Отговори
# 450
  • Варна
  • Мнения: 522
Имаше един сладкиш а може и торта да е било с кондензирано мляко. newsm78, е не мога да го открия; кадир-кадир ли беше?
Ако някой има рецептата и се сеша за кой става дума да ми я пусне. Sick
Благодаря предварително  bouquet

# 451
  • Мнения: 22 867
Имаше един сладкиш а може и торта да е било с кондензирано мляко. newsm78, е не мога да го открия; кадир-кадир ли беше?


Вариантът на Мариета

И на Manele .

# 452
  • Варна
  • Мнения: 522
Labrex,
Аз търся рецепта с кондензирано мляко, което трябваше да се вари предварително .
Явно не е било кадир- кадир. Sick
Е , когато имам повече яйца ще пробвам и този десерт, изглежда много апетитен  bouquet
Благодаря ти кного.

# 453
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Какви подправки слагате на пилешка яхния(в нея има примерно пилешко,моркови ,  картофи , 1;2 лъжици доматено пюре, лук , червен пипер)?
Какви подправки и отиват на пилешката яхния според Вас?

# 454
  • Мнения: 492
Как избирате скумрия? В последно време изобщо не мога да я уцеля - или е адски суха, или смърди на дъно. Дайте съвет, моля. И, ако не се приеме за реклама, от коя верига купувате?

# 455
  • Мнения: 492
Какви подправки слагате на пилешка яхния

Магданоз, черен пипер, вкъщи обичаме и бахар, така че пускам и от него зрънце

# 456
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Как избирате скумрия? В последно време изобщо не мога да я уцеля - или е адски суха, или смърди на дъно. Дайте съвет, моля. И, ако не се приеме за реклама, от коя верига купувате?
Според мен норвежката скумрия е най-вкусна от предлаганите видове на българския пазар.Ако някъде видиш такава си купи и опитай.

# 457
  • Мнения: 492
Според мен норвежката скумрия е най-вкусна от предлаганите видове на българския пазар.Ако някъде видиш такава си купи и опитай.

Тя от тази с лъскавата кожа ли е? Защото нея сякаш най-много харесваме. Дори и да не е, със сигурност ще ти се доверя и ще опитам, благодаря  smile3525

# 458
  • София-Младост
  • Мнения: 24 063
Имаше един сладкиш а може и торта да е било с кондензирано мляко. newsm78, е не мога да го открия; кадир-кадир ли беше?
Ако някой има рецептата и се сеша за кой става дума да ми я пусне. Sick
Благодаря предварително  bouquet
Да не е пай Банофи?

# 459
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
ивка27 според мен това е торта "Наполеон"виж в тортената тема

# 460
  • На плажа
  • Мнения: 1 151
Ще правя ,,негърското дупе,,.Въпросът ми е да го надупча ли преди да го залея със глазурата или не?И още Студен сладкиш-горещ сироп,така ли беше  newsm78

# 461
  • София
  • Мнения: 958
Казаха ми, че може да направя крем карамел в тава без водна баня - по средата на фурната и на слаба фурна - около 140 градуса. Правил ли е някой така?

За първи път ще ми е и не искам да разочаровам домашните.... Embarassed

# 462
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ще правя ,,негърското дупе,,.Въпросът ми е да го надупча ли преди да го залея със глазурата или не?И още Студен сладкиш-горещ сироп,така ли беше  newsm78

Както и да го направиш все ще попие сиропа.Сладкишът оставям да изстине,но и сиропа оставям да се поохлади.Да е топъл,но не съвсем горещ.

# 463
  • Мнения: 22 867
Казаха ми, че може да направя крем карамел в тава без водна баня - по средата на фурната и на слаба фурна - около 140 градуса. Правил ли е някой така?
За първи път ще ми е и не искам да разочаровам домашните.... Embarassed

mila71, майка ми така го пече, в йена без водна баня или направо в тавичка. Става, не е лош, но може да ти се получи на дупчици (не че ще ви попречат да го хапнете, но нали се счита, че трябва да е гладък. На мен лично на водна баня ми е по-хубав, като че ли по-нежен става или си въобразявам. Но ще се опече, няма как да се провалиш. А по-нататък пробвай и на водна баня.

# 464
  • София
  • Мнения: 12 579
Какви подправки слагате на пилешка яхния(в нея има примерно пилешко,моркови ,  картофи , 1;2 лъжици доматено пюре, лук , червен пипер)?
Какви подправки и отиват на пилешката яхния според Вас?

Основно слагам магданоз, но понякога само джоджен.

Общи условия

Активация на акаунт