Почивка на о. Корфу лято 2010

• 32 899
  • 214
  •   1
Отговори
# 45
  • София
 някой има ли впечатления от този хотел http://www.aquisresorts.com/hotels/corfu/sandybeach/photo-gallery
пак е от същата верига

# 46
някой има ли впечатления от този хотел http://www.aquisresorts.com/hotels/corfu/sandybeach/photo-gallery
пак е от същата верига

Дудинка,  преди малко ми препоръчаха този от твоя цитат и още един:

http://www.thomson.co.uk/destinations/europe/greece/corfu/glyfad … rand-glyfada.html

scorpios, чудесни снимки! Благодаря за което!  bouquet Мярнах и хотела на veka.
Вече нямам търпение да отидем до Корфу.

Ще чакам някой да сподели впечатления от горните два хотела или пък от някой тризвезден!

# 47
Лиападес е невероятно селце  Heart Eyes Там, на каменното площадче до църквата, и с насядалите стари гърци по кафетата,
сякаш времето беше спряло.
Може да се погледне и тук и тук, в booking.com няма голям избор.

scorpios, сега разгледах Лиападес.
Страхотно е! Много ми хареса.
Вие къде бяхте отседнали?

Ние се отказваме от хотелите, които са олинклузив. Това целодневно изхранване ни идва в повече. Confused
Някой може ли да ми препоръча хотел, може и във вътрешността, но все пак по-близо до Западното крайбрежие, за да можем да "вкусим" от хубавите плажове.Държа хотела да е само със закуска, или закуска и вечеря.
Много ни хареса Лиападес, Палеокастрица и Глифада.
Предварително благодаря.

# 48
Както вече казах и аз съм фен на Лиападес! Това е официалната страница на Лиападес, на мен ми беше доста полезна - оттук си избрах хотела, оттук видях маршрутите за разни усамотени плажове и т.н. Има и страшно много студия, което също не е лош вариант. В Палеокастрица също е много красиво като природа, но е много туристическо и не бих отседнала там. Това го казвам от позиция на ходила вече там, а иначе и аз обмислях да спим там. В Пелекас също не е лошо, но плажовете определено не са толкова живописни.

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 00:00 от zozinia

# 49
  • София
Хайде и аз в кюпа!  Mr. Green

За мен очарованието на Гърция е в малки, непретенциозни, но чисти хотелчета и обикаляне и пак обикаляне. Топване в кристалната вода на  някое очарователно малко и безлюдно плажче за разхлаждане и пак обикаляне. От тази гледна точка съм очарована и от Корфу, и от Закинтос/някой беше писал, че не е интересно Rolling Eyes/. Закинтос е разкошно място, като изключим пияните англичани  Wink.

На Корфу бяхме от 2-3 юни. Времето беше топло, но доста дъждовно. Морето ставаше за къпане, но не и за мен/предпочитам затопления басейн в "египетския студ" или току-що напълнения с топла минерална вода велинградски  Wink/. Хубавото беше, че дъждът както бързо се появяваше, така и бързо си отиваше. Единствено последния ден валя 3-4 часа без прекъсване и ни провали плановете. Това беше почти единствената организирана екскурзия, на която сме ходили напоследък. Двата от дните обикаляхме с екскурзовода, а после си наехме кола, за да разгледаме останалото. Доволна съм и определено пак ще отидем, но този път сами  Mr. Green.

Магистралата е напълно готова. Само за участъка около Янина не знам, тъй като се отклонихме, за да спим там и да я разгледаме. Също е много приятно местенце  Grinning.

anisunshine, могат да се намерят такива цени. Последната есен от 3-4 септември почивахме на Закинтос четирима за 35 евро на вечер в чист и приятен хотел с басейн . Тъй като до последно се чудехме дали да не повторим Корфу, там цените не се различаваха. Единственото притеснително за тази година е, че им махнаха данъчните облекчения в сферата на туризма и може като цяло в Гърция цените да са по-високи. Ключовата дума при търсене е не хотел, а апартаменти и студия.

И накрая по няколко снимки от Керкира, Статуите на 9-те музи във вилата на Сиси и Закинтос.

