ОБЩ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗЕС И ЗАКОНА ЗА ГМО - 17ти (сряда) от 9.00 ч.

• 47 000
  • 1 037
  •   1
Отговори
# 345
Бойо, кои се въздържаха за 30 км около НАТУРА ?

# 346

Отпадат ли чл. 79 и чл. 80?

ПП
Ей сега ще ви кажат, че "протестът се обезсмисля", без да сме наясно какво точно следва.

# 347
представяте ли си закона да не ни дава никаква гаранция за забрани и така всеки месец някой да пуска заявление и ние все на нокти да стачкуваме........до кога ще издържим,сега или ще го направят с пълна забрана или да си ходят,може да гледат да ни тушират сега напрежението и да се отпуснем........няма да стане обаче.пак повтарям,може би мама Петя ги прави- писмото до общината моля да включиш предложението на дреалист и да напишеш,че земеделците и фермерите и пчеларите не искат ГМО(ГИО
ПРОТЕСТА И РАБОТАТА НЕ СЕ ОБЕСМИСЛЯТ,ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДО КАТО НЕ ГО ВИДИМ ВСИЧКО ЧЕРНО НА БЯЛО

# 348
Там е работата, че не видях. Малко ме е срам, ама тъкмо си забърсвах издайническите сълзи и... професионално се отплеснах....

# 349
...Бурни ръкопляскания. Гласуването на отпадане на 79 и 80 остава.

Отпаднаха ли чл. 79 и чл. 80?

# 350
  • Бургас
Там е работата, че не видях. Малко ме е срам, ама тъкмо си забърсвах издайническите сълзи и... професионално се отплеснах....

Simple Smile Най-вероятно ще излезе стенограма? Да се надяваме само да не е пак врътка, че с тази партия всичко е предпоследно!

# 351
Членовете в сегашния закон:

Чл. 79. (*) (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) Забранява се освобождаването в околната среда и пускането на пазара на следните ГМО: тютюн, лоза, маслодайна роза, пшеница и всички зеленчукови и овощни култури.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 36 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2008 г.) Министърът на земеделието и храните съгласувано с министъра на околната среда и водите допълва списъка по ал. 1 със заповед, която се обнародва в "Държавен вестник".

Чл. 80. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) Забранява се освобождаването на ГМО в териториите, включени в Националната екологична мрежа по смисъла на Закона за биологичното разнообразие, както и в прилежащите им територии, обхващащи 30-километров пояс около тях. По отношение на генетично модифицирания памук прилежащата територия обхваща 400-метров пояс.

Отпаднаха ли тези членове?

# 352
Това е като онова - 5 секунди кеф и отново те налягат проблемите!  Mr. Green

# 353
Това с прехвърлянето на чл. 79 ми се види пак някоя подла пързалка.... Не съм юрист и нямам идея до какво точно може да доведе, но нещо не ми вдъхва доверие този ход....
Иначе, голямо БРАВО за буферните зони!  bouquet  bouquet  bouquet

# 354
Единият въздържал се е Язов!

Приетият член 80 гласи:

Министърът на околната среда и водите отказва да даде разрешение за освобождаване на ГМО по реда на раздел 2 и отглеждането на ГМО по реда на чл. 71 в границите на защитените територии и защитените зони от Националната екологична мрежа по смисъла на Закона за биологично разнообразие, както и на отстояния от границите им, не по-малки от 30 км.

# 355

Отпадат ли чл. 79 и чл. 80?

ПП
Ей сега ще ви кажат, че "протестът се обезсмисля", без да сме наясно какво точно следва.

Никакво "обезсмисляне", докато не мине през парламента.
И това пак не е всичко.
Не знаем, как стои въпросът с контрола. В край на сметка кнотролът е всичко.
От опит знам, че гласуват някакъв закон, който уж да прилича на европейски, ама с ЕЙЙЙЙ такива врати в него, след което се приема ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЗАКОНА, който на практика го обезсмисля.
Така че - докато не видим яки санкции в Закона и Правилник за приложение с конкретни и недвусмислени механизми за контрол, докато не видим как се изпълнява този контрол - нищо не сме направили на практика. Но като начало е добре   bouquet

# 356
Не стряскайте хората, бе ей Laughing! Отпадал бил чл. 80. А той остава! Браво!

# 357
ХОРА,БУФЕРНАТА ЗОНА НЕ НИ СПАСЯВА АКО СЕ РАЗРЕШИ СЕЕНЕ,ТОВА ДА ВИ Е ЯСНО,
буферната зона си е едно,а забраната да се освобождав в ок.среда е съвсем друго и много по-сериозна защита,ина1е до няколко години ще сме заразени,работата е там,че на онези свръх-наглите не им стига малко земя,искат много и то на веднъж,щото ако чакат до 5 години за да вземат и другата територия то вече ще има видими резултати от дейсността им ,за това искат сега всичко
Според мен чл 79 е по-важния защото той включва всичко заедно с буферната зона,а 80 е само за буферната зона. Защо не пише царевица в 79????И как може да пише,че МС отказва,ами утре ако сложат в правилника че с този 1лен се работи при определени изключения и МС дава разрешителни???? Защо не е направо забрана?

# 358
Грейс съм! Пиша от компа на Бойо - УРААААААААА!!!!!!!!!

За чл.79 - отива в заключителните разпоредби и е ОК!!!!!!

# 359
.....(2) (Изм. - ДВ, бр. 36 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2008 г.) Министърът на земеделието и храните съгласувано с министъра на околната среда и водите допълва списъка по ал. 1 със заповед, която се обнародва в "Държавен вестник".
.....
Ето само това изменение осира всичко. В превод, вместо със закон да се разрешава дадена ГМО, вече ще е достатъчно само публикация в държавен вестник. ОСТАВКА. ОСТАВКА

Общи условия

Активация на акаунт