Отговори
# 615
  • В царството на игрите:)
Трикси, извинявай, ама как се разбра, че имаш останал конец? На ехографа ли?!? Rolling Eyes При мен след операцията имаше останало конче, хирургичната сестра в Диспансера ми го извади с една пинсета със съвсем леко дръпване. Това можех и аз да си го направя, ама смея ли? Но при мен беше на повърхността, чудно ми е как се установи това при теб и в коя болница?

И аз туй се зачудих много newsm78 Останал конец вътре....не знам. Иди си, Триксано при Гаврилов, пък той ще ти каже кво да прайш Mr. Green
И аз се опитавам да мисля положително, но като вляза в тая болница било за контроли или да питам нещо положителното ми мислене си плюе на петите Mr. Green От онзи ден обаче получих най - после просветелние /говоря сериозно/ и реших да не се ядосвам  и да не си слагам на сърцето прекалено много проблематиките с лечението ми. То се видя, че оправия няма.  Rolling Eyes Ако си слагам прекалено много работи на сърцето, то няма да издължи Thinking
Весенце, това се отнася и за теб, душко...
Айде обичам ви Hug

# 616
Май в онкото е масова практика да оставят конци по шевовете на пациентите... ooooh!
Миленка, при нашата обща позната се е случило същото.Тя все ми казваше ,че си напипва някакво уплатнение точно на шева.Беше се притеснила,че не са и изрязали рачЕто... Crazy Отишла на лекар и и казали,че е възможно да се е получило уплатнение вследствие на лъчетерапията.Но тя все пак не се успокоила и отишла при друг доктор. Не съм наясно как,но са видели ,че е конец. Резнали я и го извадили...

# 617
Исках да допълня, но Милми вече го е направила - абстрахирай се от всякакви догадки и се консултирай с доц.Гаврилов - този човек си знае работата, затова и се ползва с доверието на всички пациентки.

# 618
Значи, да дообясня.
След като приключих превръзки и всякакви щуротии, започнаха да падат коричките от шевовете. Едното го гледах, гледах - бре, не  прилича на коричка! Подръпнах го - боли. Отидох пак при сестрата и тя вика "Оооооо, съжалявам, не съм го видяла!".И го махна.
Сега ходих на ехограф при д-р Спирдонов  в ИСУЛ. Той каза, че има гранулом от чуждо тяло и даже ми показа кончето. Не знам, обаче, той ми откри рака и му вярвам почти на 100%. Ще ви информирам в понеделник!
Наде, радвам се да те видя!

# 619
  • В царството на игрите:)
Между другото, Наде, и аз се радвам да те видя Hug
Навестявай ни по - честичко!!!

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 18:07 от milmich

# 620
Благодаря момичета! Трикси, стискам палци притесненията ти да са неоснователни.  Peace
Искам да ви питам, чела съм назад в темите за една дама, която е била на лечение с Лапатиниб. При мен Херцептина вече не действа и съм на това лекарство по програма за клинични изследвания. Иска ми се да обменя малко опит с нея, но не си спомням ника й и не мога да намеря къде го четох Embarassed Моля ако някой може да ми помогне.
Хубава вечер ви желая! Simple Smile

# 621
Наде, прегръщам те силно Hug Hug Hug. От сърце се надявам новото лекарство да има желания ефект! Ти си страхотен герой и не спирам да ти се възхищавам! Heart Eyes

# 622
  • София
Здравейте момичета!
Наде радвам се че отново си се включила! Мисля, че Кана е била на лекарството за което питаш! Свържи се с нея на лични, защото тя напоследък нещо рядко влиза в темата!

# 623
Здравейте, търся информация за цени за лечение в Израел на рак на гърдата. Търсих навсякъде и нищо не намерих - нито някой да е споделил нещо за конкретни болници, нито цени, нищо... Ако някой може да сподели опит или информация, ще съм много благодарна. Поздрави на всички!

# 624
  • София
Здравейте, търся информация за цени за лечение в Израел на рак на гърдата. Търсих навсякъде и нищо не намерих - нито някой да е споделил нещо за конкретни болници, нито цени, нищо... Ако някой може да сподели опит или информация, ще съм много благодарна. Поздрави на всички!
Здравей, свържи се със Специалната. Тя се е лекувала в Израел.

# 625
Много много благодаря!

# 626
  • София
Благодаря момичета! Трикси, стискам палци притесненията ти да са неоснователни.  Peace
Искам да ви питам, чела съм назад в темите за една дама, която е била на лечение с Лапатиниб. При мен Херцептина вече не действа и съм на това лекарство по програма за клинични изследвания. Иска ми се да обменя малко опит с нея, но не си спомням ника й и не мога да намеря къде го четох Embarassed Моля ако някой може да ми помогне.
Хубава вечер ви желая! Simple Smile
Кана се лекува с лапатиниб но мисля, че беше паралелно с херцептина.
Не смея да твърдя, затова е по-добре за попиташ нея.
И защо мислиш, че херцептина не ти действа ?

# 627
  • София
Трикси, не искам да те плаша, но и при мен имаше подобен случай.
Верно, много отдавна.
Отидох при проф......
Рече, че е забравен конец, около който се е образувала тъкан.
Оказа се редцидив.
Тъй, че скъпа - веднага при хирург  Peace

# 628
Благодаря,  margi4 и Хули!  bouquet Понеже и други ме питат ще отговоря тук. Аз се лекувах с Херцептин не превантивно. Оперирана съм 2004 г., тогава ХЕР-2 се не се е изследвал задължително. Заболяването ми рецидивира след 4 години /изразява се като ТУ-образувание на гръдната стена 10 см над операцията, което бързо нарастваше/. След повторно и потретно изследване на ХЕР 2 се установи, че е 3+ и след почти 6 м. борба с МЗ за отпускане на Херцептин, нещата се стопираха за около 1 година. За съжаление престана да ми действа ТУформация започна да нараства - вътешно и външно - аз го усещам и виждам, а и изследванията го показват. Понеже съм минала всякакви други терапии ми предложиха да се включа за Лапанитиб по програма за клинично изследване.
Взимам го в комбинация с Кселода от около месец и половина. В понеделник ще правя скенер, за да се види дали се повлиявам от това лечение.
За тези, които правят Херцептин превантивно,  искам да кажа, че е много добро лекарство. Ако има остатъчни клетчици някъде той ги убива, дори при мен, при образувание 3/3 см, процеса се стопира за 1 година - чувствах се прекрасно. Сигурно сте чели по разни сайтове, че Херцептина, приложен адювантно снижава риска от метастазиране до минимум.
Успех в лечението на всички! Simple Smile

# 629
Сигурно сте чели по разни сайтове, че Херцептина, приложен адювантно снижава риска от метастазиране до минимум.
Успех в лечението на всички! Simple Smile
Не съм съвсем сигурна ,но мисля че Херцептина е качествено Ново лекарство .което променя генната експресия.Това е лечение на високо ниво.Не е като обикновената химиотерапия с която се атакуват бързо делящите се клетки изобщо.И се отпуска и е ефикасно когато НЕР2 е 3+ и има още две генетични изследвания КИШ иФИШ ,които ако са положителни пациента  е показан за терапия с Херциптин.Четах още ,че Херцептина многократно подобрява прогнозата.
Вероятно имаш привикване ,но понякога след почивка се подновява чувствителността на организма към лечението Но не съм изобщо сигурна дали това важи за Херцептина.Успех и оздравяване!! Peace  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт