Машина за хляб-27 част

  • 47 748
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 30
Здравейте! След като преди половин година започнах да приготвям домашен хляб ръчно, най-сетне и аз вече имам хлебопекарна и ви чета, за да науча разни тънкости. Написали сте толкова ценни съвети!

Ще си позволя да споделя опит по повод това питане:
Содата я разтворих в киселото мляко,обаче не съм разтворила сухата мая,сипах я най отгоре.Може това да ми е грешката,ако искаш може да ми обясниш дали се разтваря маята или не трябва.
Ръчно приготвях един бял хляб със сода и кисело мляко, но НЕ разтварях содата в млякото, а я смесвах с брашното. Така след изпичане не се усеща мирисът на сода, хлябът бухва чудесно и е много вкусен.

# 556
  • Мнения: 293
Добре , ето какво мисля аз , като не претендирам да бъда права.Маята е малко за това количество брашно и хляба не е могъл да втаса добре.Използването на сода бикарбонат на програма , в която е упоменато , че се ползва само суха или жива мая евентуално също би било проблем, до толкова , до колкото тестото не би могло да втаса достатъчно. Яйцата са естествен набухвател , но също така и утежняват тестото.В прясното и киселото мляко има скрита мазнина.В  резултат- тежко тесто , малко мая и невъзможност на хляба да бухне достатъчно.

# 557
  • София
  • Мнения: 1 231
Ами и продуктите ми не бяха много топли,бях ги извадила час преди това.Ама сега съм на работа до 20.00 прибирам се и ще правя пак хляб,ще снимам ако искате и на хапки акотрябва ще снимам стъпка по стъпка всичко,само моля да ми покажете какво не направих като хората   bouquet

# 558
  • Мнения: 22 867
За теб и тези които четът на руски мога да дам линк към рецептите със снимки, които мои приятелки в Украина са правили.


г-жа Стихийно бедствие , хареса ми ноу-хау-то: "Кофейный напиток "Галка-Ранок" из цикория и ячменя (мое ноу-хау вместо солода и для цвета)" Чудя се кафето Инка дали ще върши работа? newsm78

# 559
  • Мнения: 2 214
За теб и тези които четът на руски мога да дам линк към рецептите със снимки, които мои приятелки в Украина са правили.


г-жа Стихийно бедствие , хареса ми ноу-хау-то: "Кофейный напиток "Галка-Ранок" из цикория и ячменя (мое ноу-хау вместо солода и для цвета)" Чудя се кафето Инка дали ще върши работа? newsm78
Този буламач "Галка-Ранок" го познавам ще видя Инката от какво е и ще пиша.

# 560
  • Мнения: 22 867
Този буламач "Галка-Ранок" го познавам ще видя Инката от какво е и ще пиша.

Инка - разтворим екстрат на кафе от ръж, ечемик и цикория.

# 561
  • София
  • Мнения: 8 504
Този буламач "Галка-Ранок" го познавам ще видя Инката от какво е и ще пиша.

Инка - разтворим екстрат на кафе от ръж, ечемик и цикория.

Пък ние едно време освен това пиехме и кафе от леблебия и ядяхме страгали. Simple Smile

# 562
  • Мнения: 202
Привет на всички.Страхотни сте.Браво на вас. newsm51
дуная прекрасен козунак
брадата много добре ти е хлебчето
кашарел вкусни творения си направила
данип пухкави кифлички
киара прекрасна идея за малките хлебчета
г-жа стихиино добре препечено хлебче
ердинч обра точките с Мараш Сладолед
дина хляб с тиквички...и млекце с чесънче и копър мммм
поли питката си я изваяла като склупторно творение
мах мама кифльоците ти са за виенска сладкарница
пуре козунаците ти са супер
весито с тази солена корона си отличничка
капри добре си го докарала хлебчето
г-жа стихиино и дядо хаджи ще ви прочета старателно...
Браво за труда и идеите  и съветите на всички. newsm51

# 563
  • Мнения: 2 214
Този буламач "Галка-Ранок" го познавам ще видя Инката от какво е и ще пиша.

Инка - разтворим екстрат на кафе от ръж, ечемик и цикория.
Лабрекс значи е същото Peace

# 564
  • София
  • Мнения: 1 231
Здравейте пак аз,съжалявам че ви тормозя ама аз пак правя опити в кухнята.Сега пуснах машината и е на 2 рите 5 минути от месенето ето до каква консистенция е като не съм добавяла повече брашно.Кажете дали е добре или не
http://dianakraiceva.snimka.bg/cooking/v-kuhnyata.466092.17532100

# 565
  • София
  • Мнения: 8 504
Здравейте пак аз,съжалявам че ви тормозя ама аз пак правя опити в кухнята.Сега пуснах машината и е на 2 рите 5 минути от месенето ето до каква консистенция е като не съм добавяла повече брашно.Кажете дали е добре или не
http://dianakraiceva.snimka.bg/cooking/v-kuhnyata.466092.17532100

Ми на пръв поглед ми изглежда добре. Не виждам обаче хубаво дали лиже под бъркалките.

# 566
  • София
  • Мнения: 1 231
Ами под бъркалките няма нищо в момента меси за 2 ри път на вторите 5 минути и си става на топка.

# 567
  • София
  • Мнения: 8 504
Ами под бъркалките няма нищо в момента меси за 2 ри път на вторите 5 минути и си става на топка.

Е значи тогава вече сме спокойни и усмихнати и чакаме едно хубаво хлябче.

# 568
  • София
  • Мнения: 1 231
Айде от твойте уста в Божите уши   bouquet,честно да си призная може и маята да ми е била в повече,сега направих тази рецепта:300 мл мляко прясно;3 с.л. олио;2 ч.л сол;2 с.л.захар;500 гр брашно и 2 ч.л.суха мая.Абсолютно всички продукти ги отмерих точно,добавила съм две супени лъжици брашно щото ми се видя не добре  Mr. Green Ако не стане пак в кофата и следващ опит това е  Peace

# 569
  • София
  • Мнения: 6 232
didolinaa,със сигурност ще стане-ще ядете хлебче  Wink-аз започнах с тази рецепта и не е имала грешка,брашното също ми идва 520-530 гр.-на бърза, на бавна програма-винаги ми е ставал страхотен хляб-само си намалих захарта,че много ми сладнеше.
 fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт