Машина за хляб-27 част

• 47 720
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Бе така е думата дето се вика.

Нося на шега , не се оправдавай  Laughing

Ти къде я прочете тая странна рецепта дето я цитираш в предходния пост, аз що съм я пропуснал.

Ами тази рецепта ми показа didolinaa , предния несполучлив хляб бил с нея  newsm78

P.S. Коригирах линка с верния.

didolinaa  , сега видях , че си с Мулинекс 5000. В книжката към машината има сполучливи рецепти , защо не ползваш тях?

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 00:25 от kapri_z

# 586
  • София
До тук всички сте прави ама тоя хляб се наду почти до прозореца,по последната рецепта.Обаче остават му 3 минути и той си изглежда  СУРОВ,няма запечена кора отгоре  newsm78 е моя вярно ще я мята тая машина.Моля кажете дали да включа само на печене или да му давам да я хвърля  ooooh!

# 587
Отчупете си и вижте за какво става на въпрос
И на мен много често ми се залепя и на прозорчето си остава леко сурово тестото,но иначе е вкусно

# 588
  • София
Ама то си е яко сурово  ooooh! пуснах го на 14 програма печене да видим сега.Сериозно май или аз не съм наред или машина.Средно положение няма честно  Cry

# 589
До тук всички сте прави ама тоя хляб се наду почти до прозореца,по последната рецепта.Обаче остават му 3 минути и той си изглежда  СУРОВ,няма запечена кора отгоре  newsm78 е моя вярно ще я мята тая машина.Моля кажете дали да включа само на печене или да му давам да я хвърля  ooooh!

Изчакай и трите минути , извади го и пак пиши как е.Според мен би трябвало да е изпечен вътре.Отивам да ти погледна рецептата.

# 590
Пробвай Хляб с айрян,но намали айряна на 200мл и с него ако не ти се получи... мятайте я от по високо обаче  Mr. Green шегувам се  Party Stop ще стане няма страшно,като не е с една то с друга. Цяла вечер чакате този хляб поне вечеряхте ли или и това си артиса от претърчане до пекарната

# 591
  • София
Е трябва да съм яко смотана щом не мога да се оправя.Каприз няма какво да чакам 3 минути кората от горе си е сурова  ooooh! аз уж мога да меся ма с това чудо няма
 се оправя.

# 592
Видях рецептата , всичко би трябвало да е ок. Маята е малко в повечко (четох , че ползваш френската , а тя е малко по-силна) и заради това ти се е надул толкова хляба.Хайде , чакам да кажеш как е отвътре  Grinning

# 593
Е трябва да съм яко смотана щом не мога да се оправя.Каприз няма какво да чакам 3 минути кората от горе си е сурова  ooooh! аз уж мога да меся ма с това чудо няма
 се оправя.

Спокойно , ще стане .Я покажи снимка ако имаш възможност.Може проблема да е машината.

# 594
  • София
Значи някакъв проблем имам с форума и не мога да си публикувам мнението.

Ако тестото е стигнало капака отгоре няма да се изпече. Това не означава, че вътре хляба не е изпечен. Следващия път задължително редуцирайте количеството на рецептата.

Аз също работя с мулинекс 5000.

По първата рецепта грешката е моя че не съм прочел рецептата, а се базирах на обяснения за вида на тестото. Ще имам едно наум.

Втората рецепта обаче коя е, че и нея не я намирам ?

Така ... чакам да видя снимка ако може и рецептата. Тук съм още около половин час.

Другото ми предложение е да се уговорим на ЛС и да направим едно онлайн занятие двамата заедно.

# 595
didolinaa, виж дали реота нанагрява?Ако нагрява се вижда как свети отстрани. Машината топла ли е на пипане?А прозорчето горе?

# 596
  • София
didolinaa, виж дали реота нанагрява?Ако нагрява се вижда как свети отстрани? Машината топла ли е на пипане?А прозорчето горе?

Дидолината явно е около машината сега. Тя да не прави случайно хляба с айряна ?

# 597
Тъкмо тръгнах да ти пиша , ей сега ще намеря рецептата и , но имам чувството , че проблема е в машината . Май не пече и тестото превтасва  newsm78

Дядо хаджи , ето рецептата -

Цитат
направих тази рецепта:300 мл мляко прясно;3 с.л. олио;2 ч.л сол;2 с.л.захар;500 гр брашно и 2 ч.л.суха мая.Абсолютно всички продукти ги отмерих точно,добавила съм две супени лъжици брашно щото ми се видя не добре   Ако не стане пак в кофата и следващ опит това е 

# 598
  • София
Тъкмо тръгнах да ти пиша , ей сега ще намеря рецептата и , но имам чувството , че проблема е в машината . Май не пече и тестото превтасва  newsm78

Ади чакам. Щото ако е рецептата за айряна тя не е съобразена с мулинекс 5000.

# 599
Пуснах я в горния си пост , видя ли я ? С прясно мляко била. Количеството е достаъчно за да стигне тестото капака ако маята е повече , но при печене определено ще спадне малко... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт