ФЕВРУАРИ месец е студен, нищо - всички ще празнуват с мен!

• 23 794
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • offshore & overseas
Аз доскоро се питах дали е нормално това, че Калина почти всяка нощ става да пишка (а преди просто се напишкваше), но тя поема тооолкова течности вечер след ДГ, че просто няма начин. Значи следващата стъпка към прогреса ще е въобще да не й се налага да става. Бавничко се случват нещата при нас, може и аз да съм допринесла, знам ли (например с пасивност, но предпочетох този подход). А може би просто ми липсва търпение.

# 496
  • София
Аз доскоро се питах дали е нормално това, че Калина почти всяка нощ става да пишка
Защо да не е нормално newsm78 И аз ставам поне по веднъж, защото пия много вода, особено вечер Simple Smile Алекс пие умерено през целия ден и не става в повечето случаи. Затова и нямам навика да я забелязвам Blush

# 497
  • София
Петя става освен да пишка /или да ми каже, че се е напишкала Crazy/ , задължително, за да пие вода....за разлика от Криси, която нито пие преди сън, нито става нощно време, нито нещо е в състояние да я събуди...еле пък истеричен рев от съседното легло Rolling Eyes
Вече съм много уморена от тези  разкъсвания на съня, и хич и не я усещам, едва като ми се надвеси над леглото ooooh!, ако е суха се пъха при мен, ако не, ставам, преобувам и пак при мен...ако нямам късмет към 4-5 ч. и двете сме опикани Laughing
И така е от Октомври месец....та bzepic , 6 м. са си много време, дано да ти се размине с по-малко

# 498
  • Стара Загора
И на Ивка преди 2 мес й махнахме нощния памперс. Понякога се напишква, напоследък по-рядко. Но обикновено към 3 ч буди баща си, че имала пиш. Аз от как се помня ставам вечер до тоалетна, пък като бях бременна там откарвах половината нощ  Mr. Green

Не помня дали ви се похвалих но бибата се скъса и вече сме без нея. Мина тоооолкова леко, че още не мога да повярвам. Добре, че при нея се скъса, защото ако беше при някой друг не ми се мисли.

# 499
  • София
Браво на Ивката Party
Тайничко го отпразнувай, с биричка Mr. Green

Момичета, някой следи ли темата за предучилищната от 5г? Защо са толкова против повечето? Признавам си, не ми се четат 100 стр. Embarassed

# 500
Аз не я следя, но моето мнение е че е добре да се изчака колко се може повече преди да голямото натоварване, което им се случва. (Това разбира се не означава, ако детето проявява интерес да не го стимулираме, но повечето искат да скачат, тичат, играят, трудно им се задържа вниманието, както и би трябвало да бъде). Другото е че няма къде да се обучават тези деца. В училище на 4,5 години според мен е абсурд в сегашните условия да ходят децата, а в детските няма места за всички. Да не говорим учебния материал колко безумно е написан.
Днес бях на най-последното тържество на Алина в детската, още 2 дни.... Всички ми се видяха толкова пораснали...

# 501
 Хм, Стоян не се буди да пишка през ноща, да чукна на дърво от няколко месеца не се е и напишквал. Нощния памперс го махнахме още края на лятото по негова инициатива и сме имали и ние около десетина инцидента и то ако е пил много вода преди лягане и не е пишкал. Вече задълвително се пишка преди лягане и това е първото нещо което први като стане. Даже миналата седмица ме изненада че беше пишкал прав в тоалетната и след това си вдигнал гащите и си закопчал ципа на пижамата, та даже затворил и капака на тоалетната  bowuu Аз не му повярвах докато не видях колко нескопосано си е вдигнал гащите Laughing
 Задължително обаче изпива едно 200 мл вода през ноща, ужасно се поти и сънува кошмари  Sad Буди се по един два пъти на нощ и ако не съм до него плаче, по рано ставаше да ме търси, но сега го е страх да става. Незнам от къде дойде това, но мисля да го заведа на хомеопат, защото незнам какво друго да направя. Вчера даже отказа да си спи  в стаята (а ние с бебо спим при него от 2 месеца някъде), защото го било страх от лампата  и някакво грозно човече. И така жално и с крокодилски сълзи ми ги разказва тези неща, а аз се чуствам безсилна да му обясня, че няма нищо страшно и че сънищата не са истински,като знам че за него са си съвсем истински Tired Днес му сложихме пак старата лампа и  заспа с една пръчка до него Crazy

# 502
Роро , тъкмо щях да ти пиша, обезателно да посетите хомеопат, че има пълна картина на едно лекарство (според мен)..
За Ники махането на нощния памперс не беше никаква драма.. махнахме го януари, скоро след като се отбихме.. стана от само себе си и се е напишквал около 4-5 пъти само.. виж приучването да ака на гърне беше най дългия процес.. и най голямата мъка в отглеждането му досега.. и въпреки че всички казваха, че това се учи първо.. Ники дълго време пишаше на гърне и след месеци се научи да ака там.. няма да ви описвам какво изпитание беше за моята гнуслива душичка да се справям с мръсните гащи.. и сега като си помисля ми призлява.. с това искам само да кажа, че всички правила действат докато не ги приложите на детето си.. и то не ги опровергае.. така  че пробвайте всичко каквото чуете да видите кое ще му пасне..
Аним - въпреки че нямам ученик, само да вметна аз защо съм против.. не съм върл противник, знам че учебния матеиал ще бъде поднесен съобразно възраста им, както и факта че това което беше взимано преди за 1г сега ще се разтегли в две.. всичко това е добре.. но имайки предвид тежките и амбициозни програми, които следва МОбр. мисля че децата ще бъдат закотвени по дълго на едно място.. искам детето ми да бяга и да играе по дълго време.. искам повече възможности за спорт, условия за това и програми за физическо възпитание.. искам тези часове да им увеличат.. а те не го правят.. нито в градини нито в училища.. спортът е много назад в приоритетите им, базите са занемарени а децата водят застоял начин на живот.. всичко това с идея да ги научим да четът , смятат и пишат отрано.. 

# 503
Аз не съм чела темата, ама съм толкова против тая предучилищна за 2 години, а ако приемат от 6 години на училище, много ще ме е яд. Радвам се че Никол е януари, та ще е на 7 и нещо, много ценя детските години, преди училището, особено като гледам сега как ги натоварват милите. Пък и не  и  е ясно кво толкова ще учат за 2 години  newsm78
Хора опитвам се да взема урина на Марина, забравила съм как става, едвам нагласих колекторчето а малкото гадинче, явно усети че има нещо и от 7:30 не е пишкала  newsm78

# 504
  • София
joya аз го правих по трудния начин - измита повивалка, леко наклонена, измито бебе по голо дупе и чакане с чашката отдолу Grinning Стана от втори опит  hahaha
И Дани много рядко се напикава, но спи толкова дълбоко, че не усеща преобуването. Иначе се усеща, става, върши работата и в тъмното се чува "мамооо, готова съм"  Grinning
От няколко седмици започна да спи много неспокойно, буди се по сто пъти, иска да съм до нея. Снощи даже твърдеше, че има змия в леглото  ooooh!

# 505
Влизам набързичко, да се ппохваля, че Пламен е приет в градината и от септември ще си имаме "ученик"! Simple Smile
Дано боледува малко... Crazy

# 506
Сега сигурно ще ви стане смешно, но ние имаме обратния проблем. На мен ми се струва ,че Вики пишка прекалено рядко, особено като ви чета тук . Не се е напикавал нощем от повече от година . Ние махнахме първо нощния памперс , защото беше сух дълго време ...

Снощи например преди да ли легне вечерта изяде едно голямо парче диня. Като тръгнахм да лягаме, го помолих да пишка - каза ,че не иска.. През нощта пи малко вода и тази сутрин тръгна на градина без да е пишкал, защото не му се пишкало още ...  #Crazy ... Иначе пишка в тоалетната сам много често , понякога пък си иска гърнето - различно постъпва...

# 507
  • София
Radostche не е задължително да става всяка вечер, но аз гледам да наливам Дани с течности заради тия цистити , които прави от раз. Ако ми каже, че не иска да пишка сутрин направо ми изправя косата. В повечето случаи като се пораздвижи и се сеща, че е време  Grinning
sky* благодаря за съвета с добавката  Hug  bouquet до ден днешен не е имала проблем  Peace

# 508
  • София
Снощи например преди да ли легне вечерта изяде едно голямо парче диня. Като тръгнахм да лягаме, го помолих да пишка - каза ,че не иска.. През нощта пи малко вода и тази сутрин тръгна на градина без да е пишкал, защото не му се пишкало още ...  #Crazy ... Иначе пишка в тоалетната сам много често , понякога пък си иска гърнето - различно постъпва...

Криси е същата и затова ще си позволя да ти дам съвет, та да избегнеш неприятности, които на мен ми се случиха. Задължително след сън се ходи до тоалетна, това започвай да говориш от сега и без никаква отстъпка, докато му стане навик. Защо...първо, защото никак не е полезно и може да създаде здравословен проблем, второ защото може да се изпусне по-късно през деня, а колкото е по-голямо детето това създавава и психологически проблем.
Случката ми с Криси...миналата година, не ходила до тоалетна след следобедният сън в ДГ...бързали да излязат в двора, и съответно до вечерта стискала, ама не успяла...драмата от това, че се беше напишкала беше толкова голяма, че не ти го пожелавам да го изпиташ.

# 509
Anim това с Криси е много неприятно.. съчувствам ви че сте минали през такива неприятности
Радостче.. някой деца имат по малки нужди от течности, но опитай се да засечеш колко течности изпива един-два дни, като имаш предвид и течна храна.. може би ти самата не пиеш особено и забравяш да предлагаш или пък не те вижда и не се сеща.. незнам, гадая.. аз съм жаба, Ники и той.. незнам генетично ли е или пример, но пием си вода достатъчно.. понякога ако не пиша по дълго време и аз се тревожа като теб.. но ако каже че не му се пиша и да настояваш файда няма.. с две думи разбирам тревогата ти и аз бих се тревожила, но нямам много идеи как да помогна..
Бадемска  Hug с каквото мога помагам на който поиска.. дано нямате никога вече проблеми от сорта..
ох Уиши за малко да те пропусна.. много се радвам за вас.. пожелавам му лека адаптация, а на теб спокойствие... честито!

Общи условия

Активация на акаунт