МАРТенките тръпнат вече кое ще бъде следващото бебче (37)

• 20 867
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Mama Iv ето това намерих, ако ти остане време http://209.85.129.132/search?q=cache:UoXS5VvXHW8J:www.malkitaini … ct=clnk&gl=bg

# 376
Добър ден и от мен Simple Smile
Честити бебчета на fenix, demi_70 i tdaneva Simple Smile
Да растат здрави, щастливи и с късмет Simple Smile

# 377
mamaIv, свикнала съм на недоспиване. От 7-8 години не съм лягала преди 3 часа през нощта. Повечето от работата по сайта и форумите е такава, че е по-добре да я правя през нощта, когато няма много хора на линия. Имам обаче чудесното свойство да акумулирам сън. Достатъчно ми е веднъж в седмицата да успея да се наспя (разбирай сън над 14-16 ч.) и изкарвам после още седмица без проблем.

По отношение на петната - не им се притеснявай. Подобно на линеа негра трябва да изчезнат самостоятелно до няколко месеца след раждането.
Има и случаи, в които не изчезват, а само избледняват, но трябва да минат няколко месеца, преди да си сигурна, че няма да изчезнат.

kama4e, нормално не би трябвало да изтичат водите, т.е. ако изтичат, то значи, че има някакъв проблем вече. Не може обаче да не ги усетиш. Дори да не плиснат изведнъж, а да изтичат по малко, то пак количеството е далече от нормална секреция/течение и няма как да не забележиш. Има тестове, с които лекарите проверяват дали течността е амниотична, но не мисля, че при теб има нужда от такъв тест. Амниотична течност се произвежда непрекъснато. Няма доказана ясна връзка между поемането на течности от майката и обема на околоплодните води, но въпреки това е забелязана зависимост и се препоръчва при намалели околоплодни води да се поемат повече течности, наситени на белтъци - мляко, айряни, бульони, супи.
Към края на бременността околоплодните води намаляват, но определено не е заради изтичане.

Феникс, честита рожба! Жив и здрав да е малкият юнак! Стискам палци всичко да е наред и съвсем скоро вече да сте заедно у дома, забравили всякакви притеснения.  Hug

# 378
Момичета имам един въпрос...

Като бях на консултация миналия понеделник и се оказа, че за 2 седмици съм качила 3 кг...  #Crazy Лекарката се притесни, каза ми два дни да ям само варен ориз да видим дали е от задържане на вода и дали ще се повлияя. Така и направих във вторник и сряда, от тогава ям нормално. Днес като се премерих сутринта и съм свалила от понеделник 1,5 кг... чудя се това нормално ли е, дали е от вода, или значи, че скоро ще раждам (нали се смъквали кила точно преди раждането)  newsm78 На всичкото отгоре, сега има стачка на Луфтханза, и мъжа ми няма да се прибере в четвъртък на обяд, а в петък късно вечерта и съвсем се притесних, че ако тръгна да раждам няма да е с мен, и ми е толкова тъжно и мъчно в момента, само ми се реве и не мога място да си намеря, нищо не ми се върши, нито ми се седи, нито ми се лежи, не ми се излиза... в някаква безтегловност съм изпаднала направо...  Tired Е поне утре съм пак на тонове и консултация, да видим доки какво ще каже. Ама заради тъпата стачка ще си изпуснем срещата с акушерката в четвъртък... уффффф то не е една беля...  Rolling Eyes

# 379
Mamma Hippopotama , Mamma  Благодаря ви! Hug Hug Hug За пегментацията маи ще ида и на специалист за по сигурно , ако решът да не изчезнат  Peace
Тинк  Hug Едва ли е от това си свалила кг. , имаш време докато родиш още (така си мисля ).Не се притеснявай излишно ,ще дочакаш мъжа си  Peace Hug

# 380
  • Враца
Момичета аз се излюпих и сега сядам да ви вида.
Феникс,честито ти момченце,да е жив и здрав  и скоро да си го приберете в къщи
Маринексче не видях да е писала от сутринта,хайде котанке чакаме те с новинки

Боже какво щях да пиша newsm78.Ми не помня,като се сета ще пиша пак
Отивам да си направя кафе

# 381
mama Iv  Hug от твойте уста в божиите уши!  Hug

# 382
Мами, понеже коментирахте смесените чувства преди раждането, попаднах на това и понеже още хлипам реших да споделя, ако вече е поствно - извинете ме

Писмо на едно бебе до родителите му

"Скъпи родители,
Аз идвам при вас като малко, незряло същество, но вече съм оформена личност. Ще бъда при вас само за кратко - затова ми се радвайте!

~ Намерете време да откриете кой съм аз, по какво се различавам от вас и какво мога да ви дам.

~ Моля, когато съм гладен, давайте ми да ям. В твоето коремче, мамо, не познавах глада, а часовникът и времето са ми още чужди...

~ Моля, дръжте ме близо до вашите тела, милвайте ме, галете ме, целувайте ме, говорете ми. В твоето коремче, мамо, бях постоянно носен и живеех съвсем близо до теб. Никога не бях сам...

~ Надявам се, че няма да се разочаровате много, ако не се окажа съвършеното бебе от вашите мечти и надежди. Бъдете снизходителни и великодушни към самите себе си, ако и вие не се окажете съвършените родители, които бихте искали да бъдете...

~ Не очаквайте твърде много от мен - новороденото бебе. Не очаквайте и твърде много от себе си като родители. Нека си дадем шест седмици - така да се каже като подарък за раждането. Шест седмици за мен, за да узрея, да се стабилизирам, да намеря своя ритъм. И шест седмици за вас, да дойдете постепено на себе си и да ме интегрирате в живота си.

~ Моля, не ми се сърдете, ако плача много. Имайте търпение с мен. С времето ще плача по-малко и ще ви радвам с присъствието си...

~ Грижете се за мен - гледайте ме внимателно, защото да ви кажа и без думи от какво се нуждая, как да ме утешите и какво ме прави доволен. Аз не съм тиран, който е дошъл при вас, за да направи живота ви труден. Но единственият начин, по който в момента мога да ви дам да разберете, че нещо не е наред, е плачът...

~ Моля, никога не забравяйте, че съм много здрав и устойчив. Мога да преживея без мъка грешките, които вие правите, поне в началото, защото сте неопитни и се вълнувате. Докато ме обичате, всичко ще върви добре...

~ Моля, внимавайте и за себе си. Хранете се балансирано, давайте си достатъчно спокойствие, движете се на чист въздух, за да сте здрави и силни в часовете, които прекарваме заедно. Опитайте се да правите разлика между "важно" и "неважно", гледайте спокойно на нещата - така ще ми се радвате много повече...

~ Моля ви още да поддържате и развивате връзката помежду си, защото тя е основата на моя живот и ми показва как да науча да обичам хората...

~ Може би в момента малко съм объркал живота ви с появата си, но това е временно...

Благодаря и на двама ви!

С обич:
Вашето Дете"

~ . ~ . ~

Из "Как да станем щастливо семейство"
д-р Дона Еви

# 383
Ето ме милите ми. Док ми добави към магнерота и 3х2 нош па. Не се разбра каква е причината за това чудо снощи , но шийката е високо и сме далеко от истината за раждане поне за сега  Embarassed Само се хвърлих в тревоги от което ме е срам , а че подлудих и вас пък още повече. Embarassed Embarassed Тоновете на бебка са добре , а контракции имаше обаче пък шийката ... newsm78

Няма да ви изреждам по име, но знайте , че всички ми помогнахте много с милите и успокоителни думи. Hug Heart Eyes Благодаря ви мамчета  Hug Heart Eyes
Фениксче , честито мила !Радвам се , че вече сте добре и ти пожелава скоро да се гушкате в къщи! Hug
Милите ми извинете ме но ужасно ми се спи и отивам да дремна час два после ще дойда да ви видя как сте  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 384
Mamma Hippopotama, прекрасно написано!

Маринекс, радвам се, че си се успокоила и всичко е наред. Почини си и се наспи спокойно.  Hug

# 385
маринексче браво за хубавите новини  Peace Hug Лягай да почиваш сега  Hug
Mamma Hippopotama много точно написано  Peace
Тинк   Hug

# 386
Маринекс, радвам се че всичко е наред с теб и беба. Поспи малко за да си починеш и да се успокоиш  Hug
Мама Хипопотама, и аз много се развълнувах като го прочетох това писъмце на детето  Hug
Мама Ив и аз до колкото знам от леля ми /защото тя имаше такива петна по лицето/ след известно време се махат. Тя доста беше погрозняла, защото наистина като маска и беше станало на лицето и все едно никога не е виждала сапун и вода, но се махнаха и сега си изглежда прекрасно. Аз не знам случай, в който да не са се махнали, но все пак Мамма е с повече опит и щом казва че има случаи и в които не се махта зна4и е така. Но аз ти пожелавам да се махнат и да не остават там, защото предполагам колко ти е неприятно  Hug
Тинк, стискам палци да можеш да си дочакаш милото  Hug Едва ли беба ще се разбърза, като знае, че тати още го няма  Hug

# 387
  • Враца
Маринексче  Hug Hug Hug Hug няма от какво да те е срам миличко,нали за това сме тук -да се притесняваме и да питаме по всяко време на денонощието
Щом беба и ти  сте добре  лягай сега да починеш и ще те чакаме с нови сили тук  love001  love001  love001

Мама Хипопотама това е невероятно Hug

# 388
Tink  всичко ще е наред  Hug Според мен си задържала вода. Няма страшно - ще изчака бебе Ния да си дойде тати  Hug Бъди спокойна и положително настроена!

Маринексче  Hug браво за хубавите новини!!!  Hug

# 389
феникс честито бебче,да ти е живо и здраво и много да ви радва   насистина много ни п0риотесни но се радвам че всичко е минало и сте добре Hug

маринексче,браво на бебка и на теб че сте добре Hug
тинк сокоино мила,недеи да се натъжаваш толкова,ние сме тук,а и бебка ще изчака баща си сигурна съм Naughty

мамо ив Hug

Общи условия

Активация на акаунт