Случаят Сашко от Сандански /осем месеца по-късно/

• 70 198
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 410
Предаването може да се гледа от сайта на Нова ТВ ,Здравей България - част 4 - http://play.novatv.bg/play/234943/?autostart=true

# 1 411
  • София
Минa ако може да поясниш, ще е добре, аз също не съм гледала предаването.

Не мога да поясня - нямам това морално право!
Все пак имах частен разговор с близка, която не бях виждала 20 години.

Просто много се ядосах и не се въздържах ...
Затова го написах тук.

# 1 412
  • София
Последно прословутата петорна експертиза доказала липсата на насилие, но не е ясно какво е заболяването и заболяване ли е, щото видиш ли тя експертизата не била за това.

# 1 413
Последно прословутата петорна експертиза доказала липсата на насилие, но не е ясно какво е заболяването и заболяване ли е, щото видиш ли тя експертизата не била за това.
Лекарска експертиза за установяване на заболяването защо не е назначена. За 8 месеца това дете няма ли епикриза? Колко изледвания са необходиме за това, че да не се направят за 8 месеца.

# 1 414
  • София
Лекарска експертиза за установяване на заболяването защо не е назначена. За 8 месеца това дете няма ли епикриза? Колко изледвания са необходиме за това, че да не се направят за 8 месеца.

Това каза адвоката (ако съм разбрала правилно, че е адвокат) на бащата в предаването - че екпертизата отрича насилие, а не е за определяне на заболяването.
Лекарите от Пирогов са отказали изявление по случая - това пак според предаването.

# 1 415
Петорна експертиза, която доказала, че нямало насилие. Не е установено все още от какво страда детето.
И онази манекенка Елито Гигова се хилотеше по едно време тъпо, сякаш е на кафе с приятелки Twisted Evil
Минa ти загатваш нещо, има нещо недоизказано за майката ли? не мога да разбера. говориш с недомлъвки. не искам да любопитствам излишно, но ме караш да се съмнявам отново.

# 1 416
То защото всичко в България така се говори, с недомлъвки, затова сме я докарали до там да не вярваме в нищо и да се съмняваме във всичко. Все повече се убеждавам, че от цялата тази работа само журналистите печелят, а пък ние просто си чешем езиците блъскайки се един друг в мрака на съмненията си.

# 1 417
Че защо да не се съмняваме, то здравната реформа заприлича на обещаваното ни светло бъдеще - сияйните върхове на комунизма.
Ако преди 10 години бяха платили на експерти да въведат здравните карти и да ги вържат в мрежа болници, джипита и РЗОК - ехе, сега финансово щяхме да сме на далавера. Показателно е как са ги мотали от болница в болница Сашко и баща му - както пишат 24 часа - защото не изглеждали достатъчно стабилно финансово. Т.е. няма каво толкова да се издои от Сашковия баща.
И сега - трябва да му се направят още две опарации, ама отложени. Татко каза ще ми купи колело, ама друг път.

# 1 418
Защо от Пирогов не дават никаква информация за лечението и състоянието на детето? Това е много подозрително,меко казано.

# 1 419
Защо от Пирогов не дават никаква информация за лечението и състоянието на детето? Това е много подозрително,меко казано.

Защото не знаят какво му е!

# 1 420
Аз например не питам за диагнозата. Интересува ме какво е състоянието му, какво лечение е прилагано до момента и в момента.  Защо се крие тази информация?

# 1 421
Аз например не питам за диагнозата. Интересува ме какво е състоянието му, какво лечение е прилагано до момента и в момента.  Защо се крие тази информация?

Защото, за да ти кажат как го лекуват, преди това трябва да ти кажат от какво го лекуват.
Явно детето с или без баща си продължава да има кръвоизливи, диагнозата му да бъде само предположение, а лечението никакво.

# 1 422

Защото не знаят какво му е!
В предаването на Иван и Андрей споменаха във връзка с друг случай на болно дете, че на Пирогов им е забранено да дават информация за малолетни на пресата. Явно и преди го е имало в закона, но никой не ги е санкционирал. Сега изришно са предупредени.
Отивам да гледам предаването.

# 1 423
Прилича ми точно на поредното дофторско  шикалкавене и печелене на време с цел напасване на версиите.

# 1 424
  • София
Само да вметна - майката и сестра ѝ са били в дома за деца в Дупница
в събота го научих .... и доста се вбесих!
Интересно ми защо никой не се е сетил да попита тамошните възпитатели
- оказа се, че имат какво да кажат ....
А когато ребром попитах "И защо не го споделихте с никого?!"
отговора беше - "ами никой не ни е питал ......"

точно както онези, двамата, от случая с детето-аутист, което изчезна и намериха след месец в реката. били го видели още в деня на изчезването накъде тръгва, но си траяли, "защото никой не ги бил попитал".

Общи условия

Активация на акаунт