Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 10-та тема

  • 101 773
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 335
снощи направих тесто на макс мама с кисело мляко, осатвих гио на студено и сътринта го изпържих на мекици, станаха мн мекици и мн пухкавички, страшно ми харесаха

# 256
  • Пловдив
  • Мнения: 614
didnik  тебе те видях и ти благодаря миличка  Hug  bouquet  ама ставаше въпрос изобщо за готварския форум ,че новичките не ги забелязват само такива като вас доброжелателни ни виждат  Hug Hug  bouquet  bouquet
Аз чета от много години тука и сега се престраших да пусна нещо  Peace Peace Макар че това са простички нещица  но добри уверявам ви. Peace Hug Hug

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 13:23 от ЗИЧЕ

# 257
  • София
  • Мнения: 1 762
Сега да взема да ви се оплача. Да се гътвам ли, да живея ли  newsm78
Шегувам се. Сега заради една изхвърлена питка няма да се тръшкам, ама си ме е яд, че не стана. Имала съм много провали, ама чак пък като този не ми се беше случвало.
Замесих си тестото / онова любимото на Мах мама/ , както винаги. Подредих си го в тавата, увих го, поговорих му тихичко, изпратих му и няколко целувки и го оставих да втаса. Като, че се понадигна, мекичко беше, реших че му е достатъчно, щото и не се ориентирах добре в нова тава беше. Сложих го във фурната и там да си довтаса и го опекох  ooooh!
Ето моля снощното ми произведение, което след снимката отиде директно в боклука. Е, грехота е да се хвърля хляб, затова го прибрах за едни кокошчици. Поне те да хапнат  Sad
И сега, като видях вашите пити, Hug ми то да взема да се откажа вече  newsm78 Тя машината ще си прави тухлите, но поне ще стават за ядене  Peace

Ето моят провал  Thinking

# 258
  • Мнения: 912
Здравейте  Grinning
Отдавна се каня ,да се включа и аз тук...,но не посмях ,като гледам какви творения има тук.Прекрасни ,браво   bouquet.
Ето ,че вече се престраших и ще ви покажа няколко неща и от мен./макар и не на толкова добро ниво като вашето/
-млечни питки,
-питка "розички",
-гевречета,
-дърпана баница,
-солена корона на котка,
-питка тип хляб.
Приятен ден на всички!  bouquet

# 259
  • Пловдив
  • Мнения: 614
abet Има провали винаги  Peace Може да бъде от много неща от превтасване на маята ,отваряне на фурна по време на печене  Hug......

 Горещо ти препоръчвам тази по горе рецепта която съм  дала да я пробваш. Peace
Правили са я хора които никога през живота си не са хващали тесто и е ставала перфектна и е много вкусна ... Peace Peace Можеш да я печеш със едно втасване. Peace

merydit    малеееее какви вкусотийки си спретнала браво  Hug.....олигавих се цялата .. hahaha добре че не се пълнее от виртуални вкусотии  bowuu  

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 13:21 от ЗИЧЕ

# 260
  • София
  • Мнения: 1 762
Зиче, благодаря ти. На всяка цена ще го пробвам.
А бе знам аз , че никога не е късно за провал и че на всеки се случва, ама друго си е аз да споделя, пък и да ми се посмеете  Joy

Лабрекс, като как все така ти се получава това тесто с тия релефни форми. Браво, страхотно изглежда питката   bouquet
didnik, питището е уникално. Кога ли ще ви стигна  Hug
merydit  smile3501

# 261
  • Мнения: 22 867

Лабрекс, като как все така ти се получава това тесто с тия релефни форми. Браво, страхотно изглежда питката   bouquet

abet, и аз не знам, нали все затова пиша, че сме голямата любов с него. Grinning Безкрайно лесно и бързо ми е да го омеся, накипря някак в тавата и след като се изпече, е разкошно, поне за моя вкус.
Сега, като ти гледам питката, си мисля, че нещо с печенето се е прецакала, пък може и от втасването да е, маята също може да ти е изиграла номер newsm78. Аз я пека на 160-170 град в моята фурна, като я слагам някъде на около 140-150 за около 25 мин. Ама, затова, че не е станала, хич не го преживявай. Майка ми, дето минава за голямата майсторка и прави страхотни пити, и на нея и се случва. Ама пък как се нерви тогава...... Joy, хем ми е жал за нея, хем умирам от смях. hahaha

# 262
  • Варна
  • Мнения: 945
Зиче  само дето аз простички нещица не видях, ама айде...  Hug

merydit айде и ти от скромните  Wink А за това, че получаваш сърцетуп на хората от тези вкусотии дето ги показваш, а и в другата тема - хич и не мислиш, нали  Wink  Hug

abet и аз съм на мнението на Лабрекс, като не е станало веднъж хич не му се тръшкай. Давай смело и спокойно другия път и резултата ще е на лице  Hug.
Помисли обаче дали си ползвала хубави и изпитани продукти, или нещо ново е имало този път, дали е била в срок маята. И наистина много важно е втасването - на мен например никога не ми се получава с едно втасване само. Винаги като си замеся тестото - доста меко го оставям, задължително втасвам за час и след това оформям. Понякога пак втасвам за малко след оформянето, понякога направо слагам в студена фурна и пека на 170-180 градуса. Докато се загрее фурната си втасва много хубаво тестото и пак си става разкошна питката.
Но номера, които правят Лабрекс и мах-мама със замесване, оформяне и тогава втасване и печене на мен никога не ми се получава. Сигурно има някаква тънкост и там, ама за това те да кажат  Thinking.

# 263
  • София
  • Мнения: 1 762
Момичета  Hug
Няма дя се ядосвам, то ми мина  Laughing То верно смешно. Другия път ще стане. Благодаря за съветите. Знам аз къде да се изтипосам  Peace Ще покажа утре аз една хубава питка, ама ще имам време повече да и бая  Wink

# 264
  • Мнения: 22 867
Но номера, които правят Лабрекс и мах-мама със замесване, оформяне и тогава втасване и печене на мен никога не ми се получава. Сигурно има някаква тънкост и там, ама за това те да кажат  Thinking.

didnik, направо не мога да повярвам, че не ти се получава с тестото на мах-мама. Няма номер, няма тънкост, просто правя тестото точно по рецептата, както е дадено, дозата ме устройва, по-нататък както съм го описала и поне на снимките, виждате резултатите. Пробвай, не е възможно да не ти се получи. Нямам предвид други теста, има такива, дето трябва да си втасат два, та и три пъти има. Но точно на мах-мама тестото става чудесно с едно втасване. Опитай, ако не се получи, идвам да изям провала ти! Grinning Ама то просто няма да има такъв!  bouquet

# 265
  • Пловдив
  • Мнения: 614
didnik -bliznak-divak bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug нали сме близнаци не се предаваме нали    bouquet  bouquet  bouquet


abet  за такива неща не трябва да се ядосваш приемаш го на шега и толкова...Аз бях така на младини когато правя нещо с тесто не ми се получаваше Mr. Green Оставях да ми "втаса" в главата Mr. Green  и тогава почвах наново докато се получи... Peace

Това олио не ви ли избоде очите  Banghead newsm11 newsm11 newsm11

# 266
  • Варна
  • Мнения: 945
Лабрекс правила съм го бе мацко, нали знеш и много ни харесва даже, защото и дозата ми пасва идеално, че не става огромна питка, но винаги първо втасвам и т.н. по описаното вече.
И с друго тесто съм опитвала и с това, не ми става нещо номера, особено пък ако реша да поразточа малко корите с брашно, че да имам уж по-хубави шарки. Е, вярай ми на вид стана разкош и уж втаса добре, но вътре остана недоопечена ли каква ли, и аз незнам, абе като стиснеш парченцето и то става на тесто  ooooh!
И понеже аз основно я правя заради децата, че много обичат, си карам по изпитания метод че да знам, че ще си ги зарадвам винаги.  Simple Smile
Ето ей тая красота беше красивия ми провал, който ти описах, но не с тестото на мах-мама
http://didnik.snimka.bg/cooking/vkusotiyiki.412939.17033877

П.П. Зиче нали четеш последните ми постове - връщам си старата тактика на втасване и производствен цикъл, но отказ няма  Grinning - за децата си душата си давам, а те са ми най-големия стимул за питкоправенето, че баща им е месоядно животно  Wink
На теб пък да ти имам аватара - до преди малко малкия му се е радвал и викал - бабо, бабо и показва разни муцки и той при всяка смяна на картинката  Grinning

# 267
  • Мнения: 22 867
didnik, може би трябва да промениш температурата на печене, щом ти остава недопечено или времето newsm78, знам ли......Разбира се, че ще си правиш питките така, както ти се получават. Но просто не проумявам как с това тесто не ти се е получило, имам предвид на мах-мама и по нейната рецепта. Може би защото при мен стават безотказно, поне досега, затова се чудя. Grinning

# 268
  • Пловдив
  • Мнения: 614
didnik  аз като омеся тестото и включвам фурната на 100 след 15мин на 150 после на 175 и на 200 градуса и така докато си втаса тестото и почне да се пече  Peace на ниска температура никога не ми е оставало тесто не изпечено. Peace
Радвам се за малкия че съм му доставила радост аз съм си баба тъй че съм щастлива когато някой ми вика бабо  Hug Hug Представям си го какви муцки е правил  Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 269
  • Мнения: 1 798


Днешната ми питка

Добре дошли на новите майсторки Hug

Общи условия

Активация на акаунт