ФЕВРУАРИ месец е студен, нищо - всички ще празнуват с мен!

• 23 792
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте момичета и благодаря на всички  Hug,
 По повод нощния памперс и ние го махнахме март месец макар Алекс да се е напикал последно средата на октомври. Пишкаме си всяка вечер преди сън и след като се събудим. След следобеден сън също. Поема доста течности и преди Радостче и аз като теб се притесняваш , че ходи по рядко, но забелязах че стиска. Някой път адски много когато му  се играе. Оня ден от 17 до 22:30 без да пиша мен ми се стори много, не знам може би защото аз сега съм постоянно в тоалетната.
И ние от септември сме на градина, дано по-малко болести да има   Simple Smile
Ние имаме друг проблем и не знам дали е проблем или просто навик. Алекс много рядко през деня, но го прави като се заиграе седнал на килима или вечер когато заспива си задържа дъха, все едно забравя да диша и се получава нещо като пъшкане. Не знам дали успях да го обясня точно.  newsm78 Едно такова пъшкане със задържане на въздух, все едно се пъни да прави нещо или е адски преуморен. Мъжо иска да го водя на лекар. А аз си мисля , е не е проблем тъй като през останалото време си диша нормално и като му кажа дишай мамо нормално и той започва да диша. Някой имал ли е подобен проблем?

# 511
Ами , да ... ние мисля ,че го минахме този период със стискането до напикаване.... Имаше един инцидент в яслата преди време след следобедния сън , но от тогава ... - просто пишка като му се допишка и толкоз ... Ще опитам да изградя навик да пишка поне сутрин преди да тръгнем ...

# 512
  • София
Така де, и аз като теб Grinning , няма да насилвам детето, като не му се ходи....ама такъв период какъвто е имал Вики, Криси не е минала, затова така го преживя, защото беше голяма...а аз си сипя главата с пепел още, въпреки, че проблема е отдавна зад нас.

По темата за 5-годишните ще се включа по-късно...че накрая ще ме уволнят Mr. Green

# 513
"Период" е образно казано - беше един път и то без драми - просто ми го върнаха лелките от яслата с един чифт напикани дрехи  ... Дано да нямате повече инциденти, явно се  е притеснила много миличката . Дано да не се случва повече  Hug

# 514
Е, явно моето дете не може да стиска. И аз чаках да започне да се буди сух, ама не дочаках и реших да го махна. Будя го, защото така правих и с Дани, и това сработи при него, но както съм писала Ясен е много различен. Дори да се напишка си спи мокър и хич не му пука, и ако аз съм заспала по-дълбоко може да си откара докато изсъхне,  Grinning а вече няма за кога да отлагам махането, голям е. А предната нощ проблема се оказа вирус, сега буха яко и не може да спи милия.

# 515
  • offshore & overseas
Да, и като се разболяват, също „разхлабват“ мехура. Laughing Въпросът е да знаеш, че е ок и да си действаш спокойно, както си решила...

Уиши, честито! Имате всички шансове за безпроблемна адаптация и... почивчица за теб.

# 516
Ужасна е тази нощна кашлица Sad

# 517
Теди бързо да оздравява Ясен..
Миш според мен му е интересно.. не акцентирай прекалено на това, за да отмине по бързо..

# 518
Ще се оправи, много леко я кара ангината - само сополки и кашлица. Като цяло не боледува много. При Дани мисля, че вече се вижда резултата от хомеопатията, подобрил е имунитета значително.  Grinning Трябва да черпя, че ми препоръча толкова добър лекар.  Hug

# 519
Радвам се, че имате резултат...  Hug

# 520
  • София
Сега за 5 годишните да се включа и да ви успокоя, че всъщност нищо няма да се промени...освен, че няма да плащате учебниците за 3 група. Т.е тези промени, ако ги въведат ще рефлектират главно върху децата, които не са в ДГ, заради задължителният си характер...което е абсурдно. Така мога да кажа и че и аз съм против, но ако имаше възможност всички да са в ДГ, а само единици извън нея/по желание на родителите/ не виждам нищо лошо в промените. ...защото дефакто няма такива, и сега се учи в 3-та група и не вярвам материала да се увеличи.

Много объркано ми се вижда, как ще стане ...повече са негативите от ползите, дано вземат че се вразумят и не го променят.
Ще се поровя да не би да бъркам някъде аз

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 17:08 от Anim

# 521
  • София
Без да съм чела темата за 5г., а и не съм наясно дали изобщо има шанс това да мине, твърдо не съм съгласна със задължителния характер на подобно нещо. Безумно е да се сравняваме с която и да е друга страна по този въпрос. Нямаме каквито и да било ресурси - нито сгради, нито качествени учители, нито добри програми. На този етап "учебниците" в училище са под всякаква критика, с безумно много суха фактология. Защо "обучението" по тях да се въвежда все по-рано? Ако преди аз на 7г съм учила ченгелчета в първи клас, това сега се прави в градината (доколкото ми е известно). Не мисля, че всички деца са готови за това. Нормално е преценката да е на родителите искат или не това да се случи с детето им. Нормално е аз да преценя дали, къде и как да се обучава детето ми на тази възраст. Може да предпочета някакви забавачки, гледачки или нещо друго, а не калпаво стадно отглеждане от хора, които са по градините, защото няма къде другаде да идат. Има изключения сред персонала и градините, но общото положение е това. Програмите по мое мнение също не са добре обмислени, нито материалът за училище е съгласуван по някакъв начин (най-общо казано).
Все пак аз съм започнала на 7г. и съм учила до 11 клас. При това без да съм останала необразована Blush
Неслучайно се говори за "първите седем години". По мое мнение е период, в който трябва да се набляга на други неща - движение, навици...
Вчера си говорихме с приятелка, чийто син септември тръгва на училище. Роден е януари и ще е на 7г и 8мес. Според нея и физически е укрепнал повече през последната година - гърбът му е по-здрав, по-концентриран е...
Засега мисля така, ама все пак отивам да черпя инфо докъде е стигнала дискусията Rolling Eyes

# 522
Привет на всички HugСамо да се отчита и се потапям пак в темата за седмокласниците...
Вико от трети юни го местят в градината,в понеделник ще имаме родителска среща.Малко ми е притеснено,защото още му е трудно да се облича нацяло сам,справя се добре от кръста надолу ,но с блузите си е проблем.Отделно не знам как ще се научи за тоалетната ,ако му се наложи да ходи по голяма нужда -хич не сме се учили да седим клекнали....ама кво да се прави ,че го мислим в движение.
Сега ни тресе треската с кандидат гимназиста...Стискайте ни палци утре  Praynig.
Спирам да пиша ,че както се казва имам червейчета...отивам да пия валериан.

# 523
  • София
Нина, успех от сърце Simple Smile Дано влезе там, където най-много иска!

# 524
nina, и аз се притеснявах когато Яна я преместиха в градина - нямаше гърнета, имаше само една учителка и една лелка, а не 3 мед. сестри, които да се грижат за тях и т.н. Общо взето за 2-3 седмици се научи да е облича и обува сама и да ползва тоалетна със седалка вместо гърне. Е, имаше няколко напикавания в градината, даже първата седмица всеки ден, но после много бързо се научи на всичко. Там децата гледат едно от друго и не им е толкова трудно да усвоят нови неща.
Успех на гимназиста ви пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт