Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 17

• 93 876
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
fifi82, и ние сме с такива повтарящи се бактерии в урината - е-коли, при нас проблема започна, когато малката стана на годинка. Но и ние вече доста време не можем да установим от какво са. Нито сцинтиграфията помогна, нито ехографиите. Сега се каним да направим микционна цистография, свършихме поредния антибиотик, дала съм стерилни урини и сега чакам резултатите. Но и аз след много разсъждения и четене стигнах до извода, че трябва да отиден и при уролог, защото досега са ни гледали само нефролози.

Вие какви изследвания сте правили? Само ехографии ли?

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 20:53 от Флай

# 31
Здравей Флай,
да ние само ефоргаф сме правили, друго изследване нашата нефроложка не е сметнала за необходимо сигурно, макар че ..........................., както и да е.

# 32
Здравейте момичета! Писах в тази тема преди две години. За съжаление пак се включвам. Моят син изпуска по малко при малка нужда. Правихме микционна при Лилова и няма вродени аномалии. Не успяхме да минем уродинамика и това сега ми е актуалната тема. В Пирогов, мисля Кънчев беше тогава много ме разочарова. Не дoйде навреме за изследването и не го направихме. Но май трябва да минем и него. Искам да ви питам освен там къде другаде се прави уродинамика? И въобще, ако някой се сеща за друго необходимо изследване ще съм му много благодарна. Ставаме вече на 6 години и проблема, колкото и да не акцентираме на него, започва да става очевиден в съзнанието на сина ми.

# 33
Здравей Аби. Уродинамика може да направите и в Токуда. Става бързо , ехографа и апарата са в кабинета, няма чакане и размотаване. Ние сме пациенти на д-р Мирчов, но  д-р Такова е детски уролог и може и при нея да запишете час. Дори и да има хора, в момента в който на детето му се пишка, сестрата е предупредена и ви чака, или чукваш и доктора пуска детето с предимство. Така че, вместо да си късаш нервите с Кънчев иди в Токуда. Другият вариант е да отидете в Зелената къща, където пак при доц. Кънчев ще направите уродинамиката, прегледа беше 40лв. Това е частен център, но поне не се чака както в Пирогов, и също има ехограф в кабинета.

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 14:40 от marychery

# 34
  • Sofia
Здравейте. Имам близнаци на 2 год и нашата история е следната. Още по време на бременността откриха и на двамата разширени легенчета. След раждането ходихме редовно на УЗ при доц. Буева. Тя твърдеше, че разширението е малко, не е проблем и с израстването ще се преодолее. 100 пъти съм питала не трябва ли да потърсим причината, тя казваше че освен кантролни УЗ друго нямало нужда. И понеже прегледите при нея ми идват вече малко скъпички, последният път отидохме при д-р Желязков в педиатрията. Според него задължително трябва да се потърси причината, иска микционна цистография. При едното ми момче единият бъбрек е започнал да изостава в развитието и е по-малък. Каза, че това е трябвало много по-рано да се направи. Ужасно съм разочарована от доц. Буева.  #2gunfire
Та въпросът ми е за микционната цистография - споделете къде в София е най-добре, плаща ли се от касата, боли ли и изобщо ще съм благодарна за всякаква информация. И дайте съвет как да взема стерилна урина на 2 год деца? Найлоновите колектори с лепенка, като ги сложа под памперса се намокрят, разлепват и всичко изтича в памперса. Ако ги оставя само с тях те ги свалят. Някакви идеи?

# 35
savina_33 винаги има смисъл да чуеш повече от едно мнение. Това е задължително и май всички тук са се убедили в това. Микционна снимка можете да направите Педиатрията, Правителствена болница, Токуда. Не бих казала че е болезнена, но е много неприятна, особено за децата. Контраста който се влива се вкарва през катетър, и слагането на самият катетър е неприятно. Потърси мнението и на детски урлог, определено трябва да има причин за разширените легенчета, още повече че се вижда и изоставане в размера на единият бъбрек. От друга страна не се плаши излишно, моят мъж също е бил като дете с хидронефроза, и сега при едно изследване се видя че има разширение на легенчето на единият бъбрек, което му е вродено, но това по никакъв начин не пречи и невреди на здравето му, доктора каза, че няма никакъв проблем. А хидронефрозата отдавна я няма вече. Просто си следи децата, направете необходимите изследвания .

# 36
Здравейте, ние от 2 дни сме с Т 38.5, имаме бактерия и зачервено гърло и хоп ето я дилемата от къде е Т .???????????Днес цял ден сме по изследвания и лекари сега отиваме при Близнакова , че да видим...........явно Пиелосептила на нас не ни действа........................бяхме на преглед при нея няма и месец и половина............

# 37
fifi82,успех днес.пиши как е минало..
оф,тази близнакова..

# 38
marychery, благодаря!  Hug
В Токуда става ли с направление и ако не - колко се плаща. Имаш ли някакъв телефон за записване? Според теб къде е по-добре - Такова или Кънчев. Чувала съм, че е добър специалист и ако наистина е така, ще си преглътна гордостта и обидата от предния път.( 40- те лв изобщо не ги мисля, само да има резултат). То всъщност ние тогава минахме при Момчилов и той ни прати при Кънчев. И тъй като не стана прегледа, нещата се отложиха. Та сега би могло отново да изчакаме ужасната навалица в Пирогов и при Момчилов...Офф само като си спомня и направо ... Whistling

savina, нашето изследване беше кошмарно. Първо слагането на катетъра за момченцата е много болезнено. После по време на изследването не трябва да мърда, а определено го болеше. Не искам да те плаша с повече спомени, но се потготви за подобни сцени. Няма как да им обясниш, че е нужно това изследване. Просто, ако лекарите смятат, че е нужно, правите го и така. После, децата бързо забравят, само след няколко часа ще са спокойни и няма да помнят.

# 39
Ами как да мине>>>>> възпаление на пик. пътища..............страхотно.От утре ще ходим само за манипулациите във Терапията и така до като неоздравее Жени..........., ще направим и цветна снимка. Лека вечер от нас мамчета  Hug Стискайте палци бързо да се излекуваме  Praynig

# 40
savina_33  , напълно подкрепям твоето мнение за Буева, при нас също протаква нещата мноооого дълго,добре поне че сега сина ми е опериран и всичко върви добре,за което съм страшно мноооого благодарна на д-р Момчилов

# 41
  • shumen
Момичета и аз от днес съм със страшни болки в бъбрека и като пишкам ме пари.А и задръжка на урина имам.Направо незнам вече. newsm45 ми се.Незнам,но и личната сигурно сега няма направления накрая на месеца.А и имам някакво бяло течение.Може ли да е албумин това?

# 42
едва ли албумин.или гъбички,или някаква бактериална инфекция.пускай урокултура.
бързо оздравяване на теб и детенце на fifi82!

# 43
Abi (abigale) аз обикновено се въздържам от коментар кой лекар е добър и кой не. Но ние се мотахме дълго време в Пирогов, Кънчев също ни мота сума и време, чакахме го с часове в Пирогов, и определено аз не водя там детето си. Мария само като чуе за него и заявява ааа, не аз няма да дойда. За сравнение  д-р Мирчов ми обяснява че трябва да направиме ново калибриране, показва ми инструментите, казва че ще го направи с пълна упойка, а тя нито за минутка не се притесни, а обратното каза му че са и го правили вече в Пирогов и то без упойка. Т.е не искам да те съветвам къде и какво да правиш, но аз избрах Токуда и не съжалявам. Д-р Такова е присъствала на нашата операция, доктора я вика на последните ни прегледи за да види и тя как вървят нещата при нас. Мисля че няма да се разочароваш. Токуда работи и с касата. Но аз съм водила Мария с талонче само веднъж. Иначе ние сме допълнително здравно осигурени, и аз си плащам, а после си ни възстановяват всички разходи за прегледи и изследвания, така че актуална информация за това какво покрива касата нямам. Но тел. е 403 49 10 - урология, обади се и попитай.
И това което се сещам при слагането на катетъра, за да няма болка има гелове, които спомагат за по лесното поставяне на катетъра. А ако катетъра не е поставен както трябва, да има болка.

# 44
Много държа на човешкото отношение и това, което написа ми е достатъчно за посока.  Hug
Ще звъня при първа възможност в Токуда. А д-р Мирчов каква специалност има?

Общи условия

Активация на акаунт