ОБЩ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗЕС И ЗАКОНА ЗА ГМО - 17ти (сряда) от 9.00 ч.

• 46 836
  • 1 037
  •   1
Отговори
# 870
Не знам дали е точно по темата, но се замислих за нашите  нови сортове дали са чисти ..

http://calendar.dir.bg/inner.php?d=23&month=2&year=2010& … id=&eid=49713

# 871
Цитат
Сред световните новости е първият български сорт нектарина "Гергана", селектиран от Института по овощарство в Пловдив. Плодовете узряват още в началото на юли, те са едри и с малка костилка. За първи път на европейския пазар ще бъдат представени високопродуктивните сортове ечемик на Института по земеделие в Карнобат, които са устойчиви на студ и болести, с подобрени качества за производство на бира.

Институтът по зеленчукови култури "Марица" е разработил и ще покаже за първи път нов сорт нетрадиционни домати. Те са с овални плодове като грозде, с плътен вкус, богати на витамин С и ликопин, който предпазва от рак и стареене.

Тъй както чета не ми мязат на много чисти. Направо са си чисто ГМО

# 872
mama_petya,

утре ще говоря с тях и ако имаш интерес, че те уведомя веднага за резултата - четох по-горе подробно и имам определени намерения в тази връзка. Нека първо да се осведомя подробно. Дай само знак.

Sunglasses

Не Дон, изглежда са резултат на селекция. Имаше статия за тукашен учен занимавал се цял живот със селекция на домати.

# 873
Цитат
Сред световните новости е първият български сорт нектарина "Гергана", селектиран от Института по овощарство в Пловдив. Плодовете узряват още в началото на юли, те са едри и с малка костилка. За първи път на европейския пазар ще бъдат представени високопродуктивните сортове ечемик на Института по земеделие в Карнобат, които са устойчиви на студ и болести, с подобрени качества за производство на бира.

Институтът по зеленчукови култури "Марица" е разработил и ще покаже за първи път нов сорт нетрадиционни домати. Те са с овални плодове като грозде, с плътен вкус, богати на витамин С и ликопин, който предпазва от рак и стареене.

Тъй както чета не ми мязат на много чисти. Направо са си чисто ГМО
Не е задължително Wink. Чрез селекция се получават прекрасни сортове, които нямат нищо общо с ГМО. Изобщо е грешно да се мисли, че щом даден зеленчук е примерно безвкусен или пък с равномерна форма, то той непременно е ГМО. Част от нашата работа е да убеждаваме фермерите, че нашите селекционирани сортове култури (пшеница, домати, царевица, соя и всякакви други) са с поне толкова добри качества, както съответните ГМО. Стига да са разработени такива сортове, разбира се.

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 12:10 от mama_petya

# 874
MAMA PETYA, MOLYA DA SE KORIGIRASH! KAKVO ZNACHI HIBRIDITE DA SA PONE TOLKOVA DOBRI KOLKOTO GMO??? NYAMA MYASTO ZA SRAVNENIE Simple SmileSimple Smile

# 875
Някой ще ни уведоми ли какви са следващите предприети стъпки по отстояване основните искания, които оформихме тук? След новите промени в проектозакона?

# 876
Някой ще ни уведоми ли какви са следващите предприети стъпки по отстояване основните искания, които оформихме тук? След новите промени в проектозакона?
Честно казано аз не знам и това ме притеснява...

# 877
Неделя, 28.02., 12-15 часа пред Александър Невски. Изложение на биопроизводители и концертна част, която ще е не само музикална, но и ще имаме изказвания.
В момента ми се е подпалила главата, после ще пиша подробности.
За който ми има телефона - да знае, че се развали (да му имам и късмета!), така че да ми пише.
Всякакви допълнителни идеи и пределожения се приемат, също и помощ.

# 878
Още една малка засилка към СТЕНАТА в която ще си разбием ГЛАВИТЕ !

Цитат
Doctora
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 11322

Корпорациите добре знаят, че след тях ще е потоп. Контролът върху териториите, засяти с генномодифицирани растения и контролът върху водоизточниците са пряко продължение на малтусианските теории за необходимостта от депопулация. Пробивът на корпорациите в България е най сдържано дефиниран от бае ви Хенри Кисинджър, който цинично твърдеше: Незаконното ще свършим веднага. Неконституционното изисква малко повече време. Американския посланик ви го показа практически.

От друга страна, корпорациите се грижат за своето светло бъдеще и бъдещето на избраните да притежават "правото на живот" - храната и водата. Прочетете за глобалното хранилище за семена в Svalbard, Шпицберген ( "Ноевия ковчег за семена" ). Не може да не ви направи впечатление, че "съвсем случайно" в Svalbard Global Seed Vault участват Фондацията на William Henry "Bill" Gates III, The Rockefeller Foundation (идеолог на Новия Световен Ред), Monsanto Corporation и Syngenta Foundation (контролираща от десетилетия пазара за семена).

Гледайте малко по-надалеч от носа си. И оставете пропагандистите да си заработват сребърниците.На тях това им е работата

Ето я голата шаячена правда:
Henry Alfred Kissinger : "Depopulation should be the highest priority of U.S. foreign policy towards the Third World."

Всичко останало са голи приказки, плитки манипулации и откровени лъжи.
За разлика от останалите политически дрънкала и въжеиграчи, американците са доказали, че следват неотклонно глобалните си стратегии. Да сте живи, да го видите.

В неделя - пак! Силни сме заедно!

# 879
MAMA PETYA, MOLYA DA SE KORIGIRASH! KAKVO ZNACHI HIBRIDITE DA SA PONE TOLKOVA DOBRI KOLKOTO GMO??? NYAMA MYASTO ZA SRAVNENIE Simple SmileSimple Smile
Според рекламата, на която фермерите явно вярват, ГМО са най-доброто нещо  Rolling Eyes

# 880
Обрьщам се към най-запознатите и редовните!
Утре в 14 ч. ще има интервю на запис с телевизия VTV. Темата на разговора ще бъде "Ще спре ли гражданското общество промените в ГМО?". Търся някой да участва заедно с мен. Няма да отнеме повече от 1/2 час, плюс пътя до центъра.
Мама Петя, Ейсблок, .....?
Имам възможност да уреждам достъп до повече медии, но ми трябват запознати с темата доброволци, които все още не са претоварени с другите задачи! Нека не останем само във форума и да не се джавкаме сега! 

# 881
От всичко изписано в последните 4-5 страници , за себе си стигам до извода , че наистина Президента би могъл да изиграе ролята на спасител на бял кон , налагайки вето върху закона и спешно съдействайки по всички въдможни начини за спасяване на българската земя , здравето на нацията и бъдещето на децата на България !!! Просто не виждам друг начин !

Признавам , че публикуваното от Гражданин малко по-нагоре е напълно достатъчно , за да разсее всички съмнения относно "ще успеем ли сами или не " и да ни отвори очите .

Разбирам само , че всичко  което правим тук все още няма достатъчно широк обществен отзвук и подкрепа . Твърде малко големи , известни имена са се ангажирали да ни съдействат и са се афиширали като подкрепящи тоталната забрана на ГМО в България . В тази връзка предлагам да организираме подписка на известните- писатели , артисти , учени , спортисти , певци ... всички ,  в подкрепа на тази цел . Нека всеки , който познава такива хора да ги помоли да се присъединят и дадат подписа и подкрепата си . Аз лично бих могла да съдействам в областта на спорта .

И не разбирам , защо жена като Д-р Емилова , която е дала такова хубаво интервю срещу ГМО още не е привлечена на наша страна , отчитайки и факта , че има тлокова много контакти с хора на високи нива в обществената йерархия ?

radha , това е чудесно  и бих искала само да споделя  , че когато се явяваме по медиите трябва да говорим простичко и достъпно , така че да бъдем чути и разбрани от повече хора , а не да водим законови и юридически дебати , които признавам дори за себе си , водят до спад на интереса и разбираемостта . Хората , трябва да усетят реалната запалаха за себе си и семействата си , да чуят за доказаните вреди , да бъдат насочени , откъде могат да разберат и научат повече .

# 882
Когато се доберем до медии, смятам че всеки би дал всичко от себе си за да е полезен на делото ни, НО когато се доберем до медии!!!  Peace
А идеята да имаме лице я пуснах още преди две теми, но се прие че е добре точно ние- обикновените хора да водим кампанията, защото дадена известна личност има както одобрение, така и неодобрение в обществото и се съгласих. така че известните само ако искат сами да помогнат, иначе привлечем ли ги и ще почнат с претенциите за водачество!

# 883
От всичко изписано в последните 4-5 страници , за себе си стигам до извода , че наистина Президента би могъл да изиграе ролята на спасител на бял кон , налагайки вето върху закона и спешно съдействайки по всички въдможни начини за спасяване на българската земя , здравето на нацията и бъдещето на децата на България !!! Просто не виждам друг начин !

Признавам , че публикуваното от Гражданин малко по-нагоре е напълно достатъчно , за да разсее всички съмнения относно "ще успеем ли сами или не " и да ни отвори очите .

Разбирам само , че всичко  което правим тук все още няма достатъчно широк обществен отзвук и подкрепа . Твърде малко големи , известни имена са се ангажирали да ни съдействат и са се афиширали като подкрепящи тоталната забрана на ГМО в България . В тази връзка предлагам да организираме подписка на известните- писатели , артисти , учени , спортисти , певци ... всички ,  в подкрепа на тази цел . Нека всеки , който познава такива хора да ги помоли да се присъединят и дадат подписа и подкрепата си . Аз лично бих могла да съдействам в областта на спорта .

И не разбирам , защо жена като Д-р Емилова , която е дала такова хубаво интервю срещу ГМО още не е привлечена на наша страна , отчитайки и факта , че има тлокова много контакти с хора на високи нива в обществената йерархия ?

radha , това е чудесно  и бих искала само да споделя  , че когато се явяваме по медиите трябва да говорим простичко и достъпно , така че да бъдем чути и разбрани от повече хора , а не да водим законови и юридически дебати , които признавам дори за себе си , водят до спад на интереса и разбираемостта . Хората , трябва да усетят реалната запалаха за себе си и семействата си , да чуят за доказаните вреди , да бъдат насочени , откъде могат да разберат и научат повече .

Да, Nice, съгласна съм. Имаш ли възможност за утре? Аз лично уредих известни имена, имам възможност за още и най-вече за медийни изяви. Но трябва повече хора да се съгласят да участват!
Grazhdanin, Holograma, Spirolina, Eco Lili ... и още много други... кой има желание за интервю за утре от 14 ч?

# 884
Когато се доберем до медии, смятам че всеки би дал всичко от себе си за да е полезен на делото ни, НО когато се доберем до медии!!!  Peace
А идеята да имаме лице я пуснах още преди две теми, но се прие че е добре точно ние- обикновените хора да водим кампанията, защото дадена известна личност има както одобрение, така и неодобрение в обществото и се съгласих. така че известните само ако искат сами да помогнат, иначе привлечем ли ги и ще почнат с претенциите за водачество!

Нотар, аз мисля, че вече е крайно време да се включат известни лица. Ние направихме много, но някои хора вече са претрупани. аз също съм на мнение, че не бива да отхвърляме и съдействието на политически лица, защото някои от тях искрено искат да помогнат, а не само заради политически дивиденти.

Общи условия

Активация на акаунт