Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 61-ва тема

• 120 971
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Привет на всички Simple Smile
Ето и нашата вечеря - кюфтенца със зеленчуци в гърне

# 256
  • гр.Златица
Днес беше много хубаво времето - слънцето блестеше и кокичетата бяха надигнали главици... Ето,малък букет за вас,неуморни кулинарки ! Сандвич "Пролетни кокичета".

# 257
  • Пловдив
Пиле с броколи по рецепта Rumya  и сладкиша с майонеза на Сладка хапка:

# 258
  Торта "Ден и Нощ".  Grinning
  С шоколадово-лимонов вкус.
  Разрез утре. Wink

Нежен пандишпанов кекс.

Палачинки с мая.

# 259
Medora,чудесен предпролетен поздрав  Heart Eyes
Пожелавам всичко най-хубаво на празнуващите днес  и специално на дядо хаджия и малкия именник на bliznaciteHug
mari_eta,страхотна торта,много ми харесаха и дизайна и цветовете!  Heart Eyes
Ала Бала, телешкото изглежда много вкусно  Blush
delicate, много подстрекаващо с този миш-маш, тези дни непременно ще правя у нас  Crazy
kostilq,много свежи кюфтенца Flutter Селма,изкушение след изкушение при теб  Blush
пеп-40,мерси  Heart Eyes ... каквото и да си говорим за снимките,оръжието се оказва много важно.....

ябълков огретен с пуешко месо и майоран

# 260
  • Талант на 2012,2013 г.
Здравейте, момичета... няма да изброявам, защото може да пропусна някой. Големи вкусотии!!!

От мен:

кекса с моркови (не се сещам на кой е, съжалявам за което)

и тортичка с бишкоти   chef

# 261
Beniii, Наташ ду сеу е португалска рецепта.  Снимката ми не е много добра  Rolling Eyes, но наистина беше вкусно (ние си го изядохме направо от кутийката, в която го правихме.)  Хубаво е да се направи в (кръгъл) стъклен съд като този на тази снимка, която взех от интернет, но аз нямам такъв в сегашната ми квартира Sad  Tired Добре би било и в индивидуални стъклени купички. Blush

Ето и рецептата: Heart Eyes

200 гр сметана (течна)
6 яйца
обикновени бисквити (малко пакетче 150 гр)
4 супени лъжица захар -  за крема / сметана
2 супена лъжица захар - за белтъците
1 чаша (150ml) мляко
1 чаша (150 мл) захар - за жълтъците
настъргани орехи за поръсване (аз нямах Sad ) ooooh!

Приготвяне:

Разбийте жълтъците със захарта и добавете млякото.  Тази смес загрейте на бавен котлон и бъркайте  НЕПРЕКЪСНАТО докато се сгъсти.
Като се сгъсти отстранете от котлона и оставете да изстине.

Разбийте белтъците на сняг, когато са вече на сняг добавете захарта за белтъците.  Отделно разбийте сметаната със захарта за сметаната в друг съд.  Двете смеси се смесват най-накрая (белтаците + сметаната) много внимателно.

Бисквитите се натрошават или смилат. В купата се слага пласт бял крем, пласт бисквитени трохи, пласт бял крем и така нататък.  Най-накрая жълтъчената смес.

Слага се в камерата да се замрази. Сервира се така замръзено охладен и ако имате може да поръсите орехи.

# 262
  • сред люляците
Здравейте всички! Нямаше ме доста време. Имам мнооого за четене Mr. Green
Показвам само днешните бейгъли по рецептата на Юлия

# 263
Много е красиво тук  Grinning

От мен -

Кодрид Кадир:

Сладка баница с прясно мляко:

# 264
вивиян, моля рецептаат за това - кодрид кадир , такова нещо за пръв път виждам, това на принцип ана крем карамел ли е на пай ли е? жестоко ми изглежда

# 265
  • Географският център на България-Габрово
вивиян, моля рецептаат за това - кодрид кадир , такова нещо за пръв път виждам, това на принцип ана крем карамел ли е на пай ли е? жестоко ми изглежда

Ето тука има цяла тема за този прочут сладкиш.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365974.0

# 266
Все по-трудно успявам да разгледам всичко,което сте приготвили.Темата буквално "хвърчи".За един ден се изписват по 5-6страници.У дома тези дни не се готви много.Повреди се хладилника и рекох...почивка  hahahaДнес набързо .......

Гъбена крем супа

Последна редакция: нд, 21 фев 2010, 10:43 от nordina

# 267
Все по-трудно успявам да разгледам всичко,което сте приготвили.Темата буквално "хвърчи".За един ден се изписват по 5-6страници.
ох и аз така, само се записвам, че пак доста пропуснах.

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!!!

Момичета благодаря ви за хубавите думи за мен и малката ми госпожица, много сте мили  Heart Eyes Hug

Днес на гости ми бяха едни постещи приятелки, та се наложи да приготвя  постно меню, ето го:
салатка от домати и краставици /без снимка/,
Слънчогледите на labrex  Heart Eyes /много са вкусни/
ориз със зеленчуци
за десерт Микс от плодове с мед /пак без снимка/
Лека нощ, утре ще ви разглеждам  Hug

# 268
    Ей, работливи  девойки сте  Joy      bouquet      Нали все бързам и нямам време,  ето нещо бързо и лесно.

Сърчица

# 269
Nordina, и аз съм така с четенето, ако пропусна два дена и след това не мога да смогна да записвам рецепти. Днес много си харесах едни бейгъли, утре ще ги правя, Илрай, благодаря за рецептата, много вкусно изглеждат бейгълчетата ти.
Веси, много красиви цветя.
Нордина, прекрасна супичка  Hug
От мен днес:

Гуакамоле                                                                       Мексиканско

Малко кюфтенца

и едни донътчета

Общи условия

Активация на акаунт