Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 17

• 94 003
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • софия
Да си призная момичета последния път не взех урината много стерилно, вечерта я измих с калиев перманганат, обух я в гладено бельо, събудих я за училище , избърсах срамните устни с реванол и я накарах да пишка. ТЯ НЕ МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖИ за първо пишкане да я измия и тогава във шишенце. И за това само с реванол. Няма абсолютно никакви, ама никакви симптоми за бъбречни, или циститни проблеми - няма температура, никакъв дисконфорт, нощем не става да пишка, спи спокойно , денем 3-4 пъти пишка- и на контролната излезе 10,5 ешерихия коли. Сутринта я накарах да пишка в шишенце - бистра като сълза, е сега я гледам.-сълза . Доктор момчилов твърди , че в бистра урина БАКТЕРИИ няма. Моля, Ви обясне ти ми го това чудо, че ще откача вече.

# 556
 newsm78 Ми освен да смениш лабораторията.....знам ли

# 557
gabelas17,опитай и в друга лаборатория.
но това за бистрата урина е твърде относително..опитен микробиолог  не би се ангажирал за наличие на бактерии макроскопски .
успех! Peace

# 558
Вчера правихме сциентиграфия в Александровска. Резултатите са ок 52:48%.
Миналата седмица бяхме на преглед при Лилова-ехографски малкият изглеждаше ок, но отдавна не бяхме правили по-сериозно изследване(венозна урография, сциентография), затова освен изследване на урея,креатинин, пик.киселина,калций, фосфор и цистатин С(направихме ги в Токуда, и те бяха ок; Токуда е една от малкото болници с лаборатория, в която правят лично  цистатин С, резултатите бяха готови след 2 часа) , тя ни препоръча и сциентиграфия.
Имах малко трудности с организацията на изследването. В петък от Александровска ми съобщиха, че местят изследването от вторник за понеделник и ще е с желания от мен изотоп МАГ3(същият, с който ни правиха и сциентиграфията във Виена). Да намериш за един ден детски анестезиолог се оказа мисия невъзможна, дори и да си плащаш(родителите на децата си го осигуряват, детето трябва да е и със сложен абокат). Анадолийска и педиатърът ми казаха, че малкият е достатъчно голям(почти 2 1/2г) и упойка не е нужна), реших ме да направим така изследването без упойка, детето ми е кротко и добричко. Сутринта минахме през Педиатрията-Анадолийска ни сложи абокат(моите уважения към нея, никой в Бг не е слагал толкова бързо абокат на синковеца, който е с проблемни вени, дори, като ми го върна беше спокоен и неревящ-процедурата отне 8мин, засичах от както ми го взе, докато ми го върна). В Александровска, въпреки цялата папка с документи, изследвания, ехографии, снимки не ни вярваха, че детето е израстнало хидроневрозата-невъзможно било! Особено, след, като е роден с двустранна хидроневроза, доста голяма, 4-5 степен и уретероцеле(което също се смята за невъзможно за израстване без оперативна намеса). Вече недоверието и твърденията за невъзможност на бг.лекарите леко ме дразнят, после казват, че сме чудо! Какво чудо, проф. Марбергер във Виена ни беше казал, че 80% от децата с такава диагноза израстват проблема, но тук се смята за невъзможно! Прегледаха малкия на ехограф преди сциетографията, защото не вярваха, че е израстнал проблема! Десният му бъбрек е абсолютно перфектен, само на левия още Лилова измери "леки дренажни смущени'' в левия пиелон. Дилатацията на същия предно /заден размер е 0.37см, не се визуализират дилатирани уретери и уретероцелета в областта на пикучния мехур''.
 Малкия издържа да стои кротко без упойка цялото изследване, което успя да приключи по-рано. Както написах отначало резултатът е ок, въпреки всичко ги показах и на доц. Анадолийска, каза само урини да му пускам, за всеки случай..........аз мисля да си ходим пак на ехограф на 6 месеца.
Желая успех и чудо на всички! Хидроневрозата може да се израсте  bouquet

