Поредната тема за проблеми в семейството...

• 6 868
  • 90
  •   1
Отговори
# 30
От всичко коментари досега (за което благодаря на всички   bouquet ) си направих следния извод: Че на него му идват малко отговорностите...Но не е лесно да накараш мъж да прави нещо като цял живот е бил хранен и гледан безупречно от майка си  Tired  Той е възпитан така, че мъжът нищо друго не прави в къщи освен ад аходи на работа, а жената да гледа къщата децата и по възможност и на работа да ходи Tired До преди да се роди бебето явно не ми е било в тежест да се справям сама в къщи...
Лелеее,тея мъже не изчезнаха ли през 90-те някъде  ooooh!. Баща ми беше така,много ме е отвращавало това,не искаше да просне дрехите на балкона да не би съседите да го помислят за "мъж под чехъл " #2gunfire. Това съм го запомнила,майка ми не можеше да го накара една чиния да измие. Ама така са ги учили мъжете- жената да слугува. Избрах си мъж абсолютната противоположност на такива мъже. Аз слугиня не съм,нито бавачка на 30 годишни мъже,нито пък възнамерявам да прекарам живота си по начин, по който го е прекарала прабаба ми в Дворянска Русия.  Stop
Успех ти пожелавам мила,дано да можеш поне малко да промениш това "наследство" което е оставила свекърва ти у мъжът ти с това нейно... хм, "безупречно гледане".  Hug

# 31
Да добавя че и заедно излизаме и много се забавляваме и като пийнем много се обичаме Crazy

Яснооо - всичко е от нередовно пиене значи  Grinning

А... Thinking ако искаш де ... следващия път като излезе с приятели остави ключа в ключалката и като вземе да се мъчи да влиза кажи тихо през вратата " ооооо пак лииии  Whistling не ти ли стигна 2 пъти а и мъжът ми всеки момент ще се върне "  Wink
Хахаха hahahaПравилно, добър съвет!
Към авторката - не смятам, че проблемът ви е нерешим. Кажи му какво ти тежи и че нямаш намерение така да я карате. Кажи му какво точно очакваш той да прави и въобще говорете ... Не очаквай, обаче, нещата да станат като преди. Може и да станат, но след като детето поотрасне малко и стане по-самостоятелно.

# 32
Добре е, че сега си задаваш въпроси и търсиш отговори. Приготви се за промяна и да отстояваш себе си докато не постигнеш, това което искаш. От отношението ти виждам, че не би преминала границата. Грешката ти е била още в началото. Съжителството от първия ден определя следващите дни. Ще ти кажа направо- ти си виновна. Сега е момента да оставиш малко разхвърляна къщата, да не смогваш с неговите неща и с грижите за детето, но ти да обърнеш внимание на себе си. Нормално е когато ти оправяш и се справяш с всичко, другия да приема с радост и да се възползва от това. Аз не разбрах, мъжа ти работи ли? Как успява със сутрешните прибирания да е пълноценен на работа? Много е лесно да се опита да пренесе, това което е било в дома на родителите му, в новото си семейство, а ти защо позволи да се превърнеш в майка му? Повярвай ми един истински и себеуважаващ се мъж може да върши доста неща в домакинството без това да влияе на самочувствието му. Сигурна съм, че е за добро, че в момента имате разногласия, не оставяй нещата така, в момента изграждате отношенията си. Успех.

# 33
  • Пловдив / София
Оф, пак ли поредния льольо без чувство за всякаква отговорност. Tired

Колко е голям мъжът ти. Гледам, че ти си доста малка. Не че възрастта е критерий за характер, но ако е горе-долу колкото теб как очакваш момченце на 24-25г. да гледа семейство.

# 34
Вие  си нямате идея колко е зле в това отношение той  ooooh! Сега водим борба да не си оставя дрехите където ги е съблякал а да ги носи в пералнята или гардероба. И когато повдигна въпроса получавам пак обвинения че съм мърморана и вечно недоволна. И го молих и обяснявах... Rolling Eyes
 Незнам как бих могла да се справя.
И знам че аз съм си виовна че му позволих да го глезя Hug И напоследък така ми е писнало, че си почивам пред компа а мивката пълна, детски грачки навсякъде  Crazy Но на него му е все едно. Знае си неговото и това е.

# 35
Оф, пак ли поредния льольо без чувство за всякаква отговорност. Tired

Колко е голям мъжът ти. Гледам, че ти си доста малка. Не че възрастта е критерий за характер, но ако е горе-долу колкото теб как очакваш момченце на 24-25г. да гледа семейство.

Ами на толкова е горе-доло.
Щом аз можах да стана отговорна майка на 21, защо той да не може да стане отговорен баща, при все че ме молеше месеци да имаме бебе. Сега ще започнат упреците колко млади сме, как сме сгрешили- на мен това вече ми е ясно, така че ще ви помоля да ми го спестите  Tired

# 36
Аз познавам семейство, в което мъжът винаги си е излизал сам. Жената никога не се е сърдила - защото, казва тя - той ми дава всичко, от което имам нужда.
Аз откакто родих - никога не съм излязла сама. Нито половинката. Говоря за нощни излизания. Пък и на кафе рядко ходим поотделно, защото приятелите са ни общи.
Никога не ми се е искало да оставя детето и да си гуляя, не знам, винаги съм го слагала в плановете си, тоест съм правила планове, на първо място съобразени с присъствието на детето.
Но пък във вашия случай си мисля, че точно тия излизания са проблема. Казваш сама, че не ти пречи, но...това ви отчуждава, разминават ви се интересите, отговорностите, задълженията. Който не са така много, че да не може да се организират нещата - заедно с твоя да свършвате и тях, и да се забавлявате заедно.
И да, годините имат значение!!!

# 37
  • София
Изводът ми от множество подобни теми във форума е следният:
За семейства, на които няма кой да помогне, в началото е ужасно трудно. Безсънни нощи, никакво лично време, ревове, колики, зъби, болести, знаете как е ooooh! С течение на времето обаче нещата се напасват и всеки, носейки своята чат от отговорността, започва да намира по малко време и за себе си, като гледа дава и по малко на другия...И така с взаимност и старание нещата се подреждат.

И обратно. В семействата, които могат да разчитат на помощ за детето по всяко време, единият никога не пораства Confused Никога не достига до етапа - да, това го искам сега и веднага, но не става, защото едни важни за мен  същества имат нужда от нещо друго, така че трябва да направя малка жертва...Тези хора не се научават на малкте жетви, така че на тях всичко им изглежда една голяма, непоносима жертва, която просто не могат да направят...Егоизъм. Инфантилност. Липса на...не знам, на чувство за принадлежност към семейство. Остават си самостоятелни електрони.

Може би все пак бабите-помощници не са чак такава манна небесна, каквато изглеждат на всички нас, дето не разполагаме с тях  Rolling Eyes

# 38
Когато можеш да разчиташ на помощ - трябва да си луд, за да я отказваш - с новородено на ръце и току що сключен брак!
И няма нищо общо с узряването на хората.

# 39
Щом аз можах да стана отговорна майка на 21, защо той да не може да стане отговорен баща, при все че ме молеше месеци да имаме бебе. Сега ще започнат упреците колко млади сме, как сме сгрешили- на мен това вече ми е ясно, така че ще ви помоля да ми го спестите  Tired
Не търси причината в това, никога. Всичко е според човека. Има много теми, където бащи и над 30, 40 бягат от отговорност. Това, че сте решили да създадете семейство рано, си е ваше решение и трябва да намерите начин да сте щастливи с него. Повече разум и по- малко емоции в разпределяне на задълженията и отговорностите.

# 40
  • София
Така е, и аз не бих я отказала...Но има много общо с узряването на хората явно Laughing

# 41
Така е, и аз не бих я отказала...Но има много общо с узряването на хората явно Laughing
То не е до помощта - то това е свързано с първите 7 години  Wink

# 42
Авторката никъде не казва дали свекърва й - госпожа "Безупречно гледане на син" й помага в домакинството или с детето  Thinking

# 43
Е как да не казва - като оставя детето, когато иска, при нея  Crazy

# 44
Когато можеш да разчиташ на помощ - трябва да си луд, за да я отказваш - с новородено на ръце и току що сключен брак!
И няма нищо общо с узряването на хората.
А според мен има много общо...
Ако няма на кого да го оставиш ,поне за час-два...си налягаш парцалите и действаш.
Иначе...днес на мама,утре на свекървата,а аз по кафенетата...

Аз родих първото си дете на 22,5 години.Половинката беше на 24.Студенти,сами в Сф...От купоните и дискотеките ...към бебешките шишета.   Mr. Green
Порастваш ,и още как...

Общи условия

Активация на акаунт