Случаят Сашко от Сандански /осем месеца по-късно/

• 70 219
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 380
Ми питаш кой печелел, затова.
да допълня въпроса- от какво, точно, да се печели/губи?

# 1 381
# 1 382
Ми питаш кой печелел, затова.
да допълня въпроса- от какво, точно, да се печели/губи?

И аз до го допълня, като Хора, какво печелим ние, ако Истината не излиза наяве, и като се съмняваме във всяко нещо?

# 1 383
# 1 384
Нещо не разбрах - Болест на Крон ли е или Синдром на Бранд?  newsm78
Аз съм болна от Крон. При мен от първите симптоми до поставянето на диагнозата минаха почти 2 години, при това не съм спирала да ходя по лекари и изследвания. За Крон мога да твърдя, че има само няколко гастроентеролога в БГ, които да са наясно с тази болест, а болните сме има няма 200 човека. Изобщо не ме учудва, че лекарите в Сандански не са реагирали адекватно. #2gunfire А ако е вярна диагнозата, не знам тези хора как могат да се справят. Хранителният режим е от основно значение за постигане на ремисия, да не говорим за скъпите лекарства. Въпреки, че касата поема част от лекарствата, на месец пак трябва солидна сума пари. Болестта е тежка, а лечението е за цял живот... Cry

# 1 385
  • Paris, France
Нещо не разбрах - Болест на Крон ли е или Синдром на Бранд?  newsm78

И аз не разбирам. И двете са тежки и гадни, особено за бебе, но Бранда, мисля е по-лек. Само се дава допълнително цинк и се избягва соя и подобни.

# 1 386
Пак повтарям, не съм лекар, но това, което прочетох за спряганите болести, описва една драстично неприятна картина на продължително страдание, плюс забавено развитие на детето. Отделно от задължителните възпалителни огнища, фистули, фисури и прочее вътрешни и външни образувания, наличието на каквито не е споменато в този конкретен случай. Може и изключение да е, но може и да не е. Д-р Трендафилова казва, че винаги бащата е бил този, който е говорел за кръвоизливи - детето е водено в болницата само с диария и температура, без кръв.

Какво стана с по-раншните твърдения, че родителите са психично болни, както и с разказа на майката, че съпругът е упражнявал физическо насилие върху нея и детето?

# 1 387
  • Paris, France
Какво стана с по-раншните твърдения, че родителите са психично болни, както и с разказа на майката, че съпругът е упражнявал физическо насилие върху нея и детето?

Не знам, но, някак си, от самото начало не вярвах, че бащата е виновен. По-скоро майката от незнание. Не знам защо. Никого не обвинявам, де Peace

# 1 388
Аз също не знам, но при такова състояние на майката/ имам впредвид това което описвяат / и такова на бащата /също от описанието/мисля, че трябва да вярваме само на лекарите и експертизата.
 Просто не виждам проблем да си противоречат или просто съм сляпа.

# 1 389
То е ясно, че журналистите пишат, каквото ще се продава. Има съвсем противоречиви твърдения от 20 февруари и сега.
Останах с впечатление, че бащата няма психични проблеми. Естествено е той да го е разнасял по болниците. Майката живее в нейния си свят.

# 1 390
  • Paris, France
То е ясно, че журналистите пишат, каквото ще се продава. Има съвсем противоречиви твърдения от 20 февруари и сега.
Останах с впечатление, че бащата няма психични проблеми. Естествено е той да го е разнасял по болниците. Майката живее в нейния си свят.

Ох, сложно е. Какво прави мъж без психични проблеми с жена с такива? Майката е с намалена интелигентност, доколкото разбрах. Не разбирам как социално грижи не са се заинтересували от тях, но, както и да е. Дано Сашко да е жив и здрав!

# 1 391

Нямам спомени майката да е обвинявала бащата в каквото и да е насилие .Напротив.
Писа се ,че нейния баща я е насилвал.

# 1 392
Пак повтарям, не съм лекар, но това, което прочетох за спряганите болести, описва една драстично неприятна картина на продължително страдание, плюс забавено развитие на детето. Отделно от задължителните възпалителни огнища, фистули, фисури и прочее вътрешни и външни образувания, наличието на каквито не е споменато в този конкретен случай. Може и изключение да е, но може и да не е. Д-р Трендафилова казва, че винаги бащата е бил този, който е говорел за кръвоизливи - детето е водено в болницата само с диария и температура, без кръв.

Нали не смяташ, че всички факти от до са изнесени в журналистическите материали? От къде знаеш дали има наличие на "вътрешни и външни образувания"? От това, че не е казано по телевизията или че не е написано в някой сайт ли?
Хайде моля ви се. Разсъждавайте трезво.
Нали не мислите, че всички факти стигат до журналистите, а още повече, че всички стигнали до тях факти биват поднесени коректно, ако изобщо бъдат поднесени част от тях.
Нали е важно сеир да става?!!

# 1 393
Поне да не  донаждат от себе си информация. Ето, в блиц например, пък и не само в блиц,
пише, че сперма е намерена. http://www.blitz.bg/news/article/70793 Сега пишат, че нищо не е намерено. Последно? И поне едно извинение към читателите си да пуснат, сори, тогава ви заблудихме. Не няма такова нещо.

# 1 394
От къде знаеш дали има наличие на "вътрешни и външни образувания"?

Ами, откъдето и ти знаеш, оттам. Естествено, че никой тук няма представа какво и що - всеки, писал по темата, е свободно съчиняващ. Аз споделям впечатлението си от прочетено и видяно, а впечатлението ми е, че спрямо това дете Сашко е извършено престъпление. Пет пари не давам за петорни и осморни български експертизи. Насилвано или не, момченцето няма поставена диагноза в продължение на години, въпреки ежемесечните си симптоми и кръвоизливи. Социални грижи са предложили да го поемат, докато се стабилизира, бащата е отказал. Едва след като е влязъл в затвора, се е размърдал - намерил се е тутакси и адвокат, и лекари, и екипи, че и диагнозата се е явила - само че го е сторил за да спаси собствения си задник, а не този на сина си.

Колкото до въпросните образувания, тяхното наличие е еднозначно за лекаря и определено би изключило възможността за сексуални злоупотреби. А споменатия синдром предполага образувания.

Общи условия

Активация на акаунт