За пушенето, рева на ресторантьорите и тоталното безхаберие

• 39 349
  • 1 606
  •   1
Отговори
# 1 590
Аз съм пушач и съм ЗА за забраната на пушенето в заведенията.

# 1 591
Кюстендил показаха на всички какво значи да си европеец относно забраната за пушене. Аз също съм непушач от малко повече от 10 години. Неприятно ми е, когато ме одимяват в заведенията или по улицата. Никой не се съобразява, пуши се навсякъде, фасове се хвърлят навсякъде. Даже има и такива, които си позволяват да влизат и в магазини и офиси с цигарка, независимо че има надпис забранено пушенето. Във Варна има много малко заведения, в които са отделени помещенията за пушачи и непушачи. Когато мога предпочитам да посетя някое от тях. Много се надявах да влезе в силата пълната забрана, но уви за тези от които това зависи интересите са преди здравето на народа. А що се отнася до обикновенните хора, някои дори и не се замислят от какво лишават семейството си заради пушенето. Ако сметнете каква сума харчите за година за цигари навярно ще ви заболят главите. И оправданията от сорта криза е, проблеми има нещо не ми се струват много издържани в този случай. По време на криза се пести, ама ако може да е от храна, а не от цигари Sad

# 1 592
На мен пък ми стана смешно,как ме обеждаваха,че освен в България никъде другаде я няма тази волност.
Миналата неделя се прибрах от Солун. Мога само да кажа,че тук,в София улиците са по-чисти откъм фасове,отколкото в Солун.
Там всеки пуши навсякъде-по улици,паркове,заведения и т.н
Но пък почнах да наблюдавам тук нещо много хубаво-все повече пушачи започнаха да се съобразяват с непушачите на обществени места.

# 1 593
Аз това бях писала преди,когато в Гърция "влезе" закона,все едно,че никога не се е говорило или съществува такъв закон.

# 1 594
На мен пък ми стана смешно,как ме обеждаваха,че освен в България никъде другаде я няма тази волност.
Миналата неделя се прибрах от Солун. Мога само да кажа,че тук,в София улиците са по-чисти откъм фасове,отколкото в Солун.
Там всеки пуши навсякъде-по улици,паркове,заведения и т.н
Но пък почнах да наблюдавам тук нещо много хубаво-все повече пушачи започнаха да се съобразяват с непушачите на обществени места.

Peace не съм от София, но в Испания съм видяла повече фасове, откъдето и да е в България. Ейййй, ние  българите сме нещо особено, да знаете  ooooh!

# 1 595
За Ирландия се казват големи лъжи. Тютюнопушенето не е намаляло, но кафенетата излезнаха на тротоарите. Преди забраната нямаше кафенета навън. И не е вярно ,че не са намаляли заведенията .Доста фалираха.
Пред вратите има повече хора ,отколкото вътре в дискотеките.За фасове да не говорим.
Не съм пушач, но не мога да разбера какво това ме прави повече европеец от съпруга ми ,който е пушач.
Мой познат от САЩ ми казва ,че излизайки от работа първото нещо ,което правят е да запалят цигари.

# 1 596
Не мисля,че е редно да има такива забрани!Да съгласна съм,да се съобразяваме,но не да се ограничава тотално една група от хора!

# 1 597
Ами съобразявайте се, но не се съобразявате, за съжаление!  Laughing

# 1 598
  • Italia
             Peace не съм от София, но в Испания съм видяла повече фасове, откъдето и да е в България. Ейййй, ние  българите сме нещо особено, да знаете  ooooh!

Не, не, от испанците по-големи мърлячи не съм видяла, но пък за сметка на това тяхната "Чистота" си върши перфектно работата  bowuu

А пепелници по заведенията така и не видях, че ми беше трудно като се прибирам в Бг да ги ползвам в заведенията Grinning

# 1 599
  • най-шареното място
Не мисля,че е редно да има такива забрани!Да съгласна съм,да се съобразяваме,но не да се ограничава тотално една група от хора!
Реално забраната се искаше за да не се ограничават една група хора - непушачите.
Сега те имат силно ограничени възможности да дишат и без товва не особено добрия въздух БЕЗ цигарен дим, не могат да се хранят в рестирант и т.н.

Относно развнопоставеността на двете групи, може много да се пише и говори, но в едната група са децата, и това решава всякакви дилеми коя група трябва да има защита, и коя свобода с необходимите ограничения.

# 1 600
Тотално???? Не помня да е обсъждано криминализиране на тютюнопушенето  newsm78 Закона беше само за ограничаване пушенето на обществени места, за да не са тотално ограничени НЕпушачите.

# 1 601
Да се съобразяват, но малко са тези които го правят. Най-са ми интересни всички, които излизайки от дома палят цигара и пълнят с дим асансьорите - вероятно са от тези които са се родили с цигара в уста  Shocked. И в случая не ми е ясно за какво съобразяване става дума!?

# 1 602
Аз няколко пъти попитах, но отговор не получих- за да бъда равнопоставена с пушачите, моля, посъветвайте ме къде да отида да хапна заедно с децата си?
Като отида на почивка през зимата, отново с деца къде да се храним?
Къде да отида с деца когато вали?
Къде да заведа майка ми, алергична към цигарен дим, когато ми дойде на гости от САЩ?

Радвам се, че закона все пак направи мааалка крачка напред, сега е забранено деца да влизат в заведения, в които се пуши. Така следващия път когато отидем на детски рожден ден и някои от майките започнат да пушат ще мога да им кажа че това е незаконно! Досега се налагаше да ги моля да не пушат, като обикалям по масите и дебна коя е запалила този път или просто да си тръгвам, като изгонена още в началото на РД, и горките деца оставаха разочаровани.

# 1 603
Последната дума от темата и поговорката "Интересът клати феса" обясняват защо е такова положението. И не се чудете - докато има убити като Иван Доктора, този закон няма да пробие тук! Не се притеснявайте!  Mr. Green

# 1 604
  • Sofia
Тотално???? Не помня да е обсъждано криминализиране на тютюнопушенето  newsm78 Закона беше само за ограничаване пушенето на обществени места, за да не са тотално ограничени НЕпушачите.
newsm10 newsm10

Общи условия

Активация на акаунт