Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 7)

• 32 443
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Аз ни в клин, ни в ръкав да питам: какво е анафилаксис накратко?
П.С. Благодаря, Мече!
Момичета, които никога не сте ваксинирали или сте спрели да ваксинирате децата си, без да са реагирали на ваксина, много сте смели! Браво на вас! Аз не уддържах фронта и въпреки че детето ми реагира с анафилаксис(Мече, Wink ) след 3-я прием на ДТК, с целия си акъл го ваксинирах и с МПР, само реимунизацията с ДТК отказах категорично. Сега обаче след като ви намерих, няма да дам никой да се доближи до детенцето ми. Да не ви казвам, че непрекъснато се притеснявам това, което му го причини е още в него и дали не работи в-у нещо? Особено като му се случват разни странни работи като това да го заболи вратлето, както си стоим и си говорим (няма как да се секне или схване просто така) и после цял ден сме залепени  без да смеем и двамата и  пръста си да мръднем. Или пък да го болят крачетата, при условие че е изминавал големи разстояния, а изведнъж и 20м да мине и започва да се оплаква, че дори и да куца (с удобни обувки). Не си и мисля, че се преструва, защото още е малък, не знае какво е да излъжеш.  Cry Confused Казват ми да отидем в Александровска болница да сме го изследвали дали е алергичен към нещо. Аз искам да отида при човек, който ще разбере дали няма или няма да има последствия от случилото се с ДТК-то. Ама къде да го намеря?!  newsm78

Последна редакция: сб, 03 апр 2010, 00:55 от г-жа Претенция

# 571
Анафилаксията е внезапна, тежка алергична реакция към дадено вещество (алергени), които могат да бъдат животозастрашаващи

# 572
Цитат
Да, само отказът от евентуална алергия може да спаси фронта...иначе не виждам как ще кажем, че пеленачето ни е алергично, след като току-що се е родило и му предстои да го направят на сито още в първите 36 часа

Трябва само да го изречеш.
"Детето ми е алергично кьм ...пилешки белтьк" ..например.

Може да не знаеш,но и те не знаят и няма как да разберат.Няма закон.

# 573
За алергията- трябва становище от алерголог с препоръка "да се освободи от ваксиниране с.....за.....период" и после се минава пред Комисията.  Peace
Едва ли ще има тежест само твърденето на родител-по-скоро това ще е основание за консултация със специалист.

# 574
За алергията- трябва становище от алерголог с препоръка "да се освободи от ваксиниране с.....за.....период" и после се минава пред Комисията.  Peace
Едва ли ще има тежест само твърденето на родител-по-скоро това ще е основание за консултация със специалист.

Естествено!
И аз това казвам.
Имам бележка, подписана и подпечатана от доцент и професор.
И какво от това?  Confused
Те са написали: "Да не се прилага еди какво си, да се освободи от еди какво си..."
Обаче това не ми помага по никакъв начин.
С тази бележка (по Закон) трябвало да отида при ЛЛ, която да пише в ХЕИ (или РИОКОЗ) или каквото и да е там, и те да кажат за коя дата ще ни назначат Комисия.

# 575
Да,така е-ЛЛ нямат правомощия за трайно освобождаване от ваксинация.РИОКОЗ им търсят отговорност.ТРябва комисия .

# 576
"Според  мен  имунизацията  Приорикс, която  се  прави  на  13 месеца  и  13 години  е  добра."

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=487275.new;topicseen#new

Защо ли си мисля, че основната цел на доктора е не толкова хомеопатични насоки...

# 577
Аз писах и там, на господин Доктора, но да питам и вас тук - добре де, не мога да разбера, да му се не види.
Защо всички мълчат като попарени и се правят на отнесени от вихъра, когато обясняват за ваксините?
Защо не казват и случаите на странични реакции, независимо колко "ню ню" е процентът според тях?
Много се дразня така.  Close
Знаете ли на какво ми прилича това тяхното?
На онези малоумни реклами, които ни заливат отвсякъде.
Като например тая за парочистачката, която е такъв боклук, че няма докъде.
Ама ако не си я беше купила моя приятелка, нямаше и да знам, а щях да си мисля, че е много хубав уред.
В същото време рекламата постоянно ни се навира в очите и никой не споменава за никакъв минус.
Та и с ваксините много ми прилича на същото - ако не ти дойде до главата, не се и замисляш, а тези, които се опитват да ти ги пробутат като обикновени търгаши, се стараят всячески да им осигурят рекламата и до там!
Ааа, пак се ядосах!
  Twisted Evil  Crossing Arms

# 578
Нямат интерес, Джуличка, да са обективни.

# 579
Ужас, не им прави чест, особено пък когато говорим за деца.  Crossing Arms

# 580
Открих нещо, което ме заинтригува, и се чудя дали да не се консултирам с господин Доктора за него:  newsm78

ЛЕЧЕНИЕ
Лечението на морбили е симптоматично, т.е. лекуват се оплакванията, а не се атакува причинителя на заболяването. Засега не е известно лекарствено средство, което да лекува морбили и да унищожава морбили вируса. Въпреки това всеки човек, който спада към рисков контингент и е контактен на болен от морбили трябва да потърси лекарска помощ, тъй като прилагането на ваксината против коклюш може да предотврати инфекция, ако се приложи в рамките на 3 дни от началото на контакта.

Моля?!  Shocked
Че за какъв ** ми е тогава тая ваксина?!?  Shocked
Та те не знаят от какво ще ме предпазват, камо ли пък как да ме предпазят от него!
Но върха на нелепиците е, че ваксина против коклюш можела да предотврати инфекция!
Инфекция от какво?
От морбили - хоп, в коклюш?!  Outta Joint
Божеее, ако не беше жалко, можеше дори и да е смешно!
 ooooh!

# 581
Имат да изпълняват план -колкото и остаряло да звучи,освен това априори се приема безвредността на ваксините.Странични,токсични ,алергични и др. реакции има при всяко лекарство-нима се споменава за това.Приема се,че ползите надвишават вредите.Ама случило се с твоето дете-кофти шанс  . ooooh!
Дори и загрижените ЛЛ *моята е такава*са с вързани ръце - специалисти,комисии и т. н.

Отделно когато настоях да се съобщи АД като пряко свързан с ваксината* Пентаксим*,отговорникът за тази ваксина се направил на луд,че при такива деца дори била препоръчителна,пред тази,осигурявана до скоро от РИОКОЗ.За какво да говорим повече  ooooh!

Според мен е немислимо да се говори за обективност,докато не се погледне безпристрастно на въпроса* а като играят пари,при това много,едва ли ще се случи.

Само да добавя,че за АД* атопичния дерматит* специалист изписа на детето крем-имуномодулатор,за който има официални съобщения,че е свързан с рак на кожата и лимфните възли.И това на дете под 1 г. А ако се доверявам сляпо и не ползвам интернет. Нямам думи .......

Джули,отговорът ще бъде-ваксината не те лекува,целта е да държи имунитета напрегнат,при евентуална среща с причинителя,да си в готовност .За ваксината с/у коклюш и на мен ми е интересно какво имат предвид.

# 582
Джули,отговорът ще бъде-ваксината не те лекува,целта е да държи имунитета напрегнат,при евентуална среща с причинителя,да си в готовност .За ваксината с/у коклюш и на мен ми е интересно какво имат предвид.

Ами, аз не съм си и мислела, че ме лекуват с ваксините им.
Мисълта ми е друга - за да нямало епидемия, трябвало да се ваксинираме.
Нали това пропагандира господин Доктора?
Хубаво де, да приемем, че се ваксинираме.
Ама с какво ще се ваксинираме?
Срещу какво ще се ваксинираме?
С нещо, срещу друго нещо, което не познаваме и не знаем как да лекуваме? Shocked
Аааааааааа, айде нЕма нужда баш па моето дете да им изпълнява ролята лабораторно плъхче.
  Crossing Arms

# 583
Уф, Джуличка, смях през сълзи с теб. Grinning

Кристиян, друго имах предвид, не се изразих добре. Раждам примерно и казвам, че не искам да ми ваксинират бебето. След време, 2-3 месеца, когато трябва да се боде, как да кажа, че детето ми е алергично, като е само на кърма или адаптирано мляко? newsm78
Някак не върви.... Confused

# 584
Сега като прехвърлих темата за Гейтс една майка от Франция пише, че и там явно има ограничения за градина, за училище, че даже и за спорт, ако не са сложени задължителните ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт