Машина за хляб-27 част

• 47 618
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • Galaxy 13197853088
Лабрадор,предлагам ти следващият път като правиш хляб да прекъснеш последното втасване,да речем 10 минути преди да приключи и да пуснеш само печене.Струва ми се,че втасва малко повече и от там хляба е по-ронлив.Или,другият вариант,да намалиш с мъничко маята.

Благодаря !
  bouquet

ще го пробвам

# 631
  • София
Здравейте, аз няколко дена не се включвам и не съм ви чела, но това е защото детето ми е болно и не на ясла.
Влизам набързо с един въпрос . Искам да направя  някакви сладки пухкави кифлички и да ги оформя като тези Батончики Бенуа от този сайт  http://www.liveinternet.ru/users/2337083/post113971149/  .
Мога ли да ги направя по рецепта  Кузуначени кифлички  на  Макс-мама ?  И кога да ги нарязвам, преди да втасат или след втасване?
тя и max mama ще те посъветва, но според мен за да не се надуе много фигурата и да си личи по-добре, традиционното козуначено тесто не е подходящо. За такива неща аз ползвам тестото за виенски кифли на natalyna.  Peace Ако искаш, пробвай и с двете и ще видиш, кое ти допада повече.

# 632
Петя, моля дай линк към рецептата, не мога да търся сега, че детето откача като ме вижда на комп.  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 10:24 от Alyona

# 633
  • София
Момичета и Дядо Хаджия изчетох ви,благодаря за съветите ще пробвам няколко вариации.Разрязах хляба като поизстина,иначе се счупи докато го вадих от контейнера.Поне от вътре не бе суров  Peace .Ама аз голям инат замесих тесто на ръка и моя мъж стана,видя хляба а аз от яд си плачех.Хвна тестото и го метна в кофата,гушна ме и ме завлече да си лягаме,каза че днес щял той да пече и сутринта си взе книжката в работата  Grinning .Обеща ми да не ми мята машинката,а да видим заедно къде е проблема.Довечера мисля да опитам същата рецепта,но ще сложа жива мая.За да видя дали дали самата рецепта не ми е като хората нещо в пропорциите или е от маята.

# 634
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365657.0 ето ги, само да кажа, че с маргарин стават по-крехки, а с масло се втвърдяват като изстинат. Освен това тестото може от вечерта да се омеси и да стои до сутринта в хладилника.  Peace

# 635
  • София/Варна
didolinaa, от това, което прочетох, останах с впечатление, че се опитваш да правиш хляб по рецепта от форума. А опитвала ли си да правиш рецептите от книжката за машината ти?

И моя мъж е особняк, та по тази причина започнах в началото да правя хлябове като стриктно следвах рецептите от книжката на машината. Едва когато го зарибих тотално по домашните хлебчета, започнах да си правя експерименти Wink.

# 636
  • София
Дидолина изпратил съм ти една рецепта и технология. Обезателно я опитайте. Винаги препоръчвам този начин за начинаещи хлебопекари, защото по друг начин няма как да придобият интуиция да усещат тестото. Аз така научих синът ми да меси в машината и сега вече като погледне тестото и почва да реагира.

Голями емоции бе хора, абе къде се скриха кандидат кафеджийките бе ааааа ?
Зор зор кафе да им правя, па щели на вратата да чукат културно пък на никакви ги няма.  newsm62

Алиона за форматирани изделия душа твърдо тесто. Мекото няма да стане. То и при козунака е така, ама ние понеже при нас гоним вкус и консистенция затова си позволявам да пусна по меко тесто.

# 637
          За пръв път пробвам бързата програма Зелмер 2.20 часа

Мисля,че се получи.Нямам разрез,защото го подарих на приятелка.

бял с айрян с леко намален грамаж

# 638
  • София

Мисля,че се получи.Нямам разрез,защото го подарих на приятелка.

бял с айрян с леко намален грамаж

Лидан по разчупването от горе само съдя, че си станала страхотна майсторка. Някои майстори даже гледат изкуствено да го получат, а виж при теб линията на угасване на маята си е дошла естествено.

# 639

Може ли да попитам от къде си купи Зелмер-а и на какви пари  newsm78 Никъде не мога да намеря  Tired

# 640
Дядо хаджия,много благодаря за похвалите.Като се върне мъжО ще го накарам да прочете.Дали случайно,или не,хлебчетата ми вече се получават,но само след вашата помощ.

ИлиЯна,Зелмера ми го подариха на 16 .01.2010 купен тогава от МЕТРО за около 120 лв.После ги намалиха и чувам,че никъде няма.Днес ще ходя на Метро /Русе/,ще проверя и после ще пиша.

# 641
  • София
Дядо хаджия,много благодаря за похвалите.Като се върне мъжО ще го накарам да прочете.Дали случайно,или не,хлебчетата ми вече се получават,но само след вашата помощ.

ИлиЯна,Зелмера ми го подариха на 16 .01.2010 купен тогава от МЕТРО за около 120 лв.После ги намалиха и чувам,че никъде няма.Днес ще ходя на Метро /Русе/,ще проверя и после ще пиша.

Лидан ако искаш и служебна бележка ще ти напишем бе душа. Щом е за мъжо ние сме насреща.  newsm62 То нал знае ние мъжете требе да се подкрепяме.

# 642

Ще съм ти много благодарна  Hug
Аз ходих като бяха на промоция, но явно са се разграбили като топъл хляб  Sunglasses В София нямаше и казаха, че няма да получават повече. Пратих майка ми да провери в Русенското Метро, но и там нямаше  Tired Ако видиш обаче, пиши, да пращам майка да ми вземе. А като се прибера в Русе ще почерпя  Wink

# 643
  • Разград
Альона,тестото за кифличките е без предварително втасване.Аз си мисля,че можеш да пробваш.Значи,замесваш и оформяш,но без брашно,само с мазнина,оставяш да втасат,мажеш с разбито яйце и печеш.
Дидолина,вече съм сигурна,че е трябвало хляба да остане в машината за този един час,през който се поддържа хляба топъл.Няма да плачеш,все така сме се учили.Ще стане работата,гарантирам ти на 200 процента.
Лидан,чудесно бонбонче си измайсторила.
Днес една приятелка има рожден ден и съм решила да й подаря една питка.След малко я започвам.
За промоции и аз чакам,че тази ми приятелка иска да си вземат.

# 644
има ли някой този модел хлебопекарна Moulinex OW 5003 да ми сканира инструкцията Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт