Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 10-та тема

  • 101 042
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 912
Venetta ,прекрасен козунак.... Peace
Аз не знам дали ще се престраша да направя и аз newsm78...,не че ям много козунак....,но искам да се пробвам...,но ме е страх да не претърпя голям провал Embarassed

# 646
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Merydit, ще се получи със сигурност! Никак не е трудно. Пък и докато не опита човек, никога няма да знае, дали ще успее или не. Без значение по коя рецепта ще го правиш, желая ти успех  newsm10!

# 647
  • Мнения: 59
Момичета, поздравления за прекрасните вкусотийки! newsm51
Venetta , добре дошла! Много апетитен козунак!  bouquet
Аз днес се вкарах в приключение. За себе си разбрах, че хляб се прави с търпение и когато решиш да го направиш трябва да му отделиш подобаващо внимание. А, аз с десетте дини под една мишница не спазих това правило. Cry
Правих тутманика на kasier, но понеже нямах време да го пека веднага го сложих да втасва втори път в хладилника и там превтаса. Е, няма печене това чудо!!! Малко си поревах даже. После реших да пробвам втори път:

Никога повече няма да правя номера с хладилника. Що се отнася до втория опит - стана перфектен, но не съм го чупила, защото ще го нося при роднини. Simple Smile

# 648
  • Мнения: 17
Здравейте!Искам да направя пица, но за да не меся два пъти с кое тесто ще стане да си отделя от него и да направя нещо като малък тутманик-с основното тесто на Танита ок ли е

# 649
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
lubopitko явно ще ги правя без сусам,че днес след толкова обикаляне и търсене на сусам ,едва не получих нервна криза  ooooh!.А толкова го обичам .
Мои познати тук в Италия от други градове ми казват ,че има на пазара,но аз нещо не го откривам  Rolling Eyes

Лабрекс това ,което аз правя в сравнение с твоите призведения е капка в морето  Wink  Hug
А можеш ли да ми кажеш ако овалям гевреците в захар ,тя няма ли да прегори  newsm78
И все пак ще пробвам със захар,а пък после ще докладвам  Flutter

Вени ,то и семки няма тук  #2gunfire Laughing

emi03 радвам се,че упоритостта ти се е увенчала с успех .Изглежда невероятен тутманика,дано ви хареса и на вкус .Да кажеш после   bouquet

# 650
  • Мнения: 22 867
Лабрекс А можеш ли да ми кажеш ако овалям гевреците в захар ,тя няма ли да прегори  newsm78
И все пак ще пробвам със захар,а пък после ще докладвам  Flutter


kasier, няма да ги овалваш в захар, само ще поръсиш отгоре. Иначе ще се карамелизира захарта по дъното на тавата, ще се препече и може да загорчи. При всеки случай няма да е добре.

Венета, хубаво е да те сърбят ръцете за работа, важното е да не те болят!  bouquet

emi03, добре си се справила, няма да се предаваш на един тутманик я!  bouquet

 Merydit, и аз съм сигурна, че ще ти се получи козунакът, просто опитвай по-смело!  bouquet

# 651
  • Мнения: 22 867
Здравейте!Искам да направя пица, но за да не меся два пъти с кое тесто ще стане да си отделя от него и да направя нещо като малък тутманик-с основното тесто на Танита ок ли е

nin4e, не виждам причини да не стане, меси, печи и се хвали!  bouquet

# 652
  • Мнения: 17
оф, единствената съседка в която мога да ида каза че и изгоряла фурната- Shocked, чакам мъжо да си дойде към 21.30 и да види ако е от копчето и я оправи иначе май ще хвърлям, иначе доста ме е яд, че преде да започна да меся си купувах тесто за пица, но сега реших да си замеся и да ти кажа първата която успях да опека стана много вкусна, с тестото на Танита,
обърках темите сори ама ти тъй тъй си ми отг.  bouquet, нещо не съм на себе си пък и с малкия сме сами и докато се организирам, да оправя предпазителите...че то спря тока в целия апартамент при гърмежа..

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 20:55 от nin4e

# 653
  • Мнения: 22 867
........обърках темите сори ама ти тъй тъй си ми отг.  bouquet, нещо не съм на себе си пък и с малкия сме сами и докато се организирам, да оправя предпазителите...че то спря тока в целия апартамент при гърмежа..

То и аз със закъснение включих, че това беше твой въпрос за тестото в другата тема. Голяма неприятност ти се е случила, дано има кой по-бързо да оправи проблемите!  bouquet

# 654
  • Мнения: 59
Kasier, много е вкусен! А какви конци!!! Crazy Страхотна рецепта!  Hug
Labrex, благодаря ти! Hug

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 22:39 от emi03

# 655
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Честит празник на всички именници! Бъдете живи и здрави!



Питката ми втасва, ще я покажа по-късно.

# 656
  • Мнения: 11 743
Кифлички с кашкавал, на вълна кифлички съм  Simple Smile

# 657
  • Мнения: 286
Искам да ви попитам дали някой е правил успешна питка или някакви кифлички със сирене и милинки, само че с пълнозърнесто (черно) брашно, а не с бяло. И ако може да споделите някоя рецепта. Мерси!

# 658
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Искам да ви попитам дали някой е правил успешна питка или някакви кифлички със сирене и милинки, само че с пълнозърнесто (черно) брашно, а не с бяло. И ако може да споделите някоя рецепта. Мерси!

Можеш да ползваш ето тази рецепта за хляб, като замениш бялото с пълнозърнесто брашно и сложиш желаната от теб плънка, като преди да я прибавиш, намажеш тестото с мазнина и върху нея прибавиш плънката. Аз вече съм изпробвала рецептата с пълнозърнесто брашно, а също и със смес  50/50 - бяло/ръжено и двата случая резултата беше отличен. На нас много ни допада, но виж на първа страница има и други, ако тази рецепта не ти допадне.
Желая ти успех.

# 659
  • Мнения: 202
Честит имен ден на всички цветя.
Бъдете усмихнати,слънчеви,вдъхновени,пролетни и окрилени.Приятен празник за всички.




Еми чудесен е тутманика ти.
Вени ти се знаеш,че е перфектен козунака ти.
Пина кифличките ти са върховни.
Пина изказвам благодарности за рецептата за питката ти  newsm51.Има още косури но ще се уча.Тестото разделих на две.
Момичета да ви почерпя за именния ми ден.
Благодарение на вас гостите ми си хапнаха с удоволствие. newsm51
След малко тръгваме на друго цвете на гости и ще я нося другата.
Цветен и вкусен празник.






 


Последна редакция: нд, 28 мар 2010, 17:06 от megans

Общи условия

Активация на акаунт