Машина за хляб-27 част

  • 47 633
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 383
уф, уф, мале тука фърчат машини, терлици, пешкири и пр, лоша работа   smile3516

Добро Утро на всички   newsm51

дидолина  стискам ти палци  newsm10 , дано да се е получило, ако не , всички сме готови за помощ smile3521

ако е възможно да беше качила и по добри снимки, да го видим тоя "несполучлив" хляб  newsm78

спокойно и стой на далече от прозореца  smile3525

# 616
  • Мнения: 9 785
 Shocked
didolinaa, след приключване на програмата, хлябът е хубаво да постои в машинката поне още половин, а най-добре един час. Повярвай ми, запича още. И в никой случай не е суров. Много ясно, че като извадиш врял хляб, и отвътре ще бъде клисав. След изстиване всичко е наред. Дори и да е с горна бяла кора, пак не е суров!
Учудва ме, че никой не се сети да ти напише това. Пишем го непрекъснато ooooh!....

# 617
  • Мнения: 3 453
   Не искам в никакъв случай да наливам масло в огъня, но никога нямаме търпение да седи хляба в машината след изпичане.И кората му е препечена достатъчно добре и вътре не е клисав макар и топъл.Да поясня че пека бял хляб винаги на основната програма 2ч и 53 мин ми е.
  Дидолина, ти на основната ли го пече?Тестото ти си изглежда съвсем добре на снимката.

# 618
  • София
  • Мнения: 1 231
Добро утро,поднасям и кафе,за ваше сведение машината е цяла.Довечера пак ще опитам,но ще взема прясна мая да видим какви ще ги сътворя.Ето снимки да покажа какво стана от хляба.
http://dianakraiceva.snimka.bg/cooking/v-kuhnyata.466092.17537016
http://dianakraiceva.snimka.bg/cooking/v-kuhnyata.466092.17537018
http://dianakraiceva.snimka.bg/cooking/v-kuhnyata.466092.17537019

# 619
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Дидолина,както казва Полин,трябвало е да престои в машината след програмата.Не ми изглежда чак толкова суров,този един час затопляне е щял да бъде достатъчен за добрият резултат,така мисля като гледам снимките.

# 620
  • Galaxy 13197853088
  • Мнения: 2 393
Да се запиша и аз.
Пробвахме да печем хляб в една аляска, и се получи добре на вкус. (един обикновен бял и един със стафиди и орехи)
Но нещо много се рони хляба.
Кажете какво да се сложи за да не става всичко в трохи.

# 621
  • Мнения: 9 785
Кашарел, то никой няма търпение. Но като искате хубав хляб, ще ви е нужно. На основната ми програма хлябът се изпича добре, но при тази за Сандвич си стои бял отгоре. Престоя в машината след края на програмата е достатъчен да се зачерви приятно. Не ми се търсят снимки сега, но предполагам сте ги виждали.

# 622
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Да се запиша и аз.
Пробвахме да печем хляб в една аляска, и се получи добре на вкус. (един обикновен бял и един със стафиди и орехи)
Но нещо много се рони хляба.
Кажете какво да се сложи за да не става всичко в трохи.


Част от течноста може да се замени с кисело мляко и/или 1 яйце.

# 623
  • Мнения: 3 453
   Поли, аз на моята машина не намирам разлика между основния хляб и този за тостери.Нямам разрез, следващия път ще направя.Та, мисълта ми е че е чудесен на вкус без да стои допълнително в машината.
 

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 09:48 от Кашарел

# 624
  • Sofia
  • Мнения: 943
За хляба с айран - аз съм Мулинекс 6000 и онзи ден го направих за първи път. Тестото опря капака и като извадих хляба горната коричка изглеждаше сурова, но само изглеждаше Laughing
Беше идеално изпечен от вътре. Много е вкусен, но следващия път ще редуцирам рецептата до 750 гр.
И да ви се оплача - дискът с рецепти към Мулинекс 6000, всъщност е за Мулинекс 5000, защото програмите на които пише да се прави хляба, нямат нищо общо с моите Sad Свалила съм си упътването за М5000 и само сверявам.
Обещала съм ви от 100 години рецепта за пълнозърнест с многото семена Embarassed но довечера, жива-умряла ще я пусна.

# 625
  • Galaxy 13197853088
  • Мнения: 2 393
Да се запиша и аз.
Пробвахме да печем хляб в една аляска, и се получи добре на вкус. (един обикновен бял и един със стафиди и орехи)
Но нещо много се рони хляба.
Кажете какво да се сложи за да не става всичко в трохи.


Част от течноста може да се замени с кисело мляко и/или 1 яйце.
хляба със стафиди беше по рецепта с прясно мляко и 3 яйца май  newsm78  и пак се рони.
да не би д атрябва част от брашното да е от твърда пшеница?

# 626
  • Мнения: 383
Дидолина,както казва Полин,трябвало е да престои в машината след програмата.Не ми изглежда чак толкова суров,този един час затопляне е щял да бъде достатъчен за добрият резултат,така мисля като гледам снимките.

напълно съм съгласен,  не изглежда лошо, ако искаш по кафява коричка увеличи малко количеството на захарта(до + 1сл), към общото количество течност добави кисело мляко,айрян и подобни, и винаги настройката за обема на хляба да е в най голямата опция  Peace

успех

# 627
  • София
  • Мнения: 2 649
didolinaa, аз съм със същата машина и определено предпочитам да не остава вътре след приключване на програмата, защото корите ми стават много твърди после. Аз хляб над кило не съм правила, защото се съмнявам, че ще се изпече добре, твоя ми се струва много голям, да не е за 1500? И не ми се вижда клисав на снимката, а слепнат от разчупване като е бил горещ. Поне така ми изглежда на снимката, незнам как е било всъщност.  Thinking
Ако хлябът е бил добре замесен, без да лепне като го пипнеш, без да е много маята, не виждам причина в теб да не стане. Аз на хляб от едно кило слагам една чаена мерителна лъжичка с връх мая и ми става чудесно. Peace

# 628
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Лабрадор,предлагам ти следващият път като правиш хляб да прекъснеш последното втасване,да речем 10 минути преди да приключи и да пуснеш само печене.Струва ми се,че втасва малко повече и от там хляба е по-ронлив.Или,другият вариант,да намалиш с мъничко маята.

# 629
  • Мнения: 125
Здравейте, аз няколко дена не се включвам и не съм ви чела, но това е защото детето ми е болно и не на ясла.
Влизам набързо с един въпрос . Искам да направя  някакви сладки пухкави кифлички и да ги оформя като тези Батончики Бенуа от този сайт  http://www.liveinternet.ru/users/2337083/post113971149/  .
Мога ли да ги направя по рецепта  Кузуначени кифлички  на  Макс-мама ?  И кога да ги нарязвам, преди да втасат или след втасване?

Общи условия

Активация на акаунт