Машина за хляб-27 част

  • 47 608
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: X
Лидан,много добър резултат на бързата програма Peace,която аз още не съм пробвала.
Ама то аз никога не бързам с хляба,защото го правя от късно вечерта за сутринта. Rolling EyesСамо дето баш като ще си лягам и замирисва къщата на топла питка Laughing.

# 646
  • Мнения: 622

Ама то аз никога не бързам с хляба,защото го правя от късно вечерта за сутринта. Rolling EyesСамо дето баш като ще си лягам и замирисва къщата на топла питка Laughing.

И аз обикновено така правя, че да има сутринта мъжа ми хляб за сандвичи. И едвам се удържам да не заръфам топъл хляб по нощите...  hahaha

# 647
  • Мнения: 293
Добро утро,поднасям и кафе,за ваше сведение машината е цяла.Довечера пак ще опитам,но ще взема прясна мая да видим какви ще ги сътворя.

Разгеле!  newsm62 Сън не съм спала с твоите перипетии , ама що пак експерименти бе душо? Опитай да доизкусуриш поне една рецепта.Така като правиш всеки път различни неща няма да разбереш от къде е проблема. То и мъжО ти терсене явно , ама и ти си инато магаре  smile3555

Shocked
didolinaa, след приключване на програмата, хлябът е хубаво да постои в машинката поне още половин, а най-добре един час. Повярвай ми, запича още. И в никой случай не е суров. Много ясно, че като извадиш врял хляб, и отвътре ще бъде клисав. След изстиване всичко е наред. Дори и да е с горна бяла кора, пак не е суров!
Учудва ме, че никой не се сети да ти напише това. Пишем го непрекъснато ooooh!....

Поле , тя твърдеше , че хляба е суров.Изобщо не ми дойде на ума да го остави вътре след като не е изпечен , а и така като гледам , ако това е хляба , който е допичала допълнително на 14-та програма (не разбрах обаче колко време още) продължавам да си мисля, че има проблем с реотаните.Ако е печен и допичан , то страничната коричка би трябвало да е много препечена, а не  е  newsm78 или поне от снимката не е видно .

Да се запиша и аз.
Пробвахме да печем хляб в една аляска, и се получи добре на вкус. (един обикновен бял и един със стафиди и орехи)
Но нещо много се рони хляба.
Кажете какво да се сложи за да не става всичко в трохи.


Сложи го за няколко часа в найлонов плик след като изстине и виж дали няма да си решиш проблема .

Дидолина изпратил съм ти една рецепта и технология. Обезателно я опитайте. Винаги препоръчвам този начин за начинаещи хлебопекари, защото по друг начин няма как да придобият интуиция да усещат тестото. Аз така научих синът ми да меси в машината и сега вече като погледне тестото и почва да реагира.

Голями емоции бе хора, абе къде се скриха кандидат кафеджийките бе ааааа ?
Зор зор кафе да им правя, па щели на вратата да чукат културно пък на никакви ги няма.  newsm62

Алиона за форматирани изделия душа твърдо тесто. Мекото няма да стане. То и при козунака е така, ама ние понеже при нас гоним вкус и консистенция затова си позволявам да пусна по меко тесто.

И що така на лични , а? Ние тук да стоим и да се чудим какъв е чалъма , нали  smile3516 Искам и аз да видя пък  Crossing Arms

Сори , дядо хаджи , но ми артиса кафето днес.Чак сега сядам колкото да ви надникна и да си изпия първото за деня кафе и бягам по задачи , нооооо , да не си мислиш , че като ти се размина днес , няма да си го поискам утре , м? newsm62 smile3503

има ли някой този модел хлебопекарна Moulinex OW 5003 да ми сканира инструкцията Rolling Eyes

Инструкции или рецепрурник? Имах някъде линкове и на двете, ей сега ще видя къде са и ще ти ги дам.



