Дядо Коледа ела и подаръци на ЮНЧЕТАТА им дари!

• 38 903
  • 718
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Искам да питам майчетата, на които ходят на ясла дали са им казали, че ще изпишат децата когато станат на 3г.? Днес майка ми като е взимала Ели са й дакали, че са им дали списък и трябва да е на ясла до 9 юни. Надявам се да се договорим с директорката, защото 3 месеца няма кой да я гледа.
И тук е така. Това важи за чистите ясли, а не за ОДЗ-тата, където предполагам че ходи детенцето на Трапезица. Нас специално не са ни казвали нищо, но по предварителни данни изписват на 31 май. Идеята е, че градините започват прием от 1 юни и можеш да прехвърлиш детето директно.

# 121
  • Варна
Гери, доколкото си спомням последно четох, че ще има промяна в закона и децата, които навършват 3 години през първото полугодие ще се изписват до 20 юни, ако не се лъжа, а останалите до 20 септември. Не знам обаче кога ще влезе в сила и дали е гласувано. По принцип Ели би трябвало да тръгне на градина от юни. Най-вероятно затова ще я изпишат. Ето какво открих: Наредба № 6 за организацията и дейността на детските ясли ( Отм. ДВ. бр.103/2008г.) -
... Чл. 22. (1) Децата в детските ясли се изписват след навършване на 3 г. в следните срокове:
1. от 1 юни до 20 юни за родените от 1 януари до 30 юни;
2. от 1 септември до 15 септември за родените от 1 юли до 30 декември;
3. целогодишно, ако на детето е осигурено място в детска градина...

# 122
  • София
Гери, .... По принцип Ели би трябвало да тръгне на градина от юни. Най-вероятно затова ще я изпишат. ...

Градините приемат само септември.  Sad

# 123
  • София
Здравейте момичета!

Искрено и от сърце ви благодаря за подкрепата Hug Hug Hug. Имах нужда от окуражителните ви думи и определено ми подействаха добре - вече съм доста по-спокойна и дори вчера си мислех, че каквото и да си мисля и да планирам бебето ще се роди точно когато то е готово и реши да го направи. Така беше и с Алекс - с таткото планирахме секциото ми да е на 07.07.2007 /термина ми беше на 15.07/, ама човечето реши да си излезе на 28.06 без изобщо да се интересува от плановете ни. Бях с доста силни болки и отидох за консултация при доктора, а той ми каза: "Днеска ще е.", а аз шашната "Ама как така днес?". Оказа се, че съм с 4 см разкритие и така докато се усетя какво става вече бях родила - отидох в болницата в 14,30, а в 17,50 вече имах бебе. Тогава обаче бях в 37-мата седмица и не съм се притеснявала изобщо. Даже бяхме толкова добре, че ни изписаха на 4тия ден, т.е. един ден по-рано от нормалното. Мисля си, че и сега ще стане така. Успях даже и част от планираните неща да свърша, за други да направя списъци или да намеря на кого да ги възложа.
За съжаление здравословното ми състояние не е кой знае колко по-различно от това преди седмица - от вчера почнах да пия нов, трети поред, антибиотик за бъбреците и всяка вечер една приятелка идва да ми бие обезболяващи инжекции. Но и това вече го приемам по-спокойно - успокоява ме факта, че скоро ще свърши.

МММ, много полезна информация си дала за ехографите - честно казано не мислех, че са толкова неточни.
Гери Hug, много гадно това за яслата. На нас за сега не са ни казали, че Алекс трябва да спре да ходи след юни. Опита ли се да говориш с директорката и да се разбереш нещо с нея? Все си мисля, че още месец или два не са от толкова голямо значение. Ама и системата ни е много тъпа, де. Оказа се права за точката за яслата - няма да имаме право на нея поне до юли /тогава стават 6 месеца откакто Алекс ходи на ясла/ и разбира се от втори в списъка, вече е 15-ти, т.е. на ръба. Абе, изобщо смотана работа.

За сега май е това. Продължавам да разчитам на вашата подкрепа и ви пожелавам спокойна нощ и само хубави сънища!

# 124
  • welcome to the Jungle
Жени  Hug, радвам се!!
Нека само да ти споделя за успокение, че Любослав го очаквах и аз "преждевременно"  Blush, пак със зряла плацента още от средата на 8ия и Доки беше сигурен, че бебо ще се пръкне в началото на 9ия.

Освен това имах и контракции. Имах всички признаци на скорошно и бързо раждане.

При термин 01.06. - Доки ми определи дата за секцио - 02.06  Crazy ТА сметни ми притесненията, очакванията ... и реалността  Mr. Green
Та ... остави притесненията   Sunglasses.
Отделно Ого го очакваха да се роди не повече от 2700 кг, а Огънчето се пръкна 3100  Blush.
Любани по подобен начин неочаквано по-голям се пръкна.

Спокич!
 А за мисълта ти, че в 8ия месец не трябвало да се ражда  Hug го забрави! Не живеем в ХVII все пак  Hug!
 Стискам ти палците на всичко де има палци!  Heart Eyes

# 125
  • welcome to the Jungle
Мацки, а за детската на Любо едва що не съм писала...
Всеки ден е цирк!

Това с прости хора човек да се разправя...а даже и хич да не се разправя...е страшно.

# 126
  • София
Гале, надявах се, че сте се разбрали с лелките. Много кофти. Още колко време Любанко ще е при тях?

Жени, в понеделник ще ходя да говоря с директорката. При едни познати също не им стигат 2-3 месеца и май са се разбрали да из издадат бележка, че е ходило детето 6м. Ако искайте пробвайте.

# 127
Здравейте!
Съвсем се загубих напоследък, но е за хубаво. Признавам даже, че не съм ви изчела още  Embarassed но ще се поправя!
Набързичко да споделя, че ние сме добре. Михаела от юни е на детска. Притеснявам се само заради алергията и какво точно ще яде там. Но по този повод мога да се похваля, че сме поразширили храните  Flutter и се надявам постепенно да започнем да ядем всичко. С апартамента също напредваме и се надявам до месец да сме там. Той е и основната причина да липсвам толкова време. Но между работата, децата, домакинството и ремонта на новото жилище не ми остава никакво време. Иска ми се да кажа куп неща, но едва гледам. А и банята ме зове неудържимо вече. Лека  Heart Eyes

# 128
  • София
Здравейте на всички!

Влизам само да споделя нещо, което ме развълнува изключително много. Току-що се прибрах след като посрещнахме Джон Кехоу - чакам срещата си с него отдавна и винаги съм очаквала, че е добър и разбран човек, но определено не очаквах да има толкова силно въздействие върху хората. Оказа се страхотен човек, страшно харизматичен и толкова зареден с положителна енергия, че имах чувството, че самият той се намира в облак от позитивизъм. Наистина нямам думи, с които да опиша въздействието му върху мен. А момента, в който пипна наедрелия ми корем и ми каза, че от там блика енергия, със сигурност няма да забравя през целия си живот.
Ако искате да видите поне частица от него, може да гледате тази вечер новините по Нова ТВ, ТВ 7 и ПроБг - предполагам, че ще пуснат репортажи за посрещането му. А утре сутринта по ТВ 7 в предаването Едно към Едно ще излъчат интервю с него и отделно от това ще е гост в На Кафе на Гала по Нова ТВ.

Това е от мен за сега. Хубав, усмихнат и позитивен ден пожелавам на всички!

П.П. Забравих да кажа, че тази вечер Кехоу ще е гост в Шоуто на Иван и Андрей.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 17:11 от jeninik

# 129
  • Варна
Жени, не знам за Кехоу, но ми харесва позитивизма в твоите думи  Grinning Heart Eyes Hug!
Лъвичке, хвърляш бомбата и заминаваш  Mr. Green. Разкажи ни сериала наречен "Любанкова градина".
Йоя, радвам се да те "видя"  Hug. Страхотно е, че при вас нещата се нареждат лека по лека. Да нацелуваш госпожиците.
Гери, какво казва директорката за члена, който цитирах? Във Варна приемат децата през Юни и Септември.

# 130
  • София
Ани, говорих с директорката, но не съм споменавала този член, защото тук не е валиден. В градините се приема само септември. А малката най-вероятно 2-3 месеца ще се наложи да ходи в частна градина (където таксите са ..... #2gunfire)

# 131
  • София
Гери, мисля че всички градини в София първа група започва от семптември.
И като зяло летния сезон винаги е проблематичен. Знам от приятелки, съседки и колежки. Все тук сборна група, там не знам кво. "Ама много ли ви е важно да ходи, ама нямате ли друг начин." С това ще се сблъскваме следващите години.
Живот и здраве, защото Александър само на едно място влиза в групата за томболата, за три места, не знам колко деца.
Дето се вика в събота спискайте палци.

А всъщност, влязох да поздравя Жени за организацията по представянето на Дж. Кехоу у нас. Наистина се впечатлих от медийната изява и го гледах при Иван и Андрей и искренно се забавлявах. И когато отворих темата видях, че си писала за посрещането и предстоящите изяви.

# 132
Кики, честит рожден ден, мила!   bouquet Да си жива и здрава и да те слушат прекрасните ти мъже!  Heart Eyes
Жени, радвам се, че си по-добре и че си толкова положително настроена!  Hug
Лека вечер на всички! cheers

# 133
Благодаря, _Шоши_   bowuu Да сте живи и здрави и вие!  Sunglasses

Жени, много се радвам, че си по-добре  Heart Eyes Задръж още мъничко  Simple Smile

# 134
  • София
Честит Рожден ден Кики!  bouquet

Не мога да не споделя радостта си, че Александър е изтеглен на томболата за градината до нас.
Последно в петък бяха две места в граничната група и вече бях оклюмала.
Но като са премахнали децата с повече точки, класирани в друга градина, които се оказа не са никак малко.
Местата са останали 10 и нашето номерче е върте. Късно видях да ходя да пусна тото със същите номера. Laughing
Естествено сега остава да смогнем навреме с документите.
Че съпругът ми се местят в нова сграда и като голяма организация - анархията е пълна, до към края на май. Crazy

И както се случва в живота, днес печелиш, утре губиш. В петък сутрин са намерили братовчеда на съпругът ми - получил сърдечен удар.
Паднал с телефон в ръката и счупени очила. По голям с една година от любимия, т.е. на 37г.
Емоциите ни идват отгоре. Cry

Общи условия

Активация на акаунт