Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да направите ръжени питки със семена без помощта на машина за месене?
Какви интересни идеи за плетене на питка има за 50-ия рожден ден на майка ми?
Как да направя питка със сода и прясно мляко?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да направите ръжени питки със семена без помощта на машина за месене?
За ръжени питки със семена без машина за месене можете да използвате рецепта, която включва брашно, мая, оцет, сол и вода заедно със семена от слънчоглед, тиква или ленено семе. Тестото се замесва на ръка и оставя да втаса преди печене. Рецептата може да бъде адаптирана според предпочитанията за добавки и декорации.
-
Какви интересни идеи за плетене на питка има за 50-ия рожден ден на майка ми?
-
Как да направя питка със сода и прясно мляко?
За да направите питка със сода и прясно мляко, можете да използвате рецепта, която включва сода за хляб, прясно мляко, кисело мляко, олио, захар, сол и оцет. Тестото се оформя на топка след втасване и се пече на 200 градуса. Рецептата може да бъде адаптирана според предпочитанията за добавки и украса.
-
Може ли питка да се направи със зехтин вместо олио?
-
Как мога да заменя яйцето за мазанe след втасване на тестото?

с какво тесто я прави?
! Май се ползва масово от всички вече

Щом искаш ръжени избери си някоя рецепта от първа страница (виж тестата на Пепика и мах-мама ) замени част от бялото брашно с ръжено .Ако искаш по-наситен вкус 50:50 , ако искаш по-пухкави питки замени само 1/3 от брашното с ръжено.Можеш да добавиш не само слънчоглед , но и тиквено семе , ленено семе , сусам...Бих те посъветвала единствено да сипеш 1 с.л. оцет при замесването .Той ще помогне за подобряване консистенцията на питките. Останалото го знаеш- затопляш водата , забъркваш част от нея с 1 с.л. захар и маята в чашка и оставяш на страни за 10-15 мин да шупне.В останалата вода сипваш солта , олиото и останалите неща по рецептата , добавяш и шупналата мая , разбиваш хубаво и започваш да сипваш по малко от брашното и да бъркаш.Така докато се получи хубаво тесто , което да не лепне.Поръсваш плота с брашно и доомесваш.Готовото брашно слагаш в намаслена купа да втаса (ако ползваш тестото на мах-мама , това не е необходимо) около час.Леко премесваш и разделяш на топки , които нареждаш в намаслена и набрашнена тавичка .Оставяш да втасат още около 40 мин до час , мажеш с жълтък и олио (можеш да поръсиш семенца отгоре) и печеш.
Гледах и другите в албума ти...ами те направо рисувани!
Благодаря , отивам да се образовам! 

. Сега имам малко останало тесто в хладилника, което утре ще стане на.....нещо
. 


