Отговори
# 225
   Помощ!
   Замесих едно хлебче и сложих прекалено малко мая.Забравих ,че моята суха не е френска 11 г(за 1 кг брашно),а на д-р Йоткер само 7г (за 500 г брашно)....
   Гледам,тестото не втасва...
   Чудя се,какво да правя сега? newsm78

А на колко брашно сложи маята 7г? Ако е за 600, че и 700г няма проблем. Трябва да стане.

# 226
  Помощ!
   Замесих едно хлебче и сложих прекалено малко мая.Забравих ,че моята суха не е френска 11 г(за 1 кг брашно),а на д-р Йоткер само 7г (за 500 г брашно)....

А на колко брашно сложи маята 7г? Ако е за 600, че и 700г няма проблем. Трябва да стане.
 Ами....там някъде....може би малко повече......НО гледам,че тестото не втасва....

# 227
Къде го втасваш?

# 228
   В кухнята,на топло
   В голяма купа,почти като леген.

# 229
Отколко време втасва? Активира ли предварително маята?

# 230
   50 минути втасва.Маята я смесих с останалите продукти,без предварително разтваряне/шупване.Нали е суха.

# 231
Уф, дано да втаса, всъщност не виждам причина да не втаса, продуктите топли ли бяха? Но ти си правиш тестяни неща, тъй че си знаеш всичко, изчакай още Peace

# 232
   Направих всичко,както трябва,само дето обърках количеството на мая.Досега не ми се е случвало..... Crazy
   Както и да е.Каквото стане сега. Laughing

# 233
Ами аз не смятам, че си объркала количеството, защото то е нормално за един хляб. Почвам да се чудя дали не я провалиха и маята на доктора, както много други неща напоследък ooooh!.

# 234
  Уфффф,не знам... Crazy
  Не мисля. Rolling Eyes

# 235
  • София
   Помощ!

Ми не ти знам каква ти е рецептата, ама на прима виста се сещам за следното:

Активирай още едно пакетче мая на Йоткер с малко вода, брашно и захар. По възможност направи максимално гъста каша. Като се активира маята разкъсай готовото тесто и с още малко брашно го омеси хубаво.

Другия вариант е да оставиш тестото да втасва по-продължително време.

# 236

Другия вариант е да оставиш тестото да втасва по-продължително време.
   Май вече спрях на този вариант.
   Мерси. Simple Smile
   Премесих тестото.Чух,че изпуска въздух,значи все-пак някакво втасване се е осъществило.Сега ще го изчакам още един час. #Silly

# 237
  • София
   Я да питам нещо, сега се сетих - в хлебопекарните само хляб ли може да се пече? А кекс например, може ли?

# 238
  • Пазарджик/Лондон
Тайна , може , виждала съм такава рецепта на Танита, сигурно има и други.Има тема за рецепти за машина за хляб, може би трябва да провериш, и аз ще го направя, когато си купя такава машина Wink.

# 239
  • София
Тайна , може , виждала съм такава рецепта на Танита, сигурно има и други.Има тема за рецепти за машина за хляб, може би трябва да провериш, и аз ще го направя, когато си купя такава машина Wink.
Благодаря ти,и на мен много  ми е мерак, но не знам кога ще успея да си купя. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт