Отговори
# 345
  • Мнения: 76
Здравейте,някой има ли рецепта за бонбони Рафаело?
Благодаря ви много Hug предварително
 Peace

# 346
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
ivi85 , сетих се за тази рецепта, виж дали те устройва :
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg181.html#msg181

# 347
  • Мнения: 571
Дядо Хаджия рецептата е тук! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.0
Само да споделя,4е направих короната с тесто,с което по принцип меся-същото брашно ползвах но две пакет4ета суха мая-и стана 4удно.Зна4и може да е било и от смесването на маята Thinking

# 348
  • Мнения: 1 777
ivi85 , сетих се за тази рецепта, виж дали те устройва :
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg181.html#msg181
Или тези кокосови бонбони.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=262400.0

# 349
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
Кажете моля ви, момичета, има ли някакъв трик при пърженето дробчетата да не гърмят така? И изобщо по заведенията така добре изглеждат, аз не мога да ги догодя така...

# 350
  • Мнения: 9 462
аз затова и не ги пържа, а ги правя така дробчета в чили сос

Винаги ми пръскат както ида ги правя. Може би в заведенията ги пържат в прекалено големи маслени вани, не знам. Но така соса е съвсем малко и много ни харесват. Ако ще ядат децата, не слагам люто.

Ако искаш пробвай да ги пържиш в тиган с капак - аз пържа зелените чушки така и те пръскат много пък - затворя ги, пържа 2 мин., изместя тигана и след малко, като спре да цвърчи тогава отварям и обръщам. Пак на котлона и пака така

# 351
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
С чушките и аз съм така  Laughing По същия начин процедирам. А иначе точно начинът на приготвяне в заведенията ми е интересен, там със сигурност ги пържат. Надявам се, че някой ще знае как ги правят по кръчменцата  Hug

# 352
  • София
  • Мнения: 8 504
Дядо Хаджия рецептата е тук! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.0
Само да споделя,4е направих короната с тесто,с което по принцип меся-същото брашно ползвах но две пакет4ета суха мая-и стана 4удно.Зна4и може да е било и от смесването на маята Thinking

Така ... нека да пробваме следващия път и яйцата и мазнината и течностите да бъдат топли.

Аз потвърждавам, че маята не може да бъде проблем за вида на тестото по време на омесвяне.

# 353
  • Мнения: 22 867

Аз потвърждавам, че маята не може да бъде проблем за вида на тестото по време на омесвяне.

Подкрепям дядо хаджия, и аз съм сигурна, че няма как да се втвърди тестото от двата вида мая. Правила съм същия номер, по принцип меся с жива, но съм смесвала, когато ми е малко живата. Дори, ако някоя от маите да предположим, е била стара или нещо такова, може да не ти втаса хубаво тестото, но не и да се втвърди. Важното е, че всичко е завършило добре!  bouquet

# 354
  • Мнения: 822
Момичета, търся да си купя поставка за торта с капак. Идеи...?

# 355
  • Мнения: 9 785
Момичета, търся да си купя поставка за торта с капак. Идеи...?

От обикновен магазин за домашни потреби си купих моята Peace.

# 356
  • Мнения: 7 433
Момичета, търся да си купя поставка за торта с капак. Идеи...?

От обикновен магазин за домашни потреби си купих моята Peace.
   И по големите супери има.Аз взех моята от Кауфланд.

# 357
  • DE
  • Мнения: 971
Днес отворих един буркан с маринован патлажан и е толкова солен че чак горчи.
Явно при партидата която съм правила, съм изпуснала солта.Другите буркани бяха добре.
Та, въпросът ми е!
Има ли някакъв начин да пооправя вкуса?

# 358
  • Мнения: 822
Благодаря момичета!

# 359
  • Мнения: 1 236
Днес отворих един буркан с маринован патлажан и е толкова солен че чак горчи.

направи го на кьопоолу, така ще се омеси с другите съставки.


Добaвих те4ност,но то просто беше кaто гумa newsm78

Технологията на месене е важна  Wink Ако ти се случи да стане гумено тестото, добавяш течност, примерно 1\3 чаша, но добавяш и по малко брашънце, по лъжица, и месиш ама много, защото е важно новите съставки да се омесят добре.
Ако трябва повтаряш. Ще усетиш че тестото ще омекне. Случва се, особено ако има яйца в тестото, да тръгне да става жилаво ако не са точни съставките в началото. Но се оправя.

Общи условия

Активация на акаунт