ОБЩ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗЕС И ЗАКОНА ЗА ГМО - 17ти (сряда) от 9.00 ч.

• 46 905
  • 1 037
  •   1
Отговори
# 660
Подкрепям Кака Сиика...И аз това се чудя,защо обикновенните селяни ще тръгнат да си копуват семената,като те си ползват свои от предишна година?!Няма логика,ако нещо не ги излъжат...Въпросът е "големите акули"какво смятат да правят,но те нас няма да ни чуят,а листовките ни ще отидат в кофата...За това е важно наистина закона...Четете внимателно,не може да няма капан някъде...Като си помисля от колко време разни мутри изкопуваха земята ни на безценица,явно това е подготвяно отдавна...

# 661
  • Варна
Подкрепям Кака Сиика...И аз това се чудя,защо обикновенните селяни ще тръгнат да си копуват семената,като те си ползват свои от предишна година?!

За какви точно семена говориш?
Родителите ми си имат малко стопанство извън града, имат го повече от 30 години. Става въпрос за малка градина. Преди 20 години наистина си избираха семената от хубавите растения и сееха от тях следващата година, НО от доста години всяка година си купуват нови семена и разсади.
Каква е причината ли? Семената второ поколение не израстват изобщо или са с много лошо качество....

# 662
Каква е причината ли? Семената второ поколение не израстват изобщо или са с много лошо качество....

Това се отнася за хибридите. Но все още по селата сеят и старите сортове, които са наше национално богатство. Точно тях сме длъжни да опазим.

# 663
редактирано

# 664
# 665
Поне днес Труд и Сега отразяват темата. Труд макар и заради президента пише по темата, но все пак е добре!

http://darikfinance.bg/view_article.php?article_id=26503&comments=1- абе аз ли изпадам в параноя или тоя Черкез наистина се ебава с нас!!? newsm78
"Той очаква бизнесът на компанията с конвенционални семена да расте, без оглед на 5-годишния мораториум върху ГМО у нас". Аз ли не схващам какво е ГМО или наистина трябва да отида при него да ми го обясни!!!!

# 666

Нямам представа какво оборудване е необходимо и колко би струвало. Вероятно Диди може да каже приблизително?

Гледах един руски клип , в който лаборантка получи проби от няколко вида храни , забърка някаква кашичка и я сложи в малък уред свързан с компютър . Буквално за минута излезе графичен резултат , наподобяващ много мас-спектрометрия . Мисълта ми е , че дори за начало само един -два такива уреда , едва ли биха стрували много .

# 667
Още един "титан" на мисълта.

19 февр 2010
Мнение относно закона за ГМО на проф. д.б.н. Иван Н. Минков
http://www.agro.bg/topical/article19723.html

# 668
Да, но проф. д.б.н. Иван Минков има научно образование, за разлика от вас!

Престанете да ни бъркате в хляба и да ни съсипвате работните места! Заради такива като вас младите се чудят за какво блъскат и учат 5 години, а после търсят реализация в чужбина.

# 669
  NOTAR, тоя знае какво говори.Минал е курс за НЛП( нервно- лингвистично програмиране).Изобщо няма място за успокоение. Продължавам  да твърдя , че се изпуска Мирослав Найденов от полезрението. Ако се затвори голямата врата с закона , той ще отвори 2 по-малки и пак сме сготвени.Трябва обща политика:
                 -да се задоволят нуждите на животните с фуражи местно производство и тогава чак да се сади друга култура за биогорива.
                  - като е толкова голям келепира в биогоривата да се внасят ГМ семена директно в рафинериите- под строг контрол в специални съдове и обозначения. Според мен следващата стъпка на Монсанто е да свалят още цените на ГМ фуражите за да навлязат на пазара.
                   -Мирослав Найденов е заявил позиция , че ГМ фуражи за храна на животните не било проблем.Щом той като ветеринар го казва , нещата не отиват на добре.

# 670
NICE ако може да качиш линк на тоя клип? Въпросът за контрола , ако може от Диди Баев да се получи информация ,колко би струвала една лаборатория.Може би един уред , който да е на принципа на дрегерите ще е поносима цифра??

# 671
ГМО=Геноцид над Милото ни Отечество

Това не са някакви си химически компании, това са си чисто прикрити ВОЕННИ организации за Холокост и Геноцид над Човечеството. Котилото на това зло е от едно и също място..

Затова, ще ни са необходими стократни повече усилия... Доверие на дребни, продажни душици"еднодневки" не трябва да допускаме... Те, политиците ни винаги са раздавали нашата ЗЕМЯ, ИСТОРИЯ и КУЛТУРА на други народи... Не са си заслужили с нищо уважението на народа.

Баща ми казва: Хора много, но ЧОВЕЦИ малко..
Искрено се радвам, че винаги е имало много ЧОВЕЦИ сред народа ни.. Ние обикновения народ сме олицетворението на дедите ни, които с кръвта си и любовта към земята са запазили земята ни и то в продължение на десетки хиляди години, а те искат да я предадат отново в чужди нам, вражески ръце и ние отново да се скитаме по чужди за нас земи...

Искаме си нашата ЗЕМЯ, нашата КУЛТУРА... Ние(истинските БЪЛГАРИТЕ) сме деца и РАЗПРОСТРАНИТЕЛИ НА ДОБРОТО...

Поклон пред НОВИТЕ БЪЛГАРСКИ БУДИТЕЛИ.

Поклон МАЙКИ.

# 672
Поне днес Труд и Сега отразяват темата. Труд макар и заради президента пише по темата, но все пак е добре!

http://darikfinance.bg/view_article.php?article_id=26503&comments=1- абе аз ли изпадам в параноя или тоя Черкез наистина се ебава с нас!!? newsm78
"Той очаква бизнесът на компанията с конвенционални семена да расте, без оглед на 5-годишния мораториум върху ГМО у нас". Аз ли не схващам какво е ГМО или наистина трябва да отида при него да ми го обясни!!!!

Toзи ни прави на маймуни. Никога, ама никога не съм изпитвал толкова силна омраза към някого, без да го познавам. Изумява ме наглостта, с която вече втори месец се опитват да ни пробутат скапания си закон и отрови.

Цитат
Монсанто никога не е планирала да предлага в България МОН 810, а други ГМ култури в ЕС не са регистрирани.
Ей за това пък как лъже, ако не беше Нона да се изпусне на комисията оня ден, и  за заявката им за царевица нямаше да разберем! Sad

# 673
Много ми хареса мнението на страхота и ще си позволя да го цитирам в друг сайт

# 674
http://ohioline.osu.edu/agf-fact/0149.html
Тук са описани накратко основните методи за откриване на ГМО в зърнени култури с техните предимства, недостатъци и приблизителна себестойност: между 30 и 300 $ в зависимост от техниката.

Една PCR-машина струва между 4000 и 7000$. А сертифициране на лабораторията? Консумативи? Разходи за обучение на персонал (тук не само теорията, а и пари за консумативи, които не са малко)? Заплати? Една лаборатория нищо не е. Става дума да стотици хиляди анализи.
По-добре ми се струва всичко това да се плати от държавата. А ние само да сме "гражданския контрол", който да присъства в лицето на 2-3 представители във всяка РИОКОЗ и да следим нещата на място. След като преминем платено от държавата обучение. Такава инвестиция от дарения, особено да се поддържа дългосрочно, не ми се вижда никак реалистична.
Конкретната технология на гражданския контрол би трябвало да се уреди в Правилика за приложение на закона.

Общи условия

Активация на акаунт