От кой месец започнахте?

• 3 309
  • 47
  •   1
Отговори
Кажете ми от кой месец започнахте да давате на детето си различна храна от млякото-пюрета,каши и сокчета
Ние сме още малки разбира се,но имам приятелка,която дава на детето си такива храни още от средата на 2-я месец и вечер мляко.И понеже не съм съгласна с нея-мисля,че е рано-искам да ви попитам вие кога започнахте да давате на децата си друга храна освен млякото.
Моята педиатърка казва,че след 4 месец и аз съм на това мнение.
Ще се радвам ако ми помогнете т.к. това ми е 1-то дете и незнам как да постъпя!!!
Благодаря ви предварително!!!

# 1
Най-добре е детето до 6 месеца да остане само на кърма/мляко. Най-рано може да се започне в началото на 5-ти месец.
Иначе информация тук и в интернет има страшно много по въпроса за подходящото време и начини за захранване  Peace

# 2
  • Once there was a Hushpuppy...
Даа, така е както пише
Най-добре е детето до 6 месеца да остане само на кърма/мляко. Най-рано може да се започне в началото на 5-ти месец. 
Аз дадох за пръв път пюре на моя син на 5 месеца без една седмица - по малко разбира се. Ако детето няма проблеми със стомахчето и се развива нормално, смятам че може по това време да се започне. А, до тогава само на мляко.
Ааа, аз дадох сок в 4 месец - по две-три лъжички и постепенно увеличихме до 30мл. - това между 2 от храненията един път на ден, разбира се.
Каша - при навършени 6 месеца започнах да давам.

# 3
  • Варна
на 5 месеца и половина за пръв път и дадох нещо, различно от кърма - оризова каша. Сокове доста след това давах

# 4
И аз на 5,5 мес дадох оризова каша,но на второто си дете.Първото беше родено и отгледано в БГ и по тамошен метод,захранено рано,рано с какво ли не #2gunfire.Много ме е яд,но минало не мога да го променя,но ти можеш ако искаш.Според мен педитата в БГ са малко скарани с новите методи.

# 5
  • София
На 5.5 месеца започнах със зеленчуково пюре, после каша... сок чак след годинката дадох.
За дъщеря ми не ми се говори изобщо  ooooh! Същата работа като първото детенце на Deizi-Kreizi  Whistling
В този подфорум има страшно много информация - прочети и реши кое ще е най-добро за твоето дете.

# 6
В 4-ия месец започнахме захранването, но мисля, че е най-добре да се започне малко по-късно - в 5-ия месец.

# 7
  • Стара Загора
Започнах 4,5 дни преди да навърши 5 месеца  Peace

# 8
На 5 месеца и нещо захраних сьс зеленчуково пюре.Сок дадох след годинката.

# 9
АЗ ЗАХРАНИХ ОТ НАВЪРШЕНИ 4 МЕСЕЦА И ПОЛОВИНА.
ФЕН СЪМ НА КЪСНОТО ЗАХРАНВАНЕ! Peace
Започнах с пюре от морков, картоф, после-ябълка, банан, от тези на Хип, тъй като са с малък грамаж.
Сок от 4 м, от ябълка и морков.

Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 21:57 от anna_zdr

# 10
  • Бургас
Най-рано на 4м,но по-добре когато стане на 6м.

# 11
Захранване с нещо различно от кърма/АМ - след 6 навършени месеца.
Сок - след навършването на 1 година.

# 12
И двата пъти захраних след 4 навършен със зел. пюре. Сокове дадох доста по-късно. Не съжалявам, че започнахме тогава  Peace Въвеждах всичко доста бавно и постепенно, както исках.
Съгласна съм с късното захранване, но някои теории за някои храни ми идват пресилени  Rolling Eyes
Кой знае какво ще се пише пък за тези теории след 20 години  Rolling Eyes Колко ли бабешки ще им звучат нашите съвети за гледане на бебета, като дойде ред за това на нашите деца  Laughing

# 13
На 4 месеца и половина започнах със зеленчуково пюре,като навърши 5 месеца започнах да й давам каша следобяд и плодово пюре.Вчера за първи път и дадох сок от ябълка,че беше запекана малко.Другия месец може да започнем месните,но ще видим.

# 14
Захраних на 5 месеца с пюре от морков.Сок дадох след година и 2-3 месеца. Hug

Общи условия

Активация на акаунт