ОБЩ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗЕС И ЗАКОНА ЗА ГМО - 17ти (сряда) от 9.00 ч.

• 46 827
  • 1 037
  •   1
Отговори
# 885
Въпрос, търся отговор: за общини, които искат да се обявят за свободни от ГМО. Взимат решение на общински съвет, но това се отнася за онщинските земи. какво се случва с частните земи на територията. Това решение важи ли и за тях? Защото ако не важи за частните, подобно решение е само пожелателно. Какви мерки може да предприеме общината спрямо частници, които въпреки решение на ОС решат да садят ГМО-та?

# 886
Да ви се струва познато към настоящия момент ?  Mr. Green
Написано е преди 30 години от Хенри Кисинджър. САЩ не са променили политиката си и ЕДВА ЛИ ЩЕ СИ Я ПРОМЕНЯТ
Цитат
Несчастливые Тринадцать…

Индия, Нигерия, Мексика, Индонезия, Бразилия, Турция, Колумбия и другие… Тринадцать развивающихся стран, которые располагались в самых богатых ресурсами областях планеты. В последующие три десятилетия они также будут наиболее политически нестабильными. Политика Меморандума–200 утверждала, что только решительное сокращение населения этих стран позволит США эксплуатировать их полезные ископаемые.

# 887
Гражданин , мисля си за този филм в подписа ти / а и за много други напр. Света според Монсанто / не е ли добре да се преведе и да започне разпространението му . Безплатни прожекции по читалища и общини из страната .

Хубаво е Цецка да го пусне и на депутатите !!!

... и на Бойко !

...да достигне до всички , защото какво като само ние знаем , а другите вярват , че спасяват човечеството от глад и пестициди !

# 888
  • Бургас
Гражданин , мисля си за този филм в подписа ти / а и за много други напр. Света според Монсанто / не е ли добре да се преведе и да започне разпространението му . Безплатни прожекции по читалища и общини из страната .

Хубаво е Цецка да го пусне и на депутатите !!!

... и на Бойко !

...да достигне до всички , защото какво като само ние знаем , а другите вярват , че спасяват човечеството от глад и пестициди !

"Светът според Монсанто" е преведен - http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=137946&hit=1. Това е третият път, в който предлагам организаторите да се опитат да го прожектират на някой. Филма е силен и за най-неразбиращият ще стане му стане ясно за какво иде реч.

# 889
Според мен имаме един много голям проблем - Стремежа за пари на част от фермерите надделява над ЗДРАВИЯ РАЗУМ !
Каквито и ограничения да наложим, какъвто и контрол да афишираме всичко е НАПРАЗНО.
Тези фермери, които искат да сеят ГМО ако бъдат убедени в противното сме спечелили! Simple Smile

Мисля, че ако всеки направи по малко като тези наши съфорумци всичко ще е ок.

относно информацията и СМС кампанията,

аз съм от групата във фейбука и още миналата седмица разпечатах малко информация относно какво е ГМО, вредно ли е за хората и какво можем да направим ... не можах да принтирам посочените шаблони за листовки, поради липса на някаква програма, но както и да е. имам магазин в Лозенец и съм залепила на вратата въпросната  листовка, всички съседни магазини също се съгласиха и залепиха листа на вратите си и в тази връзка искам да кажа, че има интерес от страна на хората които влизат. оставам с впечатление, че все повече хора четат и търсят информация и съответно имат ясна позиция.  за СМС кампанията, би било много хубаво да ни съдействат от предавания и тв програми, ако има сподвижници, да се популяризира номера и така да се събере наистина сума, която да може да се използва за юридически консултации. относно полемиките са стария закон и поправките, добри ли са или лоши ... нищо не ми е ясно. моята позиция е тотална забрана за освобождаването на ГМО в околната среда и наистина вярвам, че всяка държава в ЕС е суверенна и има пълната свобода да взима решения касаещи вътрешната и стратегия, както беше писано по-горе.

или

Цитат на: Доня Туфиня
Смятам да ходя по села да пообиколя нещастния селски производител.
Няма да имам много време за директна и организирана среща с хора, но мога да пускам "позиви" и да залепя интригуващи съобщения.
Моля, давайте идеи как да приобщим бедния народец към каузата и да му отворим очите! Повече от сигурна съм,че нямат идея за какво иде реч....

Разбирам само , че всичко  което правим тук все още няма достатъчно широк обществен отзвук и подкрепа . Твърде малко големи , известни имена са се ангажирали да ни съдействат и са се афиширали като подкрепящи тоталната забрана на ГМО в България . В тази връзка предлагам да организираме подписка на известните- писатели , артисти , учени , спортисти , певци ... всички ,  в подкрепа на тази цел . Нека всеки , който познава такива хора да ги помоли да се присъединят и дадат подписа и подкрепата си . Аз лично бих могла да съдействам в областта на спорта .

И не разбирам , защо жена като Д-р Емилова , която е дала такова хубаво интервю срещу ГМО още не е привлечена на наша страна , отчитайки и факта , че има толкова много контакти с хора на високи нива в обществената йерархия ?

radha , това е чудесно  и бих искала само да споделя  , че когато се явяваме по медиите трябва да говорим простичко и достъпно , така че да бъдем чути и разбрани от повече хора , а не да водим законови и юридически дебати , които признавам дори за себе си , водят до спад на интереса и разбираемостта . Хората , трябва да усетят реалната заплаха за себе си и семействата си , да чуят за доказаните вреди , да бъдат насочени , откъде могат да разберат и научат повече .

ПП
А Филми много Simple Smile
http://sites.google.com/site/zamutantite/filmi-na-uzhasite
http://nanoset.net/catalog/movie/v-tns?s=food
http://video.google.com/videoplay?docid=-2841636693295904885#

Ама кой ги гледа?  Sad

ППП
Да ли не е време да сменим темата съгласно новата цел:

Неделя, 28.02., 12-15 часа пред Александър Невски

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 16:42 от Гражданин

# 890
Влизам само да кажа на всички, защото разбрах, че адвокат работи по исканията ни към закона, които ще бъдат депозирани при Цецка Цачева.

# 891
Относно неделя.
Ако някой има контакт с известни певци, които биха искали да участват (безплатно), нека първо се свърже с мене на лични, да видим дали вече не сме говорили с тях, и ако не - да се свързва и да ги привлича. Същото важи и за изказвания на известни личности (не партийни).
Моля всякаква такава информацияя да ми се изпраща първо на лични и после да се задействате, за да не става дублиране.

# 892
Влизам само да кажа на всички, защото разбрах, че адвокат работи по исканията ни към закона, които ще бъдат депозирани при Цецка Цачева.

1. В окончателния вариант забраната за отглеждане и разпространяване на ГМО от "традиционни" култури се обвързва с ПРЕДПАЗНАТА клауза!!!! Предпазната клауза изисква решение на ЕК, което се поставя пред ЕС, някакви доказателства се предоставят за становище на научна комисия към Европейската комисия по безопасност на храните и т. н. Това е само едно сиренце в капана - в частта си, която засяга вноса и разпространението тя по правило се отхвърля. Що се отнася до отглеждането на местна почва е по-възможно да ни я признаят, но не е сигурно. И да я признаят, какво пречи на фирми извън страната да си разработват нещата и да ги внасят тука, таман без конкуренция от нашенските учЕни. Освен това правилно забелязаха много хора, че ТРАДИЦИОННИ много ограничава списъка. Нито царевицата, нито рапицата се броят за традиционни.
Във всеки случай много е добра тая мръсница Манева. Представям си как си потрива ръчичките сега и се радва на хонорара си в някоя офшорна банка.

А, тука ми идва на ум нещо. Не съм запозната с въпроса, но си мисля, че едва ли има възможност някой да бърка из гените на френските сортове лози Мерло, Пино ноар и т. н. Чудя се, как ли са защитени те и дали не може да се приложи подобна защита поне за някои наши неща - маслодайна роза, овощки, някои сортове лози. А защо не и за бактерията Baccillus bulgaricus, която прави киселото ни мляко. Но вероятно вече е късно да се мисли по този въпрос.

2. В чл. 81 е записано: Забранява се освобождаването в околната среда и пускането на пазара на ГМО,  съдържащи маркерни гени за антибиотична резистентност гени за резистентност към антибиотици, които се използват в хуманната и ветеринарната медицина, когато съществува риск за човешкото здраве и околната среда”. Пак ще се доказваме и ще преливаме от пусто в празно.

3. в чл. 74 относно размерите на текста "ГМО":"в шрифт 2 пъти по-голям от останалия текст на етикета, в различен цвят и шрифт". От кой "останал" текст? Да не е дребните буквички? Не е вярно, че става дума еднозначно за най-големите букви от текста на етикета. Много доре чух "останалия текст".

Тъй като няма записи от предишните заседания, нямам представа как стоят нещата с "поверителната информация" от областта на тъговската тайна, която нямало право да знае обществото. Че то всичката информация е такава.

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 17:50 от mama_petya

# 893
В момента по тв Европа дават предаване за ГМО. Интервю с човек бил в комисията.

# 894
С Лъчезар Тошев от Синята Коалиция, явно ще е до 18.00 ч.

# 895
Писах до д-р Емилова и д-р Дора Пачова, но не получих никакъв отговор.  Rolling Eyes

Това за традиционните култури беше уловка - да се хванем да се борим, те да отстъпят за това, но да ни прекарат за нещо друго.
Защото засега нямат интерес към тези култури. Повече ги интересуват стратегическите - тези, от които зависи изхранването на населението и добитъка - царевица, ориз, пшеница, картофи, соя, и рапицата.
Не знаех, че се готвят да променят и чл. 81:
"когато съществува риск за човешкото здраве и околната среда".
Те веднага ще изкарат десет кухи професора, които ще се кълнат, че няма риск.
С тези и други подобни дребни промени в членове, които не гледаме под лупа, пак ще се опитат да си прокарат своето. Sad

Президентът има само отлагателно вето - може да върне закона за трето четене. Но ако депутатите го приемат пак, той нищо повече не може да направи. Все пак така ще се вдигне малко повече шум.

# 896

Президентът има само отлагателно вето - може да върне закона за трето четене. Но ако депутатите го приемат пак, той нищо повече не може да направи. Все пак така ще се вдигне малко повече шум.

Затова - пълно спазване на обещанието на ББ.
И да даваме навсякъде където е възможно знак, че играта ни е ясна и че не искаме да я играем при тези правила. И че някои са избрани да служат на народа, а не на корпорации и себе си!
Мисля че точно сега трябва да се активизират максимално всичките ни усилия!

# 897
Според мен адвоката ,който защитава нашата кауза трябва да следи  дали предложенията от страна на комисията са без уловки,защото ако той предлага може да се оправдаят след това,че ние сме предложили нещо некомпетентно ....а от друга страна,по-важната -много зависи кой е адвоката,особено ако е оня дето много гласно обявяваше по повчето видеорепортаижи колко са вредни ГМО-тата ,някакъв патентен адвокат(то май други няма освен него) та той  само алармира,но изобщо не е на наша страна. Чиста проба монсантовец,чака си момента да се включи когато му дойде времето та да ни забие още един нож в гъбра. Каквото и да предлага адвоката трябва да се пусне официално и да се чуе мнението на народа,като се започне от форумите естествено,Има много юристи ,до колкото разбирам тук също и ще е най-добре да се чуе и тяхното мнение.

# 898
Гледам и не вярвам на очите си ! Какво става ? Защо този вестник публикува такава статия ?
Какво ли става ? Сигурно е много страшно ! Пълна промяна на 180 градуса !

24 часа:
ГМО били безвредни? Глупости! - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=390955

# 899
  Slunce 9, адвокатът си е много читав и много работа върши. Само не разбрах защо не е бил на въпросното заседание. И кога ще се появи новият законопроект? Не е нормално 4 дена да го няма.

Общи условия

Активация на акаунт