Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 10-та тема

• 101 139
  • 740
  •   1
Отговори
# 300

И тук да се изфукам с кифличките по рецептата на пеп-4о, много ми хареса тестото, хубаво се работи с него, резултатът също, вкусът и той. Не съм пробвала всичките варианти на плънка, но и това ще стане. Получиха се едни симпатичнички, почти еднакви, красиви пухкавелки. Heart Eyes Благодаря за рецептата!  bouquet

Набързо и тутманикът на майка, който разчупих съвсем гопрещ. Grinning

# 301
Чудни са ЛабрексHug

# 302
Лабрекс,страхотни са Heart Eyes
Това са ни любимите кифлички в къщи  bouquet

# 303
lubopitko, delicate, благодаря ви, момичета! Аз за пръв път ги правя, но страшно ми харесаха, много сполучлива рецепта.  bouquet

# 304
Лабрекс чудни кифлички и тутманик!  bouquet

От мен хлебче и малки хлебчета:

# 305
  • забравих си мисълта...
Labrex Hug  newsm51, разкошни са. Ако знаеш как ми липсва всичко онова, което приготвях по вашите рецепти, не че аз мога да го ям, но поне можех да чувствам аромата му и да го пипна, пък от време на време и с по едно залче съгрешавах и после си плащах солено, но пусто не се издържа на такива вкусотии.
Didnik  newsm51, отново изтрепа рибата, ох направо огладнявам като ви гледам произведенията.
Stasi76  newsm51, чудни хлебчета мммм.  
Emio 03, rossonera, dannyny   bouquet

Времето ми е много ограничено ще ходя да вечерям и тогава ще ви  пиша повече, но не се стърпях, не мога да не изразя възхищението си от вкусотиите ви. Невероятни красоти сте спретнали, момичета такива вкусотии   bouquet.

# 306
  • София
Vеnetta ти кажи как си,мани готвенето сега.Надявам се всичко да е наред и скорошно оздравяване от нас   bouquet

# 307
Vеnetta ти кажи как си,мани готвенето сега.Надявам се всичко да е наред и скорошно оздравяване от нас   bouquet

Vеnetta, добре си дошла! Приятно е да те види/прочете човек! Grinning Права е didolinaa, готвенето няма да ти избяга, като много ти примъчнее - тук е пълно с картинки (снимки), поне очите може да пълниш. Важното е да си починеш и да се справяш с проблемите. Пък после, пак както си знаеш!   bouquet

stasi76, при тебе мама Хлебка с малките хлебчета! Много са симпатични!  bouquet

# 308
Момичета, в последния брой на Кулинарен журнал има рецепта за постни гевречета. Позволявам си да пусна рецептата:

Сусамени кравайчета с вино

Продукти:

200мл. олио
180гр. пудра захар
200мл. бяло вино
150гр. сусам
1/2ч. л. сода бикарбонат
1/2ч. л. амонячна сода
кората на 1 лимон
брашно, колкото поеме

Брашното се пресява с двете соди, смесва се с олиото, захарта, виното, 100гр. от сусама и настърганата лимонена кора. Омесва се средно твърдо тесто. Разточва се дебела кора и с помощта на две чашки с различен размер се изрязват кравайчета. В 1/2к. ч. вода се разтварят 2с. л. от пудрата захар и с получения разтвор се мажат кравайчетата. Наръсват се с останалия сусам и се изпичат в умерена фурна. Още топли се наръсват с останалата пудра захар.
Малко странно ми звучи, защото първо се слага пудрата захар в тестото, а после пък тя се използва за глазура и наръсване.  newsm78
Който има смелост- да опита.  Hug

# 309
  • забравих си мисълта...
Извинявайте за спама, но да ви напиша набързо. Добре съм много, в смисъл, настроението е супер. Отначало никак не ми се тръгваше, но тук много ни глезят и набързо свикнах. За мен разбира се готвят отделно, без пшенично брашно и бобови култури, нали съм алергична към тях. По цял ден имам какви ли не терапии. Много приятно ми стана днес, защото лаборанта много хареса името ми, да не решите, че е харесал австрийската фамилия, неее Венета хареса, а един от терапевтите ме позна, въпреки че съм била тук пред 8 години.
Иначе мъжете флиртуват, никак не си поплюват, така де, всеки се е отпуснал, какво да ви кажа. Аз за сега съм примерна, както виждате пиша си с вас. Така че тези три седмици творете колкото може повече красоти, че иначе вие ще сте виновни, ако сгазя лука Wink
П.С. Не се притеснявайте, ще стискам зъби целите три седмици.
Целувки  Heart Eyes и утре пак ще намина след обяд.

# 310
Labrex благодаря ти за милите думи(с малко закъснение) Hug Страхотни кифлички, както съм на глад направо  Crazy
Вени и на теб благодаря  bouquet Желая ти да излезеш от там абсолютно възстановена и готова за майсторене на още много тестени и всякакви други изкушения! Hug

Момичета, страхотни сте, вие сте моето вдъхновение!  newsm51
 EmbarassedИзвинете ме за спама.

# 311
В момента пека гевречетата на Лабрекс, по оригиналната рецепта- половин доза. Тестото ми превтаса, тъй като водихме малчо на лекар и се забавихме, та ми беше трудно да ги оформя, но се справих като за пръв път. И сусама ми свърши и яйцето, та част от тях са сусамени, няколко са с чубричка и две са без нищо.  Joy Намазах ги и с мед и вода, та ще видим след малко какви съм ги свършила.  Mr. Green

Редактирам се, за да кажа, че гевреците станаха божествени. С хрупкава коричка и меки отвътре.  Heart Eyes От лакомия излапах три.  Blush

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 14:00 от lubopitko

# 312
Ето и моите гевречета по рецептата на Лабрекс. Лабрекс, благодаря за рецептата. Много е лесна, и точна. Направих тестото в машината за хляб. Не се наложи да добавям брашно. Използвах масло, вместо мас. Още се опитвам да намеря сусам у мое село, ама не храня големи надежди. Важното е, че всички харесаха гевречетата у дома, включително и Малката Ягодка, която изяде много трошички от тях и която ти праща много целувки   love001Hug Само да добавя, че гевречетата са си чудесни и ефектни и без сусам, мак, или каквото и да било друго:

# 313
След всичките страхотни гевреци напоследък, да покажа едни много вкусни кифли Laughing. Препоръчвам горещо рецептата, би се получила страхотна питка Peace:

http://smenvkuhniata.blogspot.com/2009/11/2-350-1-140-2.html

цък на снимката за по-голям размер

# 314
Охо, гевреджийницата работи с пълна пара! Grinning Ама какви апетитнички сте ги завъртяли само, иде ми и аз да вадя брашното и да ги почвам.......

lubopitko, много се радвам, че са станали, тези с чубричката как са?   bouquet

yagodka , най-много ме зарадва с това, че малката Ягодка е хапнала, макар и трошички, а целувките приемам и връщам още повече с огромно удоволствие. Да разцелуваш сладуранката от мен!  bouquet

И, докато се любувам на гевреците,   polin_a сложила страхотни кифлички!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт