ОБЩ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗЕС И ЗАКОНА ЗА ГМО - 17ти (сряда) от 9.00 ч.

• 46 908
  • 1 037
  •   1
Отговори
# 630
Миналата година, точно след като ББ се върна от САЩ пролетта (където явно се е договорил за ракетите и за ГМО), започна бясно изкупуване на земеделска земя. Очевидец ми разказа, как са били дадени пари на хора да издирват собствениците и да събират нотариални актове. Той е виждал цели торби с купища нотариални актове. Цялата Видинска област е била изкупена от някаква фирма.
Кой е дал тези пари?
Защо са изкупували най-вече в Северна България, при положение, че на юг също има много евтина земя (около Странджа например)? Дали тогава вече са си правили сметката за Натурата?

Аз все се сещам за онзи крадлив бивш министър на земеделието ( То един да беше, с мед да го намажеш!) Венцислав Върбанов.

Венцислав Върбанов, брат му Любомир Върбанов и Светлозар Дичевски владеят 800 000 декара земя в Дунавската равнина. Владеят земя от Балчик до Монтана. Земята е заграбвана по времето когато беше министър. Завладяха цяла Северна България с престъпна измамна схема. Цедирани са вземания на банки към земеделски кооперации и мелници. Така е вземена мелницата в "Славомел" и Плевенската мелница. Издава се изпълнителен лист и имота се обявява за продан. Оценката се прави от техен човек най-често Капка Радева която работи в съдружие със съдия изпълнител Цветозар Найденов.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/06/12/735182_vencislav_vurba … sinite_v_dobrich/

от коментарите

# 631
Всичко, разрешено до момента в ЕС си е "забранено автоматично" и по сегашния закон,

Не, не е, например МОН 810 не беше забранено...., както и разни други ГМО царевици и култури.

Проблемът им е в делата на ГМО-кандидата срещу страните.

Кои точно дела имаш предвид?

# 632
  • Бургас

Аз все се сещам за онзи крадлив бивш министър на земеделието ( То един да беше, с мед да го намажеш!) Венцислав Върбанов.

Венцислав Върбанов, брат му Любомир Върбанов и Светлозар Дичевски владеят 800 000 декара земя в Дунавската равнина. Владеят земя от Балчик до Монтана. Земята е заграбвана по времето когато беше министър. Завладяха цяла Северна България с престъпна измамна схема. Цедирани са вземания на банки към земеделски кооперации и мелници. Така е вземена мелницата в "Славомел" и Плевенската мелница. Издава се изпълнителен лист и имота се обявява за продан. Оценката се прави от техен човек най-често Капка Радева която работи в съдружие със съдия изпълнител Цветозар Найденов.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/06/12/735182_vencislav_vurba … sinite_v_dobrich/

от коментарите

Тоя е обратно в парлaмента и официално се е обявил за ГЕРБаджия (за първото http://dnes.dir.bg/2010/02/19/news5909445.html, за другото пишеше другаде, не помян къде), отделно и от РЗС един на ГЕРБ дават.

Скоро май ще имат пълно мнозинство - плашещо.

# 633
Контрол - да, но независим.
Държавният не е независим, защото взима пари от разни фондове, които управляващите могат да спрат.

Чакам предложенията ви по въпроса, конкретно като текст, какво да предложим, естествено обмислено, обосновано и реалистично, предивд финансовите ни възможности. Точно по този проблем си пиша и с Диди и с Нотар. Чакам предложенията ви, нали разбирате, че просто пишейки си тук, не правим нищо и не следва нищо. Трябва да се предприемат реални действия, да се дадат реални предложения и да се упражни реален натиск.

# 634
Да пишем до чужди медии. Вижте например това:

"Австрийският Ди Пресе привлича вниманието към България с оригиналното заглавие "Спор в градината на Франкенщайн". Кореспондентът на вестника Франк Щир отбелязва съпротивата на пчелари, готвачи, еколози и на православната църква срещу генномодифицираните организми.
Призракът на генната техника броди из България, пише Щир и съобщава, че поради силната съпротива от всякакви среди премиерът Борисов бил принуден да замрази собствения си закон по въпроса. Проблемът бил решен от него "по соломоновски": законът се приема в предвидения срок, за да бъде после отменен лично от Борисов за срок от пет години."