# 648
  • Мнения: 767
Оооо, колежке, Лидан, веднага да метнете насам рецептата за тази красота, моля! Аз днес сътворих един здравословен хляб и половината веднага го пробутах на майка. Mr. Green  Омесих тестото за румънските осморки, но оформих по три различни начини и чакам да довтасат и да пека.
Дидолина, не се отчайвай, колко пъти съм се ядосвала на себе си, защото знам, че вината е в устройството зад хлебопекарната, но с времето се добива рутина и непукизъм! Hug

# 649
  • София
  • Мнения: 1 231
kapri_z  пекох го още 2 пъти по 10 минути-правилно си ме разбрала.А за рецептата ще я правя същата само че ще сложа прясна мая.А дядо Хаджия ми писа на лични,защото достатъчно оспамихме темата.В смисъл той задаваше въпроси,аз отговарях и после обратното.Важното е довечера да се получи хубав хляб това е.А днес вече ми е комична цялата ситуация и понеже съм яко недоспала си се хиля сама  hahaha  hahaha

# 650
# 651
  • Мнения: 293
kapri_z  пекох го още 2 пъти по 10 минути-правилно си ме разбрала.А за рецептата ще я правя същата само че ще сложа прясна мая.А дядо Хаджия ми писа на лични,защото достатъчно оспамихме темата.В смисъл той задаваше въпроси,аз отговарях и после обратното.Важното е довечера да се получи хубав хляб това е.А днес вече ми е комична цялата ситуация и понеже съм яко недоспала си се хиля сама  hahaha  hahaha

И защо реши с прясна мая? newsm78

# 652
  • София
  • Мнения: 1 231
Ами мисля че там е причината че тази френската е много силна.Ама дядо ми каза за един трик и довечера ще пробвам.Чинно съм си изпринтила неговите инструкции  Grinning и вярвам че този път ще ядем нормален хляб.

# 653
  • Мнения: X
Лабрадоре,хляба от машина си прави трохи повече от заводския,защото кората му е по-трошлива и хрупкава.На мен ми писна да събирам трохи с четка и лопатка и се снабдих за целта с една кухненска прахосмукачка Аляска от Метро,голям кеф с нея.Пък и само 25 кинта струва/по-новите Филипс отиват над стотачка/.

И аз обикновено така правя, че да има сутринта мъжа ми хляб за сандвичи. И едвам се удържам да не заръфам топъл хляб по нощите...  hahaha
Любопитко,не само че ми иде да заръфам,ами понякога не се удържам,въртя се,въртя около хляба,пък накрая току си резна крайчето. Mr. Green

# 654
  • Мнения: 293
Ами мисля че там е причината че тази френската е много силна.Ама дядо ми каза за един трик и довечера ще пробвам.Чинно съм си изпринтила неговите инструкции  Grinning и вярвам че този път ще ядем нормален хляб.

Абе така и предполагах аз...всичко ще си кажете вие  Crossing Arms И какъв е тоя трик? Thinking Моя съвет е да спреш с експериментите и да направиш точно каквото ти е казал дядо хаджия (аз все още искам да знам всичко до най-малката подробност! ) , та да разбереш накрая в печката ти ли е проблема или в рецептата.

# 655
  • Мнения: 622

Любопитко,не само че ми иде да заръфам,ами понякога не се удържам,въртя се,въртя около хляба,пък накрая току си резна крайчето. Mr. Green

То и аз така се боря със себе си (щото съм на диета) и само гледам, гледам хляба, аха да посегна и беж към хола, за да не го гледам и да ми мирише.  Joy hahaha Ох, спирам със спама.  Blush

# 656
  • Мнения: 151
Цитат
линията на угасване на маята си е дошла естествено.

И сега хаджия я, подшушни –  как става тая работа  newsm78

# 657
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Днешната ми питка,по рецептата с едно втасване,а оформлението е по идея на Стаси.

# 658
  • София
  • Мнения: 8 503
Цитат
линията на угасване на маята си е дошла естествено.

И сега хаджия я, подшушни –  как става тая работа  newsm78

По въпросите за линията за угасване на маята може да подшушне Ердинч, той е специалист по маи и закваски.

# 659
  • София
  • Мнения: 2 649
max mama, чудна е! Можеш ли да покажеш самото оформяне? Много е красива.

Общи условия

Активация на акаунт