Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 61-ва тема

• 121 656
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • София

Лабрекс само две въпросчета: овесените ядки накисваш ли ги предварително и на вентилатор ли го печеш?

vanesa, не се накисват, направо се слагат. После се усещат малко като ядки. В никакъв случай не се хрупат, като сурови, но ако човек не знае, може да си помисли, че има някакви ядки вътре. Вентилатор нямам, включвам на градусите горните и долните реотани, и пека.

bouquet
тези дни ще го спретна Simple Smile

# 541
Val,тортата на Лео е много хубава. Simple Smile

# 542
  • забравих си мисълта...
Labrex  Hug, благодаря много за рецептата   bouquet. Ще си утеша съвестта със сигурност  Joy Joy  Joy.

# 543
# 544
здравейте и от мен! аз от два дни не мога да смогна да се включа... ама ето ме най-накрая

с един Лимонов сладкиш с шоколадов топинг
Лимони са на снимката, не си мислете че съм се объркала нещо, мейер лимони

о, лулуто, добра среща, да знаеш, че тук се дебелее страшно  Joy

# 545
Ех,че късмет!Да се появя след неустоимите снимки на Лоис.Прекрасни са.
Да си покажа и аз какво съм правила днес.....

Зеленчукова ръжена тарта                                       Бисквити със сусамов тахан и стафиди/без глутен

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 22:45 от nordina

# 546
  • забравих си мисълта...
Nordina, ще те помоля да пишеш и рецептите на ястията и сладкишите без глутен  Praynig  bouquet. За мен са много интересни, защото имам алергия към пшениченото брашно, така че като готвя или пека нещо и аз да знам защо го правя, не само за другите вкъщи Simple Smile.

# 547
Айде,за последно днес:
-бутербанички със сирене и сладко,по поръчка на диването.
-бутер руло,с кайма

# 548
Ох, този лимонов сладкиш на Lois изглежда зашеметяващо, но като видя, че яйцата се бият на пухкав крем направо се отказвам да правя каквото и да е (нямам миксер).

Аз направих картофена яхнийка с месце:

# 549
  • Пазарджик/Лондон
И на мен ми привлякоха вниманието лимоновите пастички на Лоис Heart Eyes.

Lois , ще стане ли с обикновени лимони или непременно трябва да са майер лимони?

Да ви покажа вечерята ни и ще разгледам и другите вкусотии Heart Eyes.

Бързи спагети с шунка :

Ябълков сладкиш с орехи и локум :

И парченца  Heart Eyes:

# 550
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Нордина и аз искам рецептите  Mr. Green

Лоис, колко ти е голяма тавичката и колко пастички станаха?

# 551
  • забравих си мисълта...
Бисквитена торта с кисело мляко, мармалад и кокосови стърготини.  Получава се нещо между сладолед и сладкиш.

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 23:17 от Venetta

# 552
  • София
От мен тази вечер -

Свинско бонфиле с топено сирене

Салата от маринована риба

# 553
МОми4ета тьрся рецепта за торта с бисквити Embarassed
***Ади*,може и твоята рецепта за тортата Praynig
Val - тази в къщи много я харесват.
Мързеливо тирамису

Продукти: 1 голям пакет бисквити закуска
1 голяма заквасена сметана
1 ч.чаша кристална захар
1 ч.чаша неподсладено еспресо
какао без захар

Начин на приготвяне: Всяка бисквита потапяте за кратко в охладеното кафе. В правоъгълна тавичка или форма редите пласт бисквити, пласт от разбитата със захарта сметана. И още един пласт бисквити - отгоре сметана. Отгоре поръсвате обилно с какаото.
Консумира се след няколко часа охлаждане в хладилника.

Вместо сметана можеш да сложиш крем "Оле" на д-р Йоткер. А между двата пласта бисквити плодове. Например банани или ябълки. Ако са ябълки - настъргани и е добре да се поръсят с канела. Ако са банани - нарязани на филийки. Когато го правя с плодове - отгоре вместо какао - посипвам смлени орехови ядки.
Бисквитите пък може да се заменят с бишкоти / от сухите/

и много вкусна става ето тази, на мен ми е от любимите. Въобразявам си , че е по- полезна  Mr. Green Mr. Green Mr. Green, а е изключително лесна.
обикновени бисквити
ябълки
овесени ядки
захар на вкус
Бисквитите се редят в тавичка , върху тях се сипва подсладеното кисело мляко, отгоре настъргани ябълки и овесени ядки , бисквити и ....така колкото пласта искаш. Завършва се с кисело мляко и върху него само овесени ядки. В хладилника и на следващия ден си я хапвате.
Nordina, ще те помоля да пишеш и рецептите на ястията и сладкишите без глутен  Praynig  bouquet. За мен са много интересни, защото имам алергия към пшениченото брашно, така че като готвя или пека нещо и аз да знам защо го правя, не само за другите вкъщи Simple Smile.
Nordina, и аз , и аз. Hug Hug Hug
Venetta с оризово брашно става много добре Бананово- шоколадовия кекс на Селма и Ябълковият сладкиш с карамел на Лео. У нас също има проблем с пшеницата и аз променям брашното на сладкишите. Тези двата стават много добре .
]http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=72935.0[url]
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=328701.0[/url]

# 554
  • Германия
Бисквитена торта с кисело мляко, мармалад и кокосови стърготини.  Получава се нещо между сладолед и сладкиш.

Венета, много те моля за рецептата.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт