Захранване с месни пюрета

• 34 232
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
И на Сънвал има пюрета само с месо.

# 46
...
И да, ХИПП, например, имат пюрета от чисто месо. В крак са с новите тенденции, така да се каже.  Simple Smile

Еее, разбира се, трябва да има  Simple Smile аз също редовно съм давала, но на захранен стомах, който в останалите й хранения през деня приема плодове и зеленчуци. А на бебе, кото никога не е яло друго, освен мляко да му дадеш чисто месо Rolling Eyes не знам, може и да е добре.

Ускорения растеж след 6 месец като положителен ефект ли се разглежда?

Иначе при Световната Здравна организация не виждам промяна, от 8-ми препоръчва:

" PROTEIN
Once your baby has reached 8 months old, try offering tofu finger cubes dusted with Cheerio “dust” or other cereal “dust”. Many pediatricians are now recommending Meats as first foods due to the Iron content - ask your pediatrician. "
http://www.wholesomebabyfood.com/solidfood6to8montholdbaby.htm

# 47
  • София
Това откога е сайт на СЗО?  newsm78
Виж какво пише в "About us":
Wholesomebabyfood.com is a privately owned website that is not sponsored by any medical or corporate entity. Our site utilizes affiliate advertising to defray the costs of hosting and running the site. We are not beholden to any medical, corporate or affiliate sponsors, so our content is never influenced by these 3rd parties.

И само за протокола. Не е от осмия, а в периода 6-8 месеца (AGE & STAGE - 6 months to 8 months old), като казват, че може да бъде и първа храна.  Peace

# 48
1-вата година е разделена на периоди, 4-6, 6-8 и т.н., всеки има обща характеристика, в която са изброени всички храни за въвеждане, а след това вътре всяка една е дадено конкретно за кой месец от периода се отнася, протеините пише след 8 навършен, това, което съм цитирала и е уточнено, че първата протеинова храна може да е месо.
Дори в самата таблица със звездичка е отбелязано 8 месец: http://www.wholesomebabyfood.com/images/6_8.jpg

Иначе не е сайт на СЗО, но останах с впечатлението, че е на база препоръките на изброените, а СЗО е сред тях ...

...

http://www.wholesomebabyfood.com/solids2.htm
We show age-ranges for different baby foods. We have researched and compiled these charts from various medical authorities such as private pediatricians, the AAP, the AAFP, and the WHO ...

# 49
  • София
Тази таблица не мога да я отворя.  Confused
Както и да е. Не прокламирам хранене с месо от 6-тия месец, само споделям информация.

А тези виж още какво са написали засебе си: "Our charts/guidelines are somewhat conservative in nature compared to guidelines from other sources."
Не са много отворени към нововъведения.  Simple Smile

# 50
Таблицата е от първия ти линк  Simple Smile

...

А тези виж още какво са написали засебе си: "Our charts/guidelines are somewhat conservative in nature compared to guidelines from other sources."
Не са много отворени към нововъведения.  Simple Smile

Умни хора  Mr. Green човек толкова време е оцелял по този начин, време е да се спре, последните 40 г. ни съсипаха от експерименти  Crazy

# 51
Аз вече давам и месо, и жълтък, и риба.
Shocked
Бебето ти е само на 6 месеца - какво месо, какъв жълтък, каква риба?
Хайде месото, жълтъка някак ще ги преглътна, но риба на толкова малко бебе... Ужасно рано е ooooh!.

# 52
Виждам че темата не се посещава от 2010година.Но се надявам някой все пак да погледне и да даде съвет. Simple Smile Моя бебчо го захраних на 3 месеца и половина с плодови пюрета,на 4 месеца и половина с каша и на 5 месеца и половина с зеленчуково.Всичко си ядем без проблем.На 7 месеца и половина почнахме с глутена - никакви проблеми.Сега ще станем на 8 месеца и искам да почна с жълтъка и местното.Въпроса ми е следния - знам че се дават по няколко лъжички да се пробва за алергии и т.н. но с какво дохранвате след това ? Ако му дам примерно 5 лъжици местно и дохраня с зеленчуково - грамажа става повече от 190. newsm78 а не искам да му разширявам стомахчето и без това сме едри.
С жълтъка как да процедирам ?

# 53
Елена, за жълтък е много рано, месо след 8 навършени месеца.
Месото трябва да е в количество около 15 грама, другото да е зеленчук. Това при положение, че готвиш.
Ако храниш с готови пюрета, бурканче месно-зеленчуково е 190 грама и е напълно достатъчно за едно хранене, няма да го прехраниш, спок.

# 54
Аз също започвам в момента с месото (само заешко, приготвено вкъщи) но в зеленчуковото добавям съвсем малко месно. Педиатърката ми каза, че местото в пюрето трябва да е не повече от 15%. От 160 гр пюре, аз слагам 15 грама месо и 145 зеленцуци (приблизително, не ги меря до грам)

Общи условия

Активация на акаунт