Машина за хляб-27 част

  • 47 739
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 4 526
Мисля, че хляб от 1500 гр. може да се направи в машината, но хлябът трябва да е черен. И сигурно ще трябва да се помага на машината при месенето.

# 136
  • Мнения: 2 214
Дядо Хаджия дай съвет моля, за пръв път ми стана ронлив хляба, изпитана рецепта (е на око де) кАжи кво съм тУрила в повече newsm78

# 137
  • Мнения: 767
Дядо Хаджия дай съвет моля, за пръв път ми стана ронлив хляба, изпитана рецепта (е на око де) кАжи кво съм тУрила в повече newsm78
Да не си прекалила с пълнозърнестото брашно или други такива съставки? Извинявам се-не съм дядо хаджия! Blush

# 138
  • Мнения: 7 334
Здравейте в тази много прегледно подготвена тема.   bouquet
Аз взех, че се обясних в любов сама на себе си и сега вече ще бъда (доколкото позволява шефчето) доста редовен ползвател на вашите умения и натрупан опит, ако имате добри сърца и пръсти да ги поделяте и с мен.
Вчера тествах багетника с бял хляб според рецептурника на М5003 на програма 2. Само около 50 гр. мляко замениха част от водата в оригиналната рецепта. Много добър хляб се получи като за сефте, но нещо не се справих с ваденето му от фурната. Бъркалките се бяха закучили и не излизаха. Ако някой има идея как да се справям занапред с подобни кризисни ситуации, моля да ми помогне. Да, и кората странична стана малко по-изпечена и твърдичка.  newsm78
Да допълня - 1 кг. си изпълни перфектно обема. Явно 1,5 е по-скоро само за месене.

# 139
  • Мнения: 9 785
рони, за да излизат по-лесно бъркалките, пробвай да сипваш мазнината от рецептата директно върху тях. После с леко изтръскване на готовият хляб, би трябвало да излезе.

# 140
  • Мнения: 3 453
   Моля за помощ!Правя пълнозърнест хляб 50/50 грахам и бяло брашно.Програмата ми за пълнозърнест е 3.40ч , но вече 20 мин минаха и тестото не е станало на топка.Най-горният пласт си стои.Рецептата е с точни количества на Танита е.Има ли шанс да стане по-късно или щом до сега не  е станало тестото направо да я изключа?

# 141
  • Мнения: 9 785
   Моля за помощ!Правя пълнозърнест хляб 50/50 грахам и бяло брашно.Програмата ми за пълнозърнест е 3.40ч , но вече 20 мин минаха и тестото не е станало на топка.Най-горният пласт си стои.Рецептата е с точни количества на Танита е.Има ли шанс да стане по-късно или щом до сега не  е станало тестото направо да я изключа?

Спри програмата и стартирай отначало. А ти добавя ли допълнително брашно?

# 142
  • Мнения: 3 453
  Моля за помощ!Правя пълнозърнест хляб 50/50 грахам и бяло брашно.Програмата ми за пълнозърнест е 3.40ч , но вече 20 мин минаха и тестото не е станало на топка.Най-горният пласт си стои.Рецептата е с точни количества на Танита е.Има ли шанс да стане по-късно или щом до сега не  е станало тестото направо да я изключа?

Спри програмата и стартирай отначало. А ти добавя ли допълнително брашно?

  Не,  2 чаши бяло и две пълнозърнесто.То няма нужда от още определено.
Значи спирам я и пускам от начало?Отивам.Направих го , но май ще ходи на боклука.

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 13:54 от Крисси

# 143
  • Мнения: 9 785
   Моля за помощ!Правя пълнозърнест хляб 50/50 грахам и бяло брашно.Програмата ми за пълнозърнест е 3.40ч , но вече 20 мин минаха и тестото не е станало на топка.Най-горният пласт си стои.Рецептата е с точни количества на Танита е.Има ли шанс да стане по-късно или щом до сега не  е станало тестото направо да я изключа?

Спри програмата и стартирай отначало. А ти добавя ли допълнително брашно?Значи спирам я и пускам от начало?Отивам.

  Не,  2 чаши бяло и две пълнозърнесто.То няма нужда от още определено.

Е как да няма? Каква е консистенцията? Щом не е топка, значи има нужда от брашно, или течност.

# 144
  • Мнения: 12
   Моля за помощ!Правя пълнозърнест хляб 50/50 грахам и бяло брашно.Програмата ми за пълнозърнест е 3.40ч , но вече 20 мин минаха и тестото не е станало на топка.Най-горният пласт си стои.Рецептата е с точни количества на Танита е.Има ли шанс да стане по-късно или щом до сега не  е станало тестото направо да я изключа?

ако не е започнала да бърка и меси, а само се затопля - това е нормално - програмите за пълнозърнест хляб имат около 30 минути само загряване
ако вече меси, слагай по малко водичка с лъжица, докато се оформи тестото както трябва. И най-добре - пусни я отначало

# 145
  • Мнения: 3 453
   Няма нужда от брашно.Водата е на дъното.До сега бъркаше, но нито лепнеше, нито нищо.Брашното най-отгоре си стои както като я включих.

# 146
  • Мнения: 9 785
....ако не е започнала да бърка и меси, а само се затопля - това е нормално - програмите за пълнозърнест хляб имат около 30 минути само загряване....

Зависи от машината. При моята няма такава опция.

Сигурна ли си, че бъркалката е вътре?

# 147
  • Мнения: 3 453
  Поли, вътре е и водичка долях да не е сухо, но не.Не става и не става.Все едно сега съм я пуснала..грам промяна няма.Ще я спра , да не ми прегрее нещо машинката и ще се откажа от пълнозърнестия.Нарочно се спрях на изпитана рецепта, но не би!

# 148
  • Мнения: 9 785
  Поли, вътре е и водичка долях да не е сухо, но не.Не става и не става.Все едно сега съм я пуснала..грам промяна няма.Ще я спра , да не ми прегрее нещо машинката и ще се откажа от пълнозърнестия.Нарочно се спрях на изпитана рецепта, но не би!

Ами значи не се движи бъркалката. Да не е заяла нещо?

# 149
  • Мнения: 9 785
А машината ти има ли такова подгряване, каквото спомена магаричката? С каква машина си?

Общи условия

Активация на акаунт