ФЕВРУАРСКА мама дни брои бебче да се появи (47)

• 25 371
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Summer7 ,при нас изписването стана много бързо,стига да нямат много работа докторите.изписването започва от 12.30 часа,качваш се на горния етаж където е неонатологично отделение (прощавайте,не мога да го произнеса това,камо ли да го напиша,ако съм сбъркала поправете ме),там от 12 часа се дава информация за бебетата и главната акушерка е почти винаги на вратата,казваш,че днес ще ви изписват и са дошли да ви вземат вече и чакаш да докарат бебенцето,слизате на партера,тя ви води в една стая,където се пробличаш,а тя облича бебока в дрешките които сте му подготвили,попълвате документи,не е много бумащината,дават ти подаръци и ви пращат на входа да ви снимат за довиждане и после си тръгвате. Simple Smile верно,че е много горещо там,но навън е хладничко,ние бяхме с костюмче,ританки и боденце,а отгоре пеленка и одеалце,нашия беше като пашкул,само носа му се виждаше,но предвид че после ще ви приберат с кола или такси не е необходимо да го навличате много.друго не се сещам,май това е,ако не е лудница всичко е за около 20-30 минути,но гледай да дойдат да ви вземат към 12,че после наистина няма измъкване до към 4. Simple Smile  Hug

Мама Widow, супер си, благодаря за инфото!   Hug

# 91
  • София
Да споделя, че не се наложи да му изтръгвам пъпа на Макс, както се бях заканила.  Laughing Тази сутрин си беше паднал сам, рекорд по кратко носене на пъп в семейството.  Laughing
Отложихме излизането засега - нещо много ветровито ми се видя. С баткото ходихме в района на Мяучето - до очната корекция, оглеждах се за най-гърчавата майка, но не я видях.  Grinning нищо де, поне направих един от големите кефове на Борис - возене в рейс на градския транспорт, много обича.  Crazy

# 92
Привет на всички дано не сте ни забравили  Embarassed

Честито на всички майчета за бебчетата им.Няма да изброявам поименно, че те много са се народили  Wink

Надявам се, че всички те добре и е радвате на малките бебоците, а на тези на които им предстои стидкам палци момичетааааааа

Ние сме добре с малкия излизаме навън когато смогнем и времето позволява. Но да ви кажа с каката са големи проблеми  ooooh! Направо така съм се отчаяла, че незнам какво да правя с това дете. Просто не е същото. Изпада в някви нервни кризи и по цял ден прави вичко на инат, обратното на това, което и се каже. То са едни тръшкания едни ревове, абе в чудо съм се видяла. Какво ли не изчетох за това и състояние вече. Днес оставих малкия на майка ми тя да го изведе а ние с нея и таткото излезнахме тримата. Има ли някое мамче със същия такъв проблем?

Хайде да спретнем една срещичка в ЮП другата седмица ако е хубаво времето какво ще кажете?

# 93
vabeni, съчувствам ти за поведението на каката! При нас малката прави страхотни номера, но тя и преди си ги правеше. Като я гледаш -русо ангелче, а всъщност - коза балканска! Мина също се отваря напоследък. Особено на тема дрехи -какво да облича; и да и се дава бебето да го държи по цял час!
Ето един диалог от тези дни. Татито (супер изтощен): "колко пъти повторих "млъкнете!", "млъкнете!"? колко пъти повторих?" Галка:"Тати, ти да не си папагал?" Laughing И двете каки имат избирателна чуваемост - чуват само каквото ги устройва. Затова няма смисъл да им се карам. Галчето прави чудовищни истерии понякога, та гледам да и оставям свобода, стига да не вреди сама на здравето си. Поне не заеква вече, което е супер.
Сега са със свеки на инглиш, та рахатясах. Днес изведох 3-те деца на разходка - супер беше.

Мерси на всички, които похвалиха снимките с Чико (и моя милост Simple Smile ). Тия дни доста снимах щерките, утре ще снимам момъка. Лошото е, че се опъпчи напоследък, въпреки моя почти стриктен режим.
Чико е кротък (пу-пу). Жилав и много подвижен -всякак се врътка и мести. Личи си, че е момък!

2 въпроса:
Получихте ли си вече Актовете за раждане?

Към Мяуче - беше споменала, че в Шейново си била в една стая с родилки с изтекли води. Там как процедираха с тези случаи?

И последно - някой аджеба успя ли да роди във вана?

Някой ме беше питал за болката татуировки - раждане. ЗАвиси си. ПОследните ми 2 раждания болка почти нямаше. Мисля, че все пак с татуировките съм си вдигнала прага на болката, но аз съм много обилно татуирана. Първото раждане зверски боля заради окситоцина, но май защото бях бясна тогава....

# 94
Добре дошла на Катето!!!
Аз досега бях в морската на разходка с мъжа! За съжаление беше кратка, че хич не мога да издържам вече! Така са ми оттекли краката, ръцете, лицето......, и бая си тежи това бебе! doh Пъхтя като кон и се чудя само как ще ми олекне след раждането!?!

# 95
Ау и на мен тая избирателна чуваемост ми е най големия проблем с баткото, прави се на глух почти за всичко ако не го хвана, обърна към мен и гледам в очите  докато му говоря и то пак трябва да говоря бавно и да повторя два пъти ooooh!

Пък аз съм пропуснала кога сте питали за болката от татуировката и раждането,  за раждане не мога да коментирам - така и не ме огря обаче ако на някой са му рязали венеца в устата да ви кажа раната после боли доста повече от татуирането  Crazy та ми е трудно да си представя сравнение с раждане. Пък и всяко раждане си е само за себеси , че даже и секциото. Това колко ме е боляло мен съвсем не може да е сравнение с това колко би я боляло сестра ми например. Че даже първия и втория път при един и същи човек не болят еднакво.

п.с. Какво става и днес ли няма бебета newsm78

# 96
  • Бургас
Рали, още малкоо  Hug
Кукла,нашия беше готов на 10-тия ден,ама става дума за Бургас.
Викторита,честита месечинка !
Кате,добре сте се завърнали.
Днес накарах мъжа ми да ми махне лепенката от раната. Ей толкова ме беше страх да погледна мястото и си представях какви ли не ужасяващи картинки , мислех че ще е огромна и широка.... а то,толкова мъничко разрезче,че чак се зарадвах .Уф,ама съм смотана и аз !  Mr. Green

# 97
Честит имен ден на всички празнуващи!Бъдете живи и здрави!  bouquet
Кате добре дошла!
Ние цял ден плачем,като сме почнали от 10.30 та чак към 5:30 заспахме Sad Почнах да се притеснявам дали и стига кърмата.Иначе си имаме по 3-4 пълни пампарса.Започнах да и давам и саб симплекс,защото започна и да се гърчи.Пъпа още не е паднал,дано да пада вече,че ми е мъка голяма.Вчера я изнесохме за две минутки на терасата,но днес не посмях.
Имам температура около 37.5,ще видя ако не падне ще звъня на личния.

# 98
Я да ви питам нещо за болничните. Извинявам се предварително, че темата е много дъвкана.
Ако преносвам, кой трябва да ми даде болничния?  newsm78
На мен моят лекуващ ми каза, че ще ми издаде със задна дата болничния за дните на преносването,т.е. след като си взема болничния от болницата след раждането, той ще напише болничен за промеждутъка.Ама го обясних...

# 99
  • София
Аз, да чукна на дърво, но засега /очаквано/ нямаме грижи с батокото относно бебето - в смисъл държи се по обичайния си начин и не забелязвам никаква промяна или ревност у него. Дори слухти и ни уведомява - бебето плаче, бебето киха, бебето Сълца /хълца/.  Laughing
Кукла, от болницата ми казаха да си търся акта след десетина дни в общината по местоживеене, с двете лични карти, без значение кой от родителите щял да го вземе.

# 100
Да се включа и аз набързо по някои от темичките, докато бубка спи:

Относно разранените зърна- слава Богу такъв проблем нямам засега. От средата на 9-тия месец започнах да се мажа всеки ден с Гармастан, а от 2-рия ден след разждането преминах на Лансинох, защото е без изплакване и съм много доволна.

