Юлски бебета - Тема 26

• 21 635
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
  • Русе
Прочетох само последните няколко поста.От доста време не съм влизала,но сега имаме нужда от вашите стиснати палчета...Утре с малкия трагваме към Гърция.Точно по темата,която сте подхванали  Mr. GreenДо сега ходех и се връщах,сега мисля да се задържа повече време.Притеснена съм само от това,че сме сами с малкия.Аз ще шофирам...ще спираме,ще почиваме,ще спим на хотел и така се надявам да стигнем без проблеми до о.Закинтос.
Стискайте ни палци Praynig
Там нямам нет и докато си пусна няма да пиша.
Послушни бебчета и много  Hug за всички от нас!!!

# 526
  • София
Здравейте мамита!
Днес с Кати и двете сме много вкиснати и не ми се пише, но ви изчетох!
Влизам да поздравя новата мама лейди Ина и днешните ни месечинки и да ви пожелая лека нощ на мами и бебчовци всички сладко да спинкат!
Болничките да оздравяват, а здравичките да не се предават.

П.П. Джиджито благодаря! Кантар все някога ще си купя, но така или иначе изпуснах началния момент, днес ми беше петия ден на П и от утре съм на ПЗ, но нищо де ще проследя по-натам как вървят килограмите. Пък нали е и важно да се харесаш в огледалото в един момент, а и да си облечеш старите дрешки, та ако има ефект няма да пропусна да го забележа.  Mr. Green
Деси дес имаш нашите стиснати палчета. Безаварийно пътуване и бебчо много да те слушка по пътя.

# 527
  • София
Деси,лек път  Praynig,ще стигнете ,къде ще ходите.Задръж се там,и като дойдем на почивка да ни разходиш  Mr. Green
Аз бях 3 дни ударно на протеини,но не смея повече,заради кърмата.Сега редувам 1П/1ПЗ.Отслабнах 3кг,малко са,но сантиметрите на талията са -11  Shocked Щом сега имам леко шкембе,представете си преди седмица  Laughing.Имам дъска и там всяка сутрин си пиша с тебешир резултатите,за стимул.
Джиджи,3 стаен е,но като се размисля,май е разтегателен.Обичам да хвърлям много,затова побирам всичко.

# 528
Миме, за 3 дни 3кг!! 11см от талията!!! Малко!!!  Shocked #Crazy Само мога да кажа БРАВО за резултата!!!:peace:
Деси, лек път и от мен!!! Ще те чакаме да се включиш!

# 529
  • Canada
Деси, лек път! Само едно не разбрах - на почивка ли отивате, или ще емигрирате...(понеже и двете теми бяха обсъждани... newsm78)

# 530
  • София
Джиджи,ами то само веднъж като не съм яла ,и корема ми спада с няколко сантиметра  Laughing Като искам да сваля 14-15 гк тия три са ми малко.
Аз не разбрах ,на Банско ли с сте със Стелла или отпадна.Ние се чудим утре къде да се разходим през деня,но до Банско ми е далече,де.Там е за скиори и за пияници  Laughing.Май до Копривщица ще ходим,ако не е гаден дъжда.А може и за неделя да остане,тогава поне няма да вали.

# 531
Аз не разбрах ,на Банско ли с сте със Стелла или отпадна.Ние се чудим утре къде да се разходим през деня,но до Банско ми е далече,де.Там е за скиори и за пияници...

Божееее, това място са го правили за мен явно... ooooh! Crazy Joy

Маймунче, да - Инето спи на снимката. Нещо в инхалатора я успива зверски, а таткото като си дойде с тортата тамън приключвахме с процедурата и реших да я снимаме преди да я настаня са ляга. После се събуди и успяхме да направим още малко снимки. Наистина са ти много готини снимките на Стейси.

Мамбс, много музикални са твоите мъже.

Ина лейди, добре дошла.
Деси-дес, стиснала съм един палец.
Мимето, браво за резултатите от диетата. Не знам как си се престрашила, на мен кърмата ми намалява дори само да пропусна обяда.
Юлско бебе, другата седмица ще обявя Инето за оздравяла и тогава предлагам да си организираме една парко-срещичка.

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 23:52 от Jillian

# 532
daesy_des,лек път!Ще ми липсваш!  Hug

# 533
Във вторник ще ходя с тати и бебе в Пловдив. Някой иска ли да се видим, да пием кафе или нещо такова? В 10ч той трябва да е пред съда, и ние с него. Не познавам града, така че ... това е мястото.

# 534
Миме, за съжаление така се стекоха нещата, че не можахме да отидем до Банско Sad  А за разстоянието...за ден разходка, наистина си е далеч.
Джил, време е вече за една форумска разходка в някой парк Peace

# 535
      Добър вечер и от мен,

Благодаря за отговорите относно гр.договори. Трябваше бързо да оформим договора, и за по-сигурно, го пуснах на името на мъжа ми.

При мен историята с охлювите продължава с пълна сила. Днес с ходихме  до Пловдив да разгледаме изложението АГРА 2010. Насъбрах доста контакти за фураж, напоителни системи, ел.пастири и много други неща. Беше ми интересно, на Санди също. Отнесе доста подаръци: цвете, балони, еко мляко, едно дръвче киви, еко картофи, едва ми се събраха в количката.

Мише – и ние не пием вода. Пробвах с лъжичка, чашка с накрайник и без, и не иска. За последно ще пробвам с това: www.pigeon-bg.net/index.php?option=com_content&view=article& … d=82&Itemid=2 , и ако има успех ще пиша. За сега се старая да му давам да цоцка по-често, и му казвам: Това ти е храничка. А сега това ти е водичка.
      Рал – ние ползваме гърне, но само на спалнята. Когато ще ако, започва да се напъва и пърди, и бързо го слагам на гърнето. В началото го гушках, защото все искаше да бяга. Успех!
      Емили – аз давам само зеленчуково пюре на обяд, като през ден редувам месце. Опитах да давам и плодово, но него не го иска. От понеделник ще започна да му слагам към зеленчуците и по-малко ябълка. Смятам, че той ще си покаже ако е гладен, и тогава – каши. Вечер заспива в 21.00, после се буди към 1.00 и към 4.00 за цоцкане, но хубавото е, че сутрин се буди чак в 9.00. А на теб пък защо не ти харесва Пловдив? Ние сме влюбени в този град, даже днес си говорихме, че бихме дошли да живеем в него.
      Мимето – до Копривщица ходихме преди две седмици. Пътят е просто ужасен, особено в участъка между Елин Пелин и Пирдоп. Ако пътувате, го правете през деня на светло, защото има много дупки.  Там е хубаво да се ходи около 1 май, когато правят възстановка на Априлското въстание, сега е много студено.
      Дейзи успех в пътуването и живота в Закинтос.
Лека нощ и приятни сънища!
 Hug

# 536
Деси, лек път и ще ти стискам палци, всичко да е наред по пътя. Но изхождайки от личният си опит , вярвам , че всичко ще е безпроблемно и ще се настаните там за където се отправяте. Ще чакаме включване от там , след като вкараш нет , да разказваш как е минало пътуването. Лек път!. Hug Peace
Добре дошала на новата мама Лейди Ина.  bouquet
 От снощи нещо се замислих дали да не направя една размяна в храненията на Йоана , но само пробно... newsm78 Става въпрос за следното: Йоана както писах перди, след навърши на 6 месеца много и се развали непробудния нощен сън. Tired Буди се по 3-4 пъти на нощ и мрънка , давам и вода , биберона , но към 03:00ч. обикновенно събуждането и е по-упорито и понякога не ми издържат нервите и я кърмя. Тя от както се е родила не ядеше нощем , просто сама си изгради този режим/за разлика от брат си който беше голяма лакомия като бебе/. Не че имам нещо против това хранене , но все си мисля, че вече не е добре и нощем да се товари коремчето при положение , че вече не е само на кърма , а яде и пюренца , каша. Разсъждавам си аз  в този ред на мисли, че все пак трябва да има време , в което стомахчето да почива. Но от 2 нощи нещо ми се загнезди мисълта , че може наистина да огладнява детето и да не му стига вечерното кърмене , което е в 20:30ч. и трябва да издръжи до 06:00ч сутринта.  Мислех си, дали , ако една вечер и дам кашата от следобедното хранене вечерта , дали пак така ще се буди / просто да видя , ако яде нещо по-калорично дали няма да спи по-спокойно/.  Чудя се само , дали няма да и е тежко и да я боли коремчето... newsm78
Идеята ми е да не и давам каша следобяд , а вечерта , да проверя, дали това калпазанче плаче от глад или зъби още я мъчат/ те си я мъчат де , тя няма нито един прорязал , но все пак.../
Споделих си чуденките с вас и , ако някой има подобна ситуация да изкаже мнения , опасения , че с това не спане не се издържа вече. ooooh!
Като се срещнете да покажете пак снимки, да си пофантазираме и ние малко , че сме били в бг/нещо ме гепи носталгията/. Crazy
Хубава събота от мен!  bouquet

Ето един колаж на Йоана- Калпазана :

http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?pid=2862015&id=1406046559

