistling

# 100
Верно сте се разписали Wink  Crazy
Ние сме отново на АБ, др седмица сме на хомеопат вече, че се не трае това положение  Naughty Излизахме за малко вън и не пропусна нито една локва  ooooh! Tired Още утре ще идем за гумени ботуши, че то както е тръгнало още 2-3 месеца ще е такова положението вън  Tired

Нещо исках да ви казвам, ама забравих, нищо след малко пак Simple Smile

# 101
  • В светлината на слънцето
Аааа, ние гумени ботуши си имаме.  Mr. Green
Фети, айде вече да спира да боледува Неди.  Praynig Hug
Дезита, това ми напомня на периода, когато се роди Теди. Една приятелка с половин година по-голямо дете хукна да го записва за детска градина, още докато той беше на 1 месец. И мен ми стана смешно. После обаче се поразмислих и като стана Теди на пет месеца славно подадох документи за ДГ. И... изненадаааа, бяхме номер 400 и нещо си. Shocked Естествено, преди нея имаше деца, които бяха за по-ранни години, но въпреки това бе приета буквално на ръба - с една от последните бройки. #Crazy

# 102
  • София
Lulu,значи като роди човек направо да подава документи за ясла Mr. Green

Фети,много гадно с този АБ  Confused
Дано се оправя бързо сладурчо! Praynig Hug

# 103
  • вкъщи
Ние пък сме с ларингит и ако до утре не е по-добре,по4ваме антибиотик Cry
Как така за 3 дни го хвана тоя ларингит...от та я пуста ясла.Снощи не е спал то кашлица,буха,рева,блъска ме от леглото,а бе стархотия.Смятам като оздравее да взема ки етуд,уж мн помагал за спокойния сън,4е не се издържа ве4е,като зомби съм с това будене цяла нощ.Има ли други будещи се?

# 104
Лелка гадостите бързо стават  #2gunfire Дано се оправи детенце  Praynig
Фетица и на лютниченото чудовище скорошно оздравяване  Hug
Ти май влезе да се похвалиш за нещо,а?  Wink

Общи условия

Активация на акаунт