Отговори
# 315
Имам 2.5 л мляко и не знам какво да го правя.Правих крем нишесте,крем карамел,
бисквитена торта и любимата на мъжа ми торта с кроасани.Но тези наща
вече ни писнаха .Дайте някакви идеи/без мляко с ориз ,че никой не го яде/
какво да направя за да го оползотворя.

ами направи домашна майонеза Peaceнякакви шейкове за пиене Peace

# 316
  • France
Кюфтетата залепват за скарата този път. И се чудя, ако ги овалям в брашно, дали ще има резултат...Вие какво ще ме посъветвате?

# 317
Имам 2.5 л мляко и не знам какво да го правя.Правих крем нишесте,крем карамел,
бисквитена торта и любимата на мъжа ми торта с кроасани.Но тези наща
вече ни писнаха .Дайте някакви идеи/без мляко с ориз ,че никой не го яде/
какво да направя за да го оползотворя.

Тази тортичка се прави с млечно-яйчен крем,количеството на който спокойно можеш да увеличиш,за да е по-сочна. Peace

# 318
за прясното мляко - може да си подквасиш някой друг буркан кисело мляко....пийвай го с кафето, с нес куик...

# 319
  • София
Кюфтетата залепват за скарата този път. И се чудя, ако ги овалям в брашно, дали ще има резултат...Вие какво ще ме посъветвате?

От опит знам, че преди да се сложат на скарата, трябва да се овалят в олио. Така правя с всякакъв вид месо, както и със зеленчуците. Никога не ми залепват  Peace

# 320
Някой правил ли е поничките на Leo http://leo-bgmamma.blogspot.com/ , искам да попитам дали преди пържене се разточва тестото или се слагат с лъжица в мазнината, тази кръгла форма не разбирам как се получава.
Мерси предварително   bouquet

# 321
не съм ги правила, нокат огледам - са с лъжица....Съдя по връхчето, което имат някои от поничките....Аз така правя бухти, коет о е същото като тези понички...

# 322
Даа, точно така ги направих- с две лъжици, станаха кръглички.

# 323
  • Под звездите
Имам телешки пържоли и изкам да ги направя задушени,моля ви кажете как да ги направя и да останат крехки

# 324
Някой правил ли е поничките на Leo http://leo-bgmamma.blogspot.com/ , искам да попитам дали преди пържене се разточва тестото или се слагат с лъжица в мазнината, тази кръгла форма не разбирам как се получава.
Мерси предварително   bouquet
Правих ги точно по рецептата/С две лъжички сипвах в мазнината/,но не знам защо станаха много твърди?  newsm78

# 325
Имам телешки пържоли и изкам да ги направя задушени,моля ви кажете как да ги направя и да останат крехки

тези с телешко са ни любими; крехки са и сочни, стига наистина телешкото да е истинско телешко  Peace

Телешки хапки с меден лук и кашкавал

Шницел по виенски

а ако искаш да са задушени пържоли само - мариновай в алкохол или прясно мляко; запечатай ги като запържиш за по минута от двете страни, прибави мазнина малко, вода и нареди отгоре лук или гъби. Завий добре с фолио и печи първо на мах 20 мин.  след това 1,5ч. на 180*

Друг начин, който напоследък обичам е пържола в зелев пист - подправена по вкус, завита в зелеви листа пържолата се пече (аз пак под фолио) и става сочна и вкусна

# 326

? с рикота, може десерт или основно ястие.

# 327
Здравейте момичета.
От снощи ми останаха сварени спагети.Остана ми и малко от соса,който беше с кайма ,гъбки и дом пюре/не са смесени/.
Та въпросът ми е нещо друго мога ли да направя от тези неща освен спагети?

# 328
  • София
Момичета, нужно ли е да слагам желатин в крем "Оле" на Йоткер за да го ползвам за торта?
За тортата с рула на Лео става въпрос.

# 329
С какво мога да заменя тъмен сироп от цвекло/надявам се да съм го превела правилно/.Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт