Не знам вашите февруарчета как са, но моето ни прави на луди калинки в къщи. Не е лошо детето обаче хич не иска да слуша. Вечер не иска да си ляга, не иска и да се къпе. Сутрин пък не иска да става за градина и не иска да се облича. Всяка сутрин са едни увещания, едни молби, после се наказваме дори и общо взето обличането трае около 30 минути. Като цяло на всяка моя подкана да свърши нещо, отговора е НЕ. Не иска да си мие ръцете, не иска да си мие зъбите сутрин, не иска да яде, трябва да го гоня с чинията. Единственото, което прави с охота е да гледа ТВ. Аз обаче не разрешавам безкрайно висене пред телевизора и в един момент го спирам и го подканям да правим нещо друго. От там нататък се започва песента - Не искам да си играя, не искам книжка, не искам да се къпя, не искам да спя, не искам да ям. Не знам период ли е пак или какво, но вече съвсем се отчайвам, че някога ще намерим общ език. Действаме до момента предимно с наказания, донякъде помагат, донякъде не. Елма милата някак си расте ей така незабелязана, защото сме в постоянни битки с брат й и тя понеже не създава никакви проблеми, си седи и ни наблюдава усмихнато
Уж бяха ужасните две, ама сега май сме в ужасните три години, да видим до кога така. 
Даже си купих една книжка "Как без крясъци и шамари да приучим детето на дисциплина" и усилено чета, че нещо много зачестиха моите истерични изблици
Хубаво са го написали хората, горе-долу съм на прав път в реакциите, но така на теория е мноооого лесно ...... Сигурно и курсове по медитация и правилно дишане трябва да започна 
Може да е период, може да е въпрос на подход .... не знам, Дани беше трудно дете, но напоследък си мисля, че май не съм намерила точния подход. Сега е пораснал, а и аз заедно с него и нещата са по-различни.
А колкото до сблъсъка, то за него възраст няма, защо мислиш давам пари за хотели край морето при 2 баби във Варна с големи апартаменти в центъра, щото нервната ми система е достатъчно изтормозена за да се занимавам и с бабешки пубертет.

но когато видях че картините са килнати на една страна леко се притесних.
Моята приятелка на финала съвсем сериозно каза: "тези деца не ги усетих, че са в стаята". 

Препоръчани теми