Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 10-та тема

• 101 663
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Пепика ,страхотна питка и невероятна баница само жалко за повода.
Лабрекс,момичета можете ли ако не ви притеснявам и затруднявам да ми подскажете кое тесто да използвам да направя и сладки и солени кифлички?
В къщи половината от семейството яде сладко а др.половина солено.

ditsan, по рецептата на пеп-4о стават страхотни, пробвай я. Скоро правих, станаха разкошни и много красивички. Grinning

# 511
labrex, за Короната на готвачката, вместо суха мая  по ориг. рецепта-половин кубче жива ли да сложа

# 512
labrex, за Короната на готвачката, вместо суха мая  по ориг. рецепта-половин кубче жива ли да сложа

nin4e, от тая, на която пише, че е за 2 кг брашно, слагам 2/3 кубче.

# 513
аз купувам на Хлебна мая Русе, която е 42гр, според сравнителната таблица на Дядо Хаджия трябва да сложа половин кубче, но аз мислех че на 1кг брашно се слага 42гр мая, затова питам
ще взема да сложа от нея 2/3-ти

# 514
аз купувам на Хлебна мая Русе, която е 42гр, според сравнителната таблица на Дядо Хаджия трябва да сложа половин кубче, но аз мислех че на 1кг брашно се слага 42гр мая, затова питам
ще взема да сложа от нея 2/3-ти

Права си, по всички сметки излиза, че е нужно половин кубче, аз може би за всеки случай  увеличавам маята, но сложи половинка, би трябвало да е достатъчно. Просто има мая на която не пише за какво количество брашно е, а на някои кубчета пише, че са за 2 кг брашно. Кубчето пак е 42 гр., така че прецени си.

# 515
мерси, до края на деня ще стане ясно каква съм я "втасала", ще се похваля....

оф забравих и друго, олиото го изключвам нали

# 516
мерси, до края на деня ще стане ясно каква съм я "втасала", ще се похваля....

оф забравих и друго, олиото го изключвам нали

То е дадено за намесване на тестото, аз не го използвам, ако искаш - намесвай с олио.

# 517
  • Велико Търново
Днес сме на БОБАТКИ по рецептата на Labrex

Labrex, имаш страхотни рецепти и така съм им се заканила на всичките, но се чудя кога ще смогна  Wink

# 518
Днес сме на БОБАТКИ по рецептата на Labrex

Labrex, имаш страхотни рецепти и така съм им се заканила на всичките, но се чудя кога ще смогна  Wink

dannyny, страхотни са ти бобатките! Heart Eyes  bouquet  Имаше период, в който ги правех буквално всеки ден, така ги бяха харесали вкъщи, вкуснички са и бързо стават. Peace

# 519
  • Велико Търново
Labrex, за трети път ги правя и моят мъж страшно ги хареса за закуска   bouquet

# 520
Лабрекс ,благодаря ти за отговора.Правила съм ама забравих кое тесто беше.Нали искам всичко да опитам ,а после се омешам кое беше. newsm78

# 521
Пепика, баницата ти е прекрасна! Искрено съжалявам за повода, заради който си я приготвила... Sad
 Искам да те помоля да споделиш рецептата, ако е удобно.
Благодаря ти предварително.   bouquet

# 522
Пепика, съчувствам ти за тъжния повод, по който си направила тази прекрасна баница!  Hug  Cry

Искам да кажа, че така се получава, когато баницата се прави с въртяни или дърпани кори ( с мазнина, не точени с брашно) и когато се загъва кората (било на руло или на правоъгълник да е, като бюрек) се мята с голям замах. Така между слоевете се затваря въздух и остава издут. Това е хубаво, защото така по- добре се изпича, баницата става по- хубава.

# 523
http://mamaninche.snimka.bg/cooking/ninche-gotvi.468581.17846072
вкусна питка от мен- още един отличен резултат благодарение на рецепта предоставена ни от Labrex

# 524

nin4e, страхотна е! В първия момент помислих, че си объркала снимките и си показала козунак! Браво, майстор си!  bouquet  chef

Общи условия

Активация на акаунт