# 635
... например МОН 810 не беше забранено...

Кога и кой му е издавал разрешение по нашия закон?
И колко е трудно да се промени една дума в сегашния чл. 82 на действащия ЗГМО

Чл. 82.Забранява се освобождаването на ГМО в околната среда и пускането на пазара на ГМО като продукти или съставка на продукти, за които е издаден отказ в държавите - членки на Европейския съюз.
(от действащия ЗГМО)

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 22:39 от Холограма

# 636
Някой има ли накуп събрани всички петиции и документи, изработени от този форум и в сътрудничество с други форуми във варианта, в който са внасяни в институциите? Направих контакти с някои известни личности и институции, които искат да ни подкрепят с официални изявления, но ме помолиха да им дам документите, които до сега сме изработили. Не съм сигурна кои са окончателните варианти. Ако някой може да ми помогне още тази вечер ще е супер, защото утре ще пътувам.
Благодаря!

# 637
... например МОН 810 не беше забранено...

Кога и кой му е издавал разрешение по нашия закон?
И колко е трудно да се промени една дума в сегашния чл. 82 на действащият ЗГМО

Чл. 82.Забранява се освобождаването на ГМО в околната среда и пускането на пазара на ГМО като продукти или съставка на продукти, за които е издаден отказ в държавите - членки на Европейския съюз.
(от действащия ЗГМО)

Нямам нищо против и така да е, ела и го защитавай в залата.

# 638
Ма той си е такъв бе, Тео, сегашният чл. 82, какъвто го цитирам.

# 639
Някой има ли накуп събрани всички петиции и документи, изработени от този форум и в сътрудничество с други форуми във варианта, в който са внасяни в институциите? Направих контакти с някои известни личности и институции, които искат да ни подкрепят с официални изявления, но ме помолиха да им дам документите, които до сега сме изработили. Не съм сигурна кои са окончателните варианти. Ако някой може да ми помогне още тази вечер ще е супер, защото утре ще пътувам.
Благодаря!

Да, дай ми мейл.

# 640
Ма той си е такъв бе, Тео, сегашният чл. 82, какъвто го цитирам.

Добре бе, ела и го защитавай!

# 641
Да видя първо мотивите, с които някой иска да променя. Досега не видях. Срещу какво да го защитавам. Проектът за закон за изменение и допълнение на ЗГМО е незаконосъобразен проект.
Трябва да се защитават тези, дето вкарват незаконни проекти.

# 642
Да видя първо мотивите, с които някой иска да променя. Досега не видях. Срещу какво да го защитавам. Проектът за закон за изменение и допълнение на ЗГМО е незаконосъобразен проект.

Като ги намериш, ги виж и ни се обади. А иначе, доколко е законосъобразен закона, на всички е ясно, написахме и внесохме фермани по въпроса, подкрепени с юридически аргументи, така че няма нужда да ни убеждаваш. Че те трябва да се защитават, за съжаление е ясно на единици, и именно тези единици липсват на живо, да защитават тази теза.

# 643
Първо трябва Диди Баев (или друг независим учен) да се съгласи да е шеф на лабораторията.
След това отваряме сметка за дарения, с които да се обзаведе тази лаборатория. И да се заплащат консумативи и заплати.
Или да се договорим с някоя съществуваща лаборатория, която може да поеме тези функции (ако има такава).
Нямам представа какво оборудване е необходимо и колко би струвало. Вероятно Диди може да каже приблизително?

А държавният контрол може да прави фалшиви заключения, с което да работи против нас, а не за нас.

# 644
в цяла североизточна България висят обяви през няколко дървета по пърищата за спешно изкупуване на земеделски земи,биогориво ще правят,няма какво друго така спешно да купуват,трябва им на куп ,че след 5 години ще се превърне в едно нищо почвата,според мен трябва да си остане текста че се забранява в ок.среда без да се добавя освен с науна дейснот.не мога да разбера защо не го намирам текста сега,пуснете го ако ви е под ръка,моля.... newsm78
Момичета това с независимата лаборатория е много хубаво,но скъпо,милиони трябват,как ще се съберат такива средства и то за постоянна поддръжка....все пак след като по биг брадър и хаити даваме с СМС може би има шанс и за такова нещо,но погледнете колко институции висят на гърба на народа и каква полза????само нилъжат..........нова система ни трябва на нас,но ще минат холяда години до като си променим съзнанието,а и дали ще оцелеем с тези генни технологии....

Общи условия

Активация на акаунт