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 11:15 от tania67

# 50
Фран Джонсън, в селцето Лиападес бяхме само на разходка и после на плаж
долу на Елиа бийч, така че за настаняване там не мога да помогна.
Само ще отбележа, че денивелацията между селцето и плажа е доста голяма.
Наблизо имаше и доста малки плажчета, достъпни само по вода и през
топ сезона има лодки, които те водят сутрин и вечер те прибират.
На остров Закинтос бяхме на такива уникални местенца  Peace
След посетени 12-13 гръцки острова, другия месец продължавам пак с Йонийските  Wink

# 51
  • София
tania67 благодараря за инфото, ще трябва да се поразровя по - сериозно...
Друго... някой наемал ли е вила? Смятам, че ако сме повече хора това ще е доста удачен вариант... ?

# 52
  • край Дунав
http://www.aquisresorts.com/hotels/corfu/sandybeach
Аз се разрових за Корфу и горе-долу това е интересно, но моля да дадете мнение, защото "касичката" даде зелена светлина за почивка. Налага се да избера нещо интересно и на нормална цена /щото после съм си замислила едно ходене до Виена и все едно, че ще спестя парички  Wink /
  Mr. Green Дудинка, сега виждам, че си питала за същия хотел по-горе. Аз изпратих запитване до туроператор Бг и чакам отговор. Дано е скоро, иначе ще звъня в офиса  и ще пиша каква оферта са ми дали.  Peace
scorpios ,прекрасно е, че можеш да посещаваш приказни места. Поздравления и за ентусиазма ти да разказваш подробно и изчерпателно.   bouquet

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 12:29 от skorpion

# 53
# 54

Таня, напълно подкрепям мнението ти и за почивката в Гърция, и за времето на Йонийско море! Въпреки че на Закинтос не съм била... още.
Между другото и о. Лефкада - намира се под Корфу на юг - е много приятно място, свързано с шосеен мост със сушата (не се налага ферибот). Популярен е предимно срезд гърците, не толкова за международен туризъм. За мен това винаги е плюс.

# 55
Благодаря ти за снимките. Hug
Плажа на някои места е доста каменист. Confused
Може ли да ми кажеш защо на това място има мостче?Дали не е поради каменисто дъно?
http://media.snimka.bg/6003/018261313.jpg

http://www.aquisresorts.com/hotels/corfu/sandybeach
Аз се разрових за Корфу и горе-долу това е интересно, но моля да дадете мнение, защото "касичката" даде зелена светлина за почивка.
Офертата, която ми предложиха вчера за този хотел, за началото на юли, 7 нощувки на база олинклузив е...1514 евро. Трима възрастни с две деца.

Фирмата с която си комуникирам не може да ми намери семеен хотел, който не е олинклузив. Confused
Някой може ли да ми помогне със съвет?

scorpios , благодаря за споделеното. Hug

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 16:33 от Фран Джонсън

# 56
  • край Дунав
Понеже не ми отговориха на мейла днес звъннах и както обещаха-скоро ще получа отговор-ще кажа какъв е. дано цената не е като твоята  Grinning

# 57
skorpion , редактирах се.
Цената е за 3-ма възрастни и две деца и то при положение, че платим до 30.04.2010.
Едното дете...е на 15 г. и се брои за възрастен вече.

# 58
Благодаря ти за снимките. Hug
Плажа на някои места е доста каменист. Confused
Може ли да ми кажеш защо на това място има мостче?Дали не е поради каменисто дъно?
http://media.snimka.bg/6003/018261313.jpg

Да, каменисти са повечето  плажове около Лиападес, но мен това не ме е притеснявало, купихме си аква обувки и всичко беше о.к. Ако харесваш пясъчни плажове повече, тогава се ориентирай по-надоле на западното крайбрежие - Пелекас, Глифада, Агиос Гордис.
А на снимката мостчето играе роля на нещо като кей  Simple Smile, оттук туристите се качват на лодките!

# 59
А на снимката мостчето играе роля на нещо като кей  Simple Smile, оттук туристите се качват на лодките!
Ами да, ако бях гледала по-внимателно снимката щях да се сетя, ама карай.
Даже част от лодка се вижда на снимката.

Понеже съм те засичала и в други теми ми е направил впечатление аватара ти.
Какъв е предмета в средата на снимката?

Общи условия

Активация на акаунт