Актът за раждане ни беше готов 6 дни след раждането, тати го взе от Общината. Честно казано, очаквах във Варна да стане по-бавно.

Сега да питам вещите в темата за кърменето мами- докога, аджеба, продължава сагата с цеденето?  Laughing Кога се регулират нещата и вече не е необходимо постоянно изцеждане?

Ние от 2 дни не сме акали и малко се притеснявам. Нашата доки каза, че до 3 дни не е страшно, но ако прескочим 3- да се обадим. Ако и утре пропуснем, в понеделник ще й звънна.

# 101
Девойчета, минавам само да се отчета bouquet

Съни Скай, благодаря за стиснатите палчета  Hug

На вилата е супер, голямо разхождане сред природата му направихме, чистих, шетах, но няма и помен от скорошно раждане  Mr. Green

Да споделя, по повод забавлението на Никиния Борис в градски транспорт - като прочетох поста, осъзнах, че Константин никога не се е возил в автобус #Crazy Що за майка съм Shocked

Мдаааа, не сме се записали още днес newsm78
Стискам палчета  fingerscrossed на всички, които са се запътили към среща с бебче Simple Smile

Целувки и ви следя  Rolling Eyes

# 102
Относно режимите - и ние още нямаме никакъв - днес будува цял предиобяд, а следобяд спа 5 часа  Shocked Накрая не издържах и я събудих да яде...Иначе нощем - да чукна на дърво има някакви ориентировачни часове - ама тя доста дни беше в МД, та там я будеха нощем и май посвикна.
Нещо не ще да заспива сама напоследък - иска да я дундуркаш и да й пееш.  ooooh!

Абе момичета, ние вече сме на 17 дни и тоя пъп още не е паднал  Rage
Аз му капя спирт като сменям памперса, а татко й го почиства с клечка за уши, потопена в спирт по препоръка на педито. Уж се клати от едната страна, ама така е от сума време  Crossing Arms Вие какво го правихте? Вече искам да я къпя като нормално бебе в коритото, да плуваме, ама тоя пъп ни спъва плановете...  Crossing Arms

Ей, забравих да похваля нашето педи - имахме не подсичане, ами направо огромни мехури по дупето. лекарят написа някаква рецепта, по която в една аптека забъркаха кремче за мазане - ей златно ви казвам - за един ден се оправи  Party Още има по крачетата, ама и там ще се оправи, надявам се.  Praynig

# 103
  • София
s.newa , тц, тц, не те е срам!  Mr. Green Laughing Как си лишаваш детето от тази забава?  Mr. Green
Аз също съм го возила целево общо 3-4 пъти досега, обикновено по негово желание и с леки пазарлъци и отстъпки от негова страна, защото всъщност иска да се вози на Икарус! /така ли се казваха онези червени бракми всъщност?/ Laughing Crazy Ама голям кеф му е вътре, направо се кокори като невидял.  Crazy

Тани, аз като веща в НЕакането, да те успокоя, че до 3 дни наистина не било притеснително - баткото все така ми беше докато не го захраних /преди това беше на прехваления Аптамил, дето уж бил едно от най-хубавите млека - дрън, дрън/.
Важното е след въпросните 3 дни търпение от ваша страна  Hug детето да не ака с усилие, да е кашкаво, а не твърдо. Ако е така - значи не е запек, а просто много добро усвояване на храната - т.е. нищо не остава за акане.
Извинете за дрисливия постинг.  bowuu hahaha

# 104
  • София

Сега да питам вещите в темата за кърменето мами- докога, аджеба, продължава сагата с цеденето?  Laughing Кога се регулират нещата и вече не е необходимо постоянно изцеждане?

Таничка, аз не съм от най-вещите, но според мен не се ли цедиш много дълго вече...  newsm78...Ние сме на 7 дни и нещата при нас вече се регулираха.
Всъщност ти защо се изцеждаш - защото ги чувстваш напрегнати ли, или да изпразниш  гърдата? Защото ако е второто - правиш по лошо..., само ако чувстваш напрежение, тогава цедиш след кърменето и то колкото да ти олекне. Така поне аз процедирах.
Нека Мяу или Шамана, ако имат време да се включат и те.

Общи условия

Активация на акаунт