Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 10-та тема

  • 101 581
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Ето я  моята питка, в чест на Петилетката на темата - Цък
Касиер, Венета - вкусни подстрекателки сте вие!!!!

Мама Цоцоланка, но и ти с тази питка, никак ама никак не подстрекаваш  Wink   bouquet. От кого ли ме ме обхвана и мен тази мания  newsm78.

# 631
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 597
 Вчера направих вкусните питки на Карина, наистина са чудесни :

# 632
  • Мнения: 243
Здравейте, момичета!
kasier , питките ги плетох по следния начин: Топчето тесто / с размерите на голям орех/ се прави на фитил - 30-35 см дълъг. Усуква се и се завързва на широк възел, като краищата на фитила се премята през ринга по още веднъж. Това сплитане го видях тук във  форума, питките ми напомниха някогашните "земелки" по татово време. Laughing Ох, това парче разчупена питка ......., а аз се опитвам да съм на нещо като диета, че ...лято иде... ooooh!
Аелис, и аз много ги харесвам тези питки, само че ги нареждам в тавичка като питка.
Venetta, здравей! Заредена с енергия и идеи! Тутманикът е чуден!

# 633
  • София
  • Мнения: 372
момичета, страхотни красоти сте показали!
искам да попитам с какво тесто се правят украсите на питките /тези белите фигурки отгоре/
благодаря   bouquet

# 634
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
момичета, страхотни красоти сте показали!
искам да попитам с какво тесто се правят украсите на питките /тези белите фигурки отгоре/
благодаря   bouquet

Addicted™, брашно + вода + сол.

Генерална репетиция за Великден Simple Smile.






Последна редакция: пт, 26 мар 2010, 15:49 от Venetta

# 635
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
Вени ,страхотен е станал , и какви конци само   Party:.Усетих аромата му   chefПо каква рецепта го прави ,че аз съм още в чуденка newsm78

Тук в Италия вече ми е писнало с това панетоне,имаме още от Коледа.И сега дори не смятам да купувам,а мисля да си спретна аз нещо   chef

# 636
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Вени ,страхотен е станал , и какви конци само   Party:.Усетих аромата му   chefПо каква рецепта го прави ,че аз съм още в чуденка newsm78
Тук в Италия вече ми е писнало с това панетоне,имаме още от Коледа.И сега дори не смятам да купувам,а мисля да си спретна аз нещо   chef

Kasier  Hug, благодаря ти много за комплимента  Blush. Но въпроса ти е с повишена трудност. По-късно ще опитам да възстановя рецептата, защото исках едно, направих друго и продуктите са малко на око. Но за първи път стана толкова лек, пухкав, конци и изобщо вкусен. Тези два огромни козунака станаха от само 500 гр брашно, също втасаха за козунаци учудващо бързо. До към полунощ се надявам да успея да я напиша, че сега ще ходя при децата.

# 637
  • София
  • Мнения: 8 525
Царевично хлебче:

# 638
  • Мнения: 22 867
Оооо,в тая тема се напълнило с вкусотии! Поздравления за всички майсторки и майстора!  chef  bouquet

И аз с един тутманик и мекички от същото тесто. Grinning





# 639
  • Велико Търново
  • Мнения: 3 014
Labrex, тутманика ти го зная, че е превъзходен, но ми се доядоха мекички. И като ги видях се сетих за бабините - до сущ като нейните - и те бяха със същото тесто и бяха много хубави. Стават едни хрупкави. Мммм, доядоха ми се. В най-скоро време трябва да замеся, за  да си ги припомня.  Simple Smile

# 640
  • Мнения: 22 867
Labrex, тутманика ти го зная, че е превъзходен, но ми се доядоха мекички. И като ги видях се сетих за бабините - до сущ като нейните - и те бяха със същото тесто и бяха много хубави. Стават едни хрупкави. Мммм, доядоха ми се. В най-скоро време трябва да замеся, за  да си ги припомня.  Simple Smile

dannyny, хубави са, че и лесни. И аз ги знам от баба ми, майка (дъщеря и) ги прави, и се радвам, че и аз вече ги докарвам като тяхните! Grinning

# 641
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
Лабрекс,Лабрекс заканила съм се като видя твой пост да си затварям очите ,но не успявам и не устоявам  ooooh!
На дневен ред са едни гевреци  Laughing,по които слюноотделям откакто си ги представила ,но имам сериозен проблем - не мога да си намеря сусам   ooooh! ,та засега стоят в списък - чакащи  Grinning

# 642
  • Мнения: 622
Касиер, направи ги без сусам.  Wink Аз така ще ги направя другата седмица.

# 643
  • Мнения: 22 867
Лабрекс,Лабрекс заканила съм се като видя твой пост да си затварям очите ,но не успявам и не устоявам  ooooh!
На дневен ред са едни гевреци  Laughing,по които слюноотделям откакто си ги представила ,но имам сериозен проблем - не мога да си намеря сусам   ooooh! ,та засега стоят в списък - чакащи  Grinning


kasier, kasier, и аз пробвах да гледам тутманика ти и някои други неща с едно попримижало око, ама не става, и другото се ококорва. Grinning А гевреците, не помня от кой беше снимката, но ги имаше и поръсени със захар. Стават и с мак, ако го обичате, пък надявам се и сусам ще намериш, толкова ли е дефицитна стока?  bouquet

# 644
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
На дневен ред са едни гевреци  Laughing,по които слюноотделям откакто си ги представила ,но имам сериозен проблем - не мога да си намеря сусам   ooooh! ,та засега стоят в списък - чакащи  Grinning[/color]

Kasier, аз направих едните със сусам, a другите с тиквени семки. Станаха разкошни  Naughty. Така че и тиквените семки са чудесна алтернатива  newsm10.
Labrex, подлудихте ме последните 22 дни  smile3511. Опитах се да ви гледам по диагонал  smile3515, но нещо не се получи и ако знаеш как ме сърбяха ръцете  smile3514, да не ти разказвам  #Cussing out, но то си пролича мисля  Joy.

Общи условия

Активация на акаунт