За любителите на елфи, джуджета и орки- Тема 2

• 39 049
  • 722
  •   1
Отговори
# 120
За мен Ворската поредица на Бюджолд е най-хубава от всичките . Смяла съм се до сълзи с този Майлс. Препрочитам ги винаги с удоволствие. Част от книгите за Майлс могат да се четат и самостоятелно без човек да остане с впечатлението , че нещо е изтървал. Аз преди 2 години открих, че съм изтървала точно За честта на Вор. Прочетох я с оргомно удоволствие.
  Най- любимо от този цикъл ми е Подаръци за зимния празник, то е по-скоро повест , Сетаганда и Дипломатически имунитет. Цивилна кампания е книгата, която ме е разсмивала до сълзи. Всъшност като изключим Етан от Атос, който е с много слаба и далечна връзка с Майлс и Бараяр като цяло, всичко друго е написано на много високо ниво.

# 121
  • Майничка
....  newsm10 на дЯтИтУ и аз така  Blush  Whistling

Следващата анкета да е:Четете ли в кенефа? #Cussing out Mr. Green Joy

И ти се криеш, като влизаш с книга в тоалетната?! hahaha
Нашата я юркаме, защото е първа смяна и вдигането сутрин е мъка, пък ако и отвиси с книжка от ранни зори... Wink , иначе няма проблем.

Такава анкета е имало поне в 3 теми досега. Laughing

Ворската поредица ми е сред най-най-любимите фантастики, ако и да съм привърженик на по-кратките форми. Нямам приятел, независимо от пола, на когото да съм я препоръчала и да не се е запалил. С огромен кеф гледам как детето се върти все по-близо и хем се й радвам предварително, хем й завиждам за момента, когато ще я открие.
Надявам се все пак да се забави до лятната ваканция, че ми писна да играя нощна стража. Mr. Green

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 23:57 от gargamela

# 122
Отскоро съм У форумО.

И аз с книжка там.Къде другаде има спокойствие? Crazy

# 123
  • София
да обявяваме ли край на анкетата  Mr. Green

# 124
  • В полите на Пирин планина
Ами то резултатите от анкетата бяха предвидими  Grinning, но на мен ми помогна да си набележа доста заглавия за четене, което много ме радва...

Да добавя за моите впечатления от най-слабата книга на Бюджолд, както беше охарактеризирана тук - чета в момента 2-рата част на "Споделящия нож" - за сега ми върви лесно, но ми е някак лековата, но задължително ще си я довърша ...

# 125
  • София
Айде ще я оставя още малко - виждам, че продължава да се гласува. Като се заковат гласовете, ще обявим топ 5

# 126
  • Пловдив
Купихте ли си новата книга на Стен Никълс , втори том на "Орки"? Simple Smile Да пообсъдим, аз сега я чета Simple Smile

# 127
Надали ще си я купя  Laughing

И какво сега за анкетата? да гледаме и коментираме от второ място надолу.

# 128
На мен ми е трудно да коментирам една част от заглавията, но каквото съм чела - бих се включила.

Да кажа, че много ми харесва стилът на Бюджолд и съм решила да почета още неща от нея.

# 129
  • Пловдив
И какво сега за анкетата? да гледаме и коментираме от второ място надолу.
Хрониките на Амбър са май на второ място. На трето - Колелото на времето. Аз, лично, за мен си, никого не обвързвам с това си мнение - има по-добри от тях. И присъстват в анкетата Simple Smile

# 130
  • UK
хари Потър също е на трето място. Simple Smile

# 131
  • София
Хрониките на Амбър за мен също са изненада. Не ги харесвам чак толкова, но явно доста се тачат. Явно като Властелинът са придобили някаква популярност на старите фентъзита

# 132
  • Sofia
Аз гласувах за Хрониките, като не мисля, че "старо" фентъзи - както със всяка литература колкото хора са прочели дадено заглавие - толкова мнения. Зелазни е моят автор - съжалявам, че не съм попадала на продължение на неговото "направление" във фентъзито.
От новите на мен не ми харесва Малазанската поредица (въпреки, че стриктно си я купувам и чета), някакси загубих линията на идеята, а при опита ми да препрочета по-старите томове, съвсем се вкиснах - не можах и до 100-та страница да стигна, докато Хрониките си ги чета с удоволствие ваднъж на 2-3 години...

# 133
  • гр.Плевен
Е, Хрониките на Амбър са си малко тежички, доста философски са и на някои не им харесват. Все пак всеки си има вкус, но аз с удоволствие си ги препрочитам дори всяка година.  Grinning

# 134
Хрониките на Амбър са ми от любимите книги. Чела съм ги много пъти. И пак бих ги прочела  Grinning Не мисля, че са тежки за четене - на мен ми вървят много лесно и бързо.

Пример за "тежки" са ми книгите от поредицата "Песец за огън и лед" . Имам чувството, че само гадости им се случват там на героите.

Общи условия

Активация на акаунт