# 559
# 560
ani27, браво на детето!
Твоят пост ме обнадежди  Praynig

# 561
 ani27,страхотно! Hug
много се радвам за вас!дано повече такива постинги тук! Praynig

# 562

Етоо и обещаното от мен.
Днес отидохме в Правителсвена,докторът я прегледа на ехограф,не намери нищо обезпокоително.Пита как сме взели урината и т.н.Каза да си продължим АБ и да наблюдаваме-всеки месец урина,ако се появят пак да му се обадим....аз обаче някак оставам с впечатлението,че нещо пропускам,че някой нещо не ме доразбира....Каза,че при нас проблемът вероятно идвал от слепените срамни устни...и замърсено влагалище.Дали това е възможно? Имало някакви индикации за пиелонефрит,но не се знаело със сигурност.Защо не поиска да направи по-сериозните изследвания?Кога и кой трябва да ги назначи???Мами,помагайте!Къде да отида?На прав път ли съм и на препатилите ли са им казвали,че им няма нищо на децата?Имам талон за нефролог,личната ни прати в педиатрията,но след като изпием АБ....
За пръв път съм така объркана и в такова недоумение....аз ли съм се вглабила толкова в тези бъбреци или тези доктори нещо не им се занимава????

# 563

Защо не поиска да направи по-сериозните изследвания?Кога и кой трябва да ги назначи???Мами,помагайте!Къде да отида?На прав път ли съм и на препатилите ли са им казвали,че им няма нищо на децата?Имам талон за нефролог,личната ни прати в педиатрията,но след като изпием АБ....
За пръв път съм така объркана и в такова недоумение....аз ли съм се вглабила толкова в тези бъбреци или

Всички сме почвали от тази позиция. Добре дошла в отбора.  Hug Опитай и детския нефролог и ще помислим пак.Там обаче ТИ ще настояваш за повече изследвания и не се поддавай на увещавания колко ще изтормозят изследванията детето. Пиелонефритът стопява бъбреците на детето - необратимо. По-лошо от това, не знам.

# 564
Ами,ние ходихме при Буева,тя каза,че няма нищо,но ако се появят пак да я търсим отново...да отида ли пак при нея или да си използвам направлението за педиатрията?
Дали тук има общо и слепналите срамни устни?

# 565
  • софия
Записах час за др- Лилова за ехограф. Какво Ви е мнението за нея ? Какво включва прегледа?  Ходили сме при др. Анадолийска - добър специалист, но ме дразни поведението й.

# 566
pape6 при Буева можe да си отидете, и пак да си използваш талона за нефролог в педиатрията. Не си ли си водила детето и  на детски гинеколог? Защо не посетите и доц. Сираков. Определено търсете причината за бактериите.

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 22:12 от marychery

# 567
Ами,ходихме и при доц.Сираков преди 3 месеца,манипулацията не беше кой знае каква,но миналата седмица пак забелязах същия проблем и ще си направим пак преглед при него и ще се консултирам и по въпроса с бактериите...Общо взето като чета, не сме се консултирали с Анадолийска,но за нея има много противоречиви мнения и някак ми се иска да си спестим отрицателните емоции,свързани с отношението,но ако се наложи ще стигнем и до нея...
Дали е правилно да изчакам и сега,пък ако има пак проявления да търсим още мнения?
Току що прочетох и за детенцето на ani27,поздравления!Само такива неща да се постват тук пожелавам!

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 21:29 от pape6

# 568
Пъпешче, допреди малко ви мислих и вас...
Ако под слепнали малки срамни устни се разбира срастнали, обаче. В такъв случай краят на уретрата е в нещо...като джобче. Може би там се задържат бактериите, но не влизат навътре. Затова урината е бистра може би и няма други оплаквания newsm78, но не съм убедена. Това, обаче, което знам за срастналите малки устни, е, че може да бъде евентуален проблем при вагинално раждане.

Във форума имаше подобна тема в Здравния

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=71085.0 ето я темата, но не съм я чела, да знаеш

# 569
Ох,хем ме успокои,хем ме уплаши Laughing Rolling Eyes
Доколкото разбрах "слепнали" е първия стадий,ако може така да се нарече...ако не се обърне внимание на време ципата,която ги "слепва" загрубява и те срастват...утре сме пак при доц.Сираков по този повод.
Добре де,аз все си мисля,че ако има някаква аномалия,то тя би трябвало да даде някаква,макар и минимална индикация на ехографа?Не е ли така?Защо иначе да започват прегледите първо с този апарат?

Общи условия

Активация на акаунт