Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 348
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
Linkata ,PURE ELIXIR ,чудесни мъфини  Hug

Шоколадови мъфини със сметана и сушени плодове/без глутен

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 22:40 от nordina

# 316
  • Пловдив
PURE ELIXIR, nordina, благодаря!
nordina, може ли рецептата на тези мъфини. Изглеждат прекрасни!

# 317
# 318
Нордина,благодаря ти!  bouquet
А твоите какви са пухкави,леле,леле......виждам,че напоследък ползваш много това оризово брашно,а аз не съм го виждала по магазините.Каква разлика има в печивото в сравнение с пшеничното брашно?

# 319
PURE ELIXIR,оризово брашно има на диетичните щандове в големите магазини.Според мен печивата са по- леки.Оризовото брашно не съдържа глутен.
Преди две години се наложи да се храня с продукти без глутен за известно време.Така започнах да използвам оризовото брашно за направата на сладкиши.Вече не ми се налага да се храня по този начин,но има много хора които изпитват затруднения да разнообразят менюто си особено десертите.Естествено има и други безглутенови брашна,но това е по-достъпно и затова го използвам за направата на безглутенови десерти.Желанието ми бе посетителите в блога ми да могат да използват рецептите,които съм предложила там.

# 320
Нордина,благодаря ти!Значи,ако правилно съм разбрала,структурата на печивата е по-въздушна/но не на шупли/,пухкава и лека.  bouquet

# 321
И от мен едни Пудингови мъфини:

# 322
Здравейте
Имам един въпрос
Използвам силиконови форми за мъфините но ми залепват.При вас как е?Имате ли проблеми с тях?

# 323
  • Стара Загора
Аз рядко ги ползвам без хартиени капсули, но не са ми залепвали

# 324
Здравейте
Имам един въпрос
Използвам силиконови форми за мъфините но ми залепват.При вас как е?Имате ли проблеми с тях?

В началото бях нетърпелива и бързах да извадя горещите кексчета, тогава се лепяха. Сега изчаквам да се охладят и тогава ги вадя от гнездата - нямам проблеми.

# 325
Здравейте
Имам един въпрос

В началото бях нетърпелива и бързах да извадя горещите кексчета, тогава се лепяха. Сега изчаквам да се охладят и тогава ги вадя от гнездата - нямам проблеми.
Вадя ги още докато изкарам тавичките от фурната,даже са горещи,та си помагам с кърпа да не се изгоря.Правя го,за да не се запарват във формите,докато изстиват.Изобщо не ми залепва нищо в тях,каквото и да съм пекла-сладко,солено,банички,кайма-нищо.И не мажа с нищо,само първия път,след като ги купих както е по инструкция и толкова.
Сигурна ли си,че нямаш предвид тефлонови форми,i.elena ?

# 326
  • София
Стаси, много са красиви Simple Smile, би ли казала украсата фондан, готов айсинг ли е?... И с какво ги изрязваш? Ако искаш може и на лични, все пак темата не е за това. Wink

# 327
Сигурна ли си,че нямаш предвид тефлонови форми,i.elena ?

Не знам i.elena кои форми има предвид, ама моите силиконки трябва малко да ги изчакам. Не става въпрос съвсем да изстинат. Може да зависи и от силикона, знам ли. newsm78 По същия начин процедирам и с другата форма, дето е уж незалепваща. Grinning

# 328
"Мъфини без име" и без глутен, и без захар, и без мляко, и без яйца.  Mr. Green 
И все пак много ароматни и вкусни!   chef

# 329
  • sofia
Наистина зависи от силикона. С формите за мъфини до сега не съм имала никакъв проблем - и горещи и изстинали излизат без проблем. Дори не съм ги мазала преди първа употреба. За сметка на това имам голяма силиконова форма за кекс - тя лепи дори и като е намазана с мазнина  Confused. Но си личи, че е по-дебел самия материал, от който е направена.

Общи условия

Активация на акаунт