Почивка на Малдивите

• 173 079
  • 808
  •   1
Отговори
# 630
 hatred, би ли казала от къде правите резервацията?

# 631
  • София

Директно от сайта на хотела. Сега, когато резервирахме за трети път, ни изпратиха и код за отстъпка.
Откровено казано, не мисля, че за такъв тип почивка е необходим туроператор. Хотелите са силно ориентирани към индивидуални резервации, осигуряват трансфер от летището, дори гид в случай на необходимост от престой в Мале.

Специално за Adaaran Select Medhupparu, когато направихме резервацията (месец май т. г. за предстоящия новогодишен период), цената в bookimg и в сайта на хотела беше една и съща. Само дето през booking беше за база half board, а през сайта на хотела - за all inclusive.

# 632
Благодаря за отговора! Райско място и факта, че отивате за трети път говори колко ви е харесало! Пожелавам си го и аз! Grinning

# 633
Момичета, някой бил ли е тук  и дайте мнения :Chaaya Reef Ellaidhoo или Adaaran Select Meedhupparu Resort - Adaaran Select Meedhupparu

Тази година с мъжа ми за трети път сме резервирали за Adaaran Select Meedhupparu за новогодишните празници. Предполагам, това говори достатъчно само по себе си за впечатлението ни е от острова.

Ако имаш конкретни въпроси, ще се радвам да отоворя.
Благодаря ти за отговора! Аз  ще буквам за август  ,защоно разбрах, че времето не е никак лошо ,за 15 дневен престой за да усетя магията, но бих искала съвет нещо по отношение на стайте и , на какво да обърна внименаие . Това, което видях много ми хареса. Голям ли е осторова или набъзро ще правя обиколки, четох че всяка вече има забавления и не се скучае.

# 634

Директно от сайта на хотела. Сега, когато резервирахме за трети път, ни изпратиха и код за отстъпка.
Откровено казано, не мисля, че за такъв тип почивка е необходим туроператор. Хотелите са силно ориентирани към индивидуални резервации, осигуряват трансфер от летището, дори гид в случай на необходимост от престой в Мале.

Специално за Adaaran Select Medhupparu, когато направихме резервацията (месец май т. г. за предстоящия новогодишен период), цената в bookimg и в сайта на хотела беше една и съща. Само дето през booking беше за база half board, а през сайта на хотела - за all inclusive.
Пак здравей! Какви са цените при вас инклузив  и въобще престоя ви заедно с билетите как излиза, защото при мен е 15 дена почти 2000 паунда на човек инклузив , включени питиета и директен полет

# 635
Момичета, някой бил ли е тук  и дайте мнения :Chaaya Reef Ellaidhoo или Adaaran Select Meedhupparu Resort - Adaaran Select Meedhupparu

Лично мнение - не бих се върнала отново в Chaaya Reef Ellaidhoo

# 636

Лично мнение - не бих се върнала отново в Chaaya Reef Ellaidhoo
Благодаря! Какво не ви хапеса, ако може пишете

# 637
  • София

Пак здравей! Какви са цените при вас инклузив  и въобще престоя ви заедно с билетите как излиза, защото при мен е 15 дена почти 2000 паунда на човек инклузив , включени питиета и директен полет

Заедно с билетите - към 13 000 лв за двама за 8 дни, включително новогодишна вечеря. Това е с отстъпка и при резервация, направена май месец.

# 638
Момичета и пак аз, понеже доста четох във форума видях ,че някой са посещавали Малдивите и през август и са останали доволни е не е валяло, други мнения на недоволни от този месец

# 639
  • София
Момичета и пак аз, понеже доста четох във форума видях ,че някой са посещавали Малдивите и през август и са останали доволни е не е валяло, други мнения на недоволни от този месец

Наличието на валежи винаги е с вероятностен характер, чието числово изражение зависи от сезона. Въпрос на риск и късмет е да резервираш такъв тип дестинация през влажния сезон.
 Не съм била на Малдивите във влажния период и не бих рискувала. Преди няколко години изкарах новогодишните празници на остров Бали, тогава там сезонът е именно дъждовен. През по-голямата част от престоя имах късмет със сухо време, но в двата дни, в които валеше, беше като водна пелена. Буквално нищо не можеше да се прави - нито туристически обиколки на храмове, нито сафари, за плаж и дума да не става. Евентуално масажи и фитнес на закрито. Познавам хора, които и на Малдивите са попаднали на подобно време. Доста зле похарчени пари...

# 640

Благодаря за отговора!

Заедно с билетите - към 13 000 лв за двама за 8 дни, включително новогодишна вечеря. Това е с отстъпка и при резервация, направена май месец.

# 641

Наличието на валежи винаги е с вероятностен характер, чието числово изражение зависи от сезона. Въпрос на риск и късмет е да резервираш такъв тип дестинация през влажния сезон.
 Не съм била на Малдивите във влажния период и не бих рискувала. Преди няколко години изкарах новогодишните празници на остров Бали, тогава там сезонът е именно дъждовен. През по-голямата част от престоя имах късмет със сухо време, но в двата дни, в които валеше, беше като водна пелена. Буквално нищо не можеше да се прави - нито туристически обиколки на храмове, нито сафари, за плаж и дума да не става. Евентуално масажи и фитнес на закрито. Познавам хора, които и на Малдивите са попаднали на подобно време. Доста зле похарчени пари...

Не знам ще почета още ,че гледам, защото и така беше на Карибите ,всеки пишеше ,че  не е сезон за там  -невероятно време през август и нито един провален ден, а мъжът ми има познат от там и му казал, че няма проблеми, но аз се опасявам специално за Малдивите и не мога още да взема решение. Момичета, а защо Мавриций го дават подходящ лятото, а и той с е в Индийския океан

# 642
  • София
Момичета, а защо Мавриций го дават подходящ лятото, а и той с е в Индийския океан

Водещ е факторът северно/южно полукълбо, доколкото знам.

На Карибите август и септември не ги препоръчват заради опасността от урагани. Които може би не възникват много често, но пък да случиш на ураган е нетривиален начин да си изкараш почивката Simple Smile

# 643
Момичета, а защо Мавриций го дават подходящ лятото, а и той с е в Индийския океан
Защото няма циклони, нито продължителни дъждове в периода юни-септември, когато там е сезон зима. Средните температури са 25-26 градуса, през юни и юли по-скоро 23 градуса, вали по-малко, ако изобщо вали е вечер или набързо пред деня.  Когато има слънце си е силно и става за плаж, но може да уцелиш облачно и да си ходиш облечен с яке, още повече, ако си на ветровито място. За ветровете - трябва да се съобразява на кой бряг по кое време на годината.     
На Мавриций няма влажен сезон като този на Малдиви.

# 644
  • Близо до морето :)))
След дълго търсене и четене най-накрая имаме резервация Simple Smile)) Спряхме се на Куреду, живот и здраве средата на февруари сме там Simple Smile Искам да благодаря на всички за помощта  Hug  bouquet

Между другото от две места, от където изисквах оферти ми споделиха, че този сезон цените са значително по-високи, близо 20%, че и повече на места, заради покачването на долара, така че ако правите сравнение с минали сезони, цените са по-различни. Просто исках да споделя !

Общи условия

Активация на акаунт