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 07:59 от Fortune

# 537
Fortune, определено ако се върнеш назад да прочетеш явно това е начина с кашите. Виж ми постовете от вчера сутринта. Даже мен ако питаш увеличавай калориите за деня. Ето аз снощи я натъпках с каша и вече определено не беше като миналата нощ - стана чак в 5:30. Изабел вече яде каша и сутрин, и вечер. Просто реших да е млечна с АМ, а не само с плод, както ги правех преди, за да съм сигурна, че поема необходимото мляко за денонощие.
Джил, с какво го храниш това дете   Shocked Laughing Пу пу
@mi, не знам сигурно ми е омръзнал, не че не го харесвам, но не е това което беше преди 10-15 години например. Не знам, имам чуството, че повечето готини хора се изнизаха в чужбина или в София и тук направо е станало като село - след 8 няма хора по улиците  Crossing Arms. Не съди по града по панаира. Освен това града много изостана откъм работа, заплати... Аз пък бих се изнизала към Варна.

Ох дават по-по-най  Joy

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 09:25 от Emily_

# 538
@mi - браво, много сте сериозни с тези охлюви. Ние с мъжо също се интересувахме преди 2 години, но бързо се отказохме. Нямахме нито земя, нито пари за тази работа  Rolling Eyes
Миналата година и аз бях на Агра на панаира. Бях на щанда на ЕК - ГД "Земеделие" да помагам. Сега се сетих че можем да поръчваме безплатни детски книжки от сайта за буликация на ЕС, но нашите бебчета са малки. Ще пусна линк след малко за мамите с по-голечи дечица: Hug
Fortune - правя това от 2 дни и вече си спинкам 2 нощи  Mr. Green
Дамам каша 2 часа преди спане. Дори се учудвам - вие издържате много - от 20.30 до 6.00
Бебка допреди 2 дни си я кърмих в 12 през нощта и тя заспиваше. Будеше се от глад 2-3 пъти до 8 сутринта.
Оризовата каша не е тобкова калорична или тежка, виж царевичната или с елда - определено.
Трябва да спинкаме, защото бебка от 3 месецна почна да се буди през нощта гладна, но чак онзи ден се усмелих да я храня с каша вечер. Бебчетата имат нужда от бодри и ведри мами, а не от мама - парцал.
daesy_des - приятно пътуване, дано да сте спокойни и безпроблемно да стигнете. Между другото за пръв път четох за о-в Закинтос в един учебник по английски преди 10 години. Разказваше се за едно семейство англичани. Снимките бяха прекрастни.  Simple Smile
Emily_ - за съжаление си много права. Много ми е мъчно за Пловдив, това е най-бедния голям град в България  Sad  Докарахме го дотам, че заплатите тук са по-ниски от тези в градове като Хасково и Благоевград  например. Мислила съм с мъжо да идем в София или Варна. Но се разубедих - по-добре в чужбина отколкото в друг град в България.

Ето линк с една детска книжка, лошото е че няма категория за деца, а по теми - например селско стопанство. Като се разгледа всяка публикация има и да се сваля в pdf и можем да я разгледаме и да я принтираме. Ако я има в наличност можем да си я поръчаме безплатно - но само по 1 брой.

http://bookshop.europa.eu/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/EU-Books … tionKey=KF8108320

тази пък е за оцветяване, имаме я вкъщи, но в момента не е в наличност:
http://bookshop.europa.eu/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/EU-Books … tionKey=KF7606077

А тази я има в момента, но е за по-големи, полезна са и при изучаване на чужд език:
http://bookshop.europa.eu/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/EU-Books … tionKey=KF8108238

Тази книжка също е много хубава и е в наличност:
http://bookshop.europa.eu/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/EU-Books … tionKey=KF7809662

Това е от мене, ако някоя мама й е интересно може да си рови цял ден.

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 09:52 от Mishe333

# 539
  • София
Добро утро мамита!
Фортуна отговорили са ти вече, но наистина определено като са сити вечер спят по повечка, аз вечер слагам по 1 с.л. каша (елда, киноа-каквато давам в момента) в шишето с млякото (ти не можеш де) и от както го правя има случаи в които спи от 21ч. до 9ч.
Мише елдата е два пъти по некалорична от оризовата каша, аз и затова давам от нея. Peace
Миме направо се оцъклих като прочетох резултата от диетата ти за 3 дни. На мен днес ми е 6-тия ден и резултата от обиколката е само 4 см. (кг. не меря).
Мами ей тези юлчета големи сладури брех.
Днес дали цял ден ще е такова намусено времето, а как ми се разхождаше.

Общи условия

Активация на акаунт