ОБЩ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗЕС И ЗАКОНА ЗА ГМО - 17ти (сряда) от 9.00 ч.

• 47 008
  • 1 037
  •   1
Отговори
# 330
Диди - ти си наша гордост! Предай му го, Бойо!

# 331

Предложението за запазване на чл. 79 и 80 не се прие.

Притив ГМО да влизат и да имат досег до традидиционните организми. Монсанто внесе такава царевица. Под заплаха сме продукцията ни да бъде реализирана.

Цецка: Аз предлагам да остане същата цифра – 30, за да бъдат спокойни всички. Нека се обединим, за да продължим напред.

# 332

Предложението за запазване на чл. 79 и 80 не се прие.

Притив ГМО да влизат и да имат досег до традидиционните организми. Монсанто внесе такава царевица. Под заплаха сме продукцията ни да бъде реализирана.

Цецка: Аз предлагам да остане същата цифра – 30, за да бъдат спокойни всички. Нека се обединим, за да продължим напред.

Бурни ръкопляскания. Гласуването на отпадане на 79 и 80 остава.

# 333
15 гласа ЗА, без против, 2 въздържали се - приема се - 30 км. буфер около натура.

# 334
За писмото до кметове и ОСъвети - поздрави за инициативата!
Това го предложихме в СЕГА, но по малко различен начин.
В този си вид писмото влиза в конфликт със
ЗГМО. А - не може решение на ОС да отмени Закон.
Тънкия момент е, че според конвенцията ГМО може да се изключат от даден район САМО ако има "нови обстоятелства".
Такова в наши условия най-добре може да е:
Намерение на общината да развива биоземеделие.
То изключва освобождаването на ГМО.
Затова Общинските съвети е най-добре да вземат решение в тяхната община да се развива биоземеделие. Като допълнителен текст трябва, естествено, решение за изключване на дейности, които по съседство могат да компрометират това начинание. По-подробно - в процедурите за получаване биоземеделен статут.
А след време, когато достатъчно много общини са се заявили, че искат да развиват приоритетно биоземеделие - правителството ще има основанието "нововъзникнало обстоятелство" - поради което да обяви Бг за зона без ГМО.
Бъдете здрави Wink
Я да вземете да преработите писмото с предложението на дреалист,че те от общините ако не им се каже как точно да го направят хич няма да обърнат внимание,и второ защо сте писали общината да убеждава земеделците да отглеждат биокултури след като те са си убедени хората,писмото трябва да е в стил,че хората искат и общината трябва да им помогне. Другото писмо,което сърви пак до общините е в такъв стил като е говорено с пчеларите ифермерите и те да разпратят становищата си до градове и общини,така всеки показва че иска чиста земя,а общините на местно ниво  се включват да им помогнат:
ето го другото писмо
http://bgzemia.blog.bg/politika/2010/02/17/iskash-da-si-polezen- … ish-eto-ka.495491
,колкото повече различни писма има толкова по-добре.Ако имате познати във фирми с дистрибуторски мрежи в цялата страна ще е добре,защото бързо ще рзпространят писмата- всеки по местоживеене

# 335
# 336
Йес ! Йес ! Йес ! Албена ми се обад току що, 30-км буфер остава !!!!!!!!!

# 337
Остават отстоянията, но членовете отпадат, така ли?
30 км ги слагат д други текстове?

# 338
урааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа Joy Joy Joy
не мога да повярвам.................да няма някаква уловка,нещо да са се договорили от друго кясто да ни изпързалят,моля юристите добре да проверят
не разбирам защо трябва да махат текстовете,уж нямаше да се пипа закона,а сега го променят ,че и мораториум ще му сложат,та да не мже да се пипа........ами защо дават разрешителните да са до 10 години?????Къде е уловката? защо Караджова твърди,че има право да се сее царевицат щото била позволена в ЕС,нали и тук трябва да вземат решение дали може или не може????За сега би трябвало да не може,а тя казва,че даже и в натура 2000 можело,какви са тези глупости

# 339
15 гласа ЗА, без против, 2 въздържали се - приема се - 30 км. буфер около натура.

Лелеее!  Hug Hug Hug Hug Hug HugОбичам ви всичките, и Цецка Цачева обичам,   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet, и НПО-тата, и всички, всички, всички, пчелички мои мили работливи, много ви обичам и днес ще дам гала вечеря!!!!

Оф, дано да не е някакъв номер, просто не мога да повярвам!!

НООО!!! Все пак остава пленарна зала, не забравяйте!!!
И да не е номер, и да е точно каквото искахме, НИКАКВО УСПОКОЯВАНЕ!!!!
Колко пъти гласуват нещо в комисията, пък после се врътнат в пленарната зала на 180 градуса.

# 340
Номера е, да не стане номера на второто четене - до тогава може яко прегрупиране да има. А и ако бай Монсанто кихне на когото и колкото трябва, всичко може да очакваме, така че да не подгъваме крак!

# 341
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
ПРЕГРЪЩАМ ВИ!!!!!!!!!!!!!!!! newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

# 342
Не бързайте толкова.

Членовете в сегашния закон гласят:

Чл. 79. (*) (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) Забранява се освобождаването в околната среда и пускането на пазара на следните ГМО: тютюн, лоза, маслодайна роза, пшеница и всички зеленчукови и овощни култури.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 36 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2008 г.) Министърът на земеделието и храните съгласувано с министъра на околната среда и водите допълва списъка по ал. 1 със заповед, която се обнародва в "Държавен вестник".

Чл. 80. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) Забранява се освобождаването на ГМО в териториите, включени в Националната екологична мрежа по смисъла на Закона за биологичното разнообразие, както и в прилежащите им територии, обхващащи 30-километров пояс около тях. По отношение на генетично модифицирания памук прилежащата територия обхваща 400-метров пояс.

Важно е дали те отпадат и как се пренася съдържанието им, ако наистина нещо остава - какво точно, в какъв контекст.

# 343
Светлина в тунела!!!

Преди малко попаднах на един много грамотен клип, не знам как съм го пропуснала....
след като по настояване на двугодишните ми деца го гледахме над десетина пъти, синът ми каза накрая : "Този домат е лош!"

# 344
нотар ми секна радоста,но като се замисля....дълбоооко,така си е,да не отпускаме фронта че да не стане на четенето- 10 км зона или няма зона...добре де,ако има зона ,защо няма и изрично разпореждане че не може да се сее и тази пуста царевица???? в цялата страна,не само натурата

Общи условия

Активация